Autor:

Vepřová panenka na slanině

Snadné
Ingredience
Vepřová panenka
350-400
400 g
Anglická slanina  
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr krystal  
Dijonská hořčice  
Tuk  
Vepřová panenka na slanině

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

Vlastní verze receptu Mary Berry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 36 x
1-
4.69 36 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 36x)
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Vepřová panenka na slanině

Komentáře

  1. Pavlina   25.10.2015 | 17:21 | reagovat | závadný

    Luxusní, přidala jsem i zeleninu dle rady v komentářích, dávám 1

  2. Michal Horák   18.01.2015 | 15:07 | reagovat | závadný

    Mohu potvrdit, že tento recept je super!

    Dnes jsem vařil oběd, dělal jsem hned 2 panenky, namísto anglické slaniny jsem použil oravskou, ale to je asi jedno. Dal jsem tam silnější vrstvu gurmánské hořčice z Ježkova statku, na přichycení se mi více osvědčila párátka - dal jsem si hodně záležet, aby maso bylo opravdu dobře zabalené, aby šťáva nevytekla.

    Dále malý plech, který jsem vytřel olivovým olejem a pekl 35 minut na 160 stupňů. Výsledek byl skvostný - panenka nádherně měkká a šťavnatá. Všichni se olizovali a myslím, že lepší maso jsme doma ještě nejedli!

    Autorce tímto děkuji za skvělý a přitom jednoduchý recept. :-P

  3. michal   05.10.2014 | 14:13 | reagovat | závadný

    Dnes jsem vyzkoušel, panenku zabalil do anglické ale i přesto vytekla o to nic ale spíš bych panenku nechal trošku zatáhnout na pánvi a pak teprve zabalil, ale to je věc názoru a chutí, přesto to bylo výborné a k tomu http://www.recepty.cz/recept/salat-z-rima-s-vinnou-zalivkou-7839 , opečenou bagetku a restované rajčátka.. :)

    1. mamlas   26.05.2015 | 14:44 | reagovat | závadný

      Jo to takle vono asi neco vytece i z ty slaninky :D :-|

  4. mišule   08.09.2014 | 17:04 | reagovat | závadný

    můžete mi, prosím, někdo poradit na kolik stupňů má být ta trouba???aby stačila ta půlhodka?nevím co si představit pod pojmem "mírně". děkujiii

    1. t   11.09.2014 | 10:17 | reagovat | závadný

      cca 170 stupnu :)

    2. Kutulin   07.02.2015 | 11:18 | reagovat | závadný

      Přesně, to mě vždycky u receptu může klepnout, když někdo nenapíše teplotu či napíše přiměřeně.. =-O

  5. Ejmi   23.02.2014 | 16:56 | reagovat | závadný

    Moc dobrý recept, ani jsem nečekala, že dopadne tak dobře. Pochutnala si celá rodina ;-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Čtenářky se svěřily, jak omylem otěhotněly Čtenářky se svěřily, jak omylem otěhotněly
Topinky 6x jinak: Rychlá večeře za pár korun Topinky 6x jinak: Rychlá večeře za pár korun
Vraťte romantiku do vztahu! Panny, nebuďte praktické! Raci, vyznávejte lásku! Vraťte romantiku do vztahu! Panny, nebuďte praktické! Raci, vyznávejte lásku!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web