Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30x
1- 1 5
Autor:

Vepřová panenka na slanině

Snadné
Ingredience
Vepřová panenka
350-400
400 g
Anglická slanina  
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr krystal  
Dijonská hořčice  
Tuk  
Vepřová panenka na slanině

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

Vlastní verze receptu Mary Berry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 30x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Vepřová panenka na slanině

Komentáře

  1. Michal Horák   18.01.2015 | 15:07 | reagovat | závadný

    Mohu potvrdit, že tento recept je super!

    Dnes jsem vařil oběd, dělal jsem hned 2 panenky, namísto anglické slaniny jsem použil oravskou, ale to je asi jedno. Dal jsem tam silnější vrstvu gurmánské hořčice z Ježkova statku, na přichycení se mi více osvědčila párátka - dal jsem si hodně záležet, aby maso bylo opravdu dobře zabalené, aby šťáva nevytekla.

    Dále malý plech, který jsem vytřel olivovým olejem a pekl 35 minut na 160 stupňů. Výsledek byl skvostný - panenka nádherně měkká a šťavnatá. Všichni se olizovali a myslím, že lepší maso jsme doma ještě nejedli!

    Autorce tímto děkuji za skvělý a přitom jednoduchý recept. :-P

  2. michal   05.10.2014 | 14:13 | reagovat | závadný

    Dnes jsem vyzkoušel, panenku zabalil do anglické ale i přesto vytekla o to nic ale spíš bych panenku nechal trošku zatáhnout na pánvi a pak teprve zabalil, ale to je věc názoru a chutí, přesto to bylo výborné a k tomu http://www.recepty.cz/recept/salat-z-rima-s-vinnou-zalivkou-7839 , opečenou bagetku a restované rajčátka.. :)

    1. mamlas   26.05.2015 | 14:44 | reagovat | závadný

      Jo to takle vono asi neco vytece i z ty slaninky :D :-|

  3. mišule   08.09.2014 | 17:04 | reagovat | závadný

    můžete mi, prosím, někdo poradit na kolik stupňů má být ta trouba???aby stačila ta půlhodka?nevím co si představit pod pojmem "mírně". děkujiii

    1. t   11.09.2014 | 10:17 | reagovat | závadný

      cca 170 stupnu :)

    2. Kutulin   07.02.2015 | 11:18 | reagovat | závadný

      Přesně, to mě vždycky u receptu může klepnout, když někdo nenapíše teplotu či napíše přiměřeně.. =-O

  4. Ejmi   23.02.2014 | 16:56 | reagovat | závadný

    Moc dobrý recept, ani jsem nečekala, že dopadne tak dobře. Pochutnala si celá rodina ;-)

  5. alizabet   26.07.2013 | 7:48 | reagovat | závadný

    Je to výborné,postup balení je napsaný tak,že to pochopí snad každá kuchařka :-) nic na tom není.Dobrou chuť

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web