Norské bochánky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
30
porce
200 kJ
autor: uherek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička kardamom
    • 1
      kg hladká mouka
    • 500
      ml vlažná voda
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g tuk
    • 0,5
      lžička sůl
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk rozpustíme, přidáme trochu vody a zahřejeme do vlažna. Poté přidáme droždí, vmíchame suché přísady a zbytek vody. Vytvoříme hladké těsto. Naplníme skořicí a čokoládou necháme kynout 30 minut.
2
Po vykynutí rozdělíme na 30 kusů a z každého vytvoříme bochánek. Bochánky položíme na vál a necháme kynout dalších 30 minut.
3
Norské bochánky potřeme vejcem a pečeme v troubě při 250 stupních celsia po dobu 8 minut.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.