Grilovaný losos

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg losos bez kůže
    • 50
      g máslo
    • 50
      ml olivový olej
    • 80
      g cukr
    • citron
    • tabasco

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, olej, cukr, citronovou šťávu a tabasco zahříváme, dokud se vše nespojí. Nalijeme do pekáče a necháme vychladnout.
2
Na šťávu vložíme lososa, několikrát ho obrátíme, aby se do něj omáčka vsákla a necháme asi půl hodiny marinovat.
3
Lososa vyjmeme z marinády a grilujeme asi 12 minut z každé strany. Na talíři ozdobíme citronem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    2. 3. 2008 14:27

    english???

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2007 05:29

    Je lepsi ho grilovat s kuzi, lepe se sundava, kuze zustane na grilu a ryba jde na talir jako z panvicky, nedrobi se. Jenom me zarazilo tech 12 minut z kazde strany. Pokud to je jenom kilovy losos, tak to uz neni losos to je mumie. Jestli ho nechate trochu dele, budete mit lososi "Jerky". To delaji indiani, susi lososa nad ohnem v kouri. Je to dobre taky ale spis jenom misto bramburek nebo buraku. Leda ze se rozdrti a smicha s rozpustenym lojem a brusinkami, pak to je "Pemikam". To jidavali indiani v zime.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2007 05:22

    Je lepsi tu kuzi na nem nechat, lepe se sundava z griru

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 11. 2006 12:54

    Ak kožu , Hanka, narežete, tak to bude dobré, ide o to, ako píšete, aby sa mäsko nekrútilo.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    13. 11. 2006 10:00

    Terezko a co se stane, když použiju lososa s kůží, kterou trochu nařežu? Asi nic, když bude nařezaná, tak by se losos neměl " kroutit ". Až narazím na zajímavou cenu lososíka, tak určitě vyzkouším.