Patizonové nudličky s masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g patizony - oloupaný
    • 300
      g kuřecí maso (stehenní nebo prsní řízky), krůtí nebo libové vepřové
    • 1,5
      lžička kari nebo jiné oblíbené koření
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • olej na smažení
    • sojová omáčka - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný patizon pokrájíme na nudličky, maso na nudličky či kostky. Dáme do misky, osolíme, zaprášíme kořením a solamylem, přidáme vejce a promícháme. Necháme alespoň hodinu proležet pod pokličkou, poté opět promícháme a dáme na pánev s trochou rozpáleného oleje osmažit doměkka a dozlatova za občasného promíchání. Ke konci smažení můžeme zastříknout trochou sojové omáčky. Pokud máme rádi sos, do výpeku po vyndání směsi přidáme cca 3-4 lžíce vody, kterou v pánvi promícháme a necháme probublat.
2
Podáváme s bramborovou přílohou či pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.