Vepřová panenka na slanině

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 36
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Dana G.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • cukr krystal
    • pepř mletý
    • anglická slanina
    • tuk
    • dijonská hořčice
    • 400
      g vepřová panenka 350-400

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.
2
Vlastní verze receptu Mary Berry.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    24. 10. 2016 10:54

    Dobrý den, můžu se jenom zeptat, panenku balíte i ze stran? A pečete přikryté nebo odklopené? Děkuji za odpověd :-)

  • Pavlina
    Pavlina |

    25. 10. 2015 17:21

    Luxusní, přidala jsem i zeleninu dle rady v komentářích, dávám 1

  • mamlas
    mamlas |

    26. 5. 2015 14:44

    Jo to takle vono asi neco vytece i z ty slaninky :D :-|

  • Kutulin
    Kutulin |

    7. 2. 2015 11:18

    Přesně, to mě vždycky u receptu může klepnout, když někdo nenapíše teplotu či napíše přiměřeně.. =-O

  • Michal Horák
    Michal Horák |

    18. 1. 2015 15:07

    Mohu potvrdit, že tento recept je super! Dnes jsem vařil oběd, dělal jsem hned 2 panenky, namísto anglické slaniny jsem použil oravskou, ale to je asi jedno. Dal jsem tam silnější vrstvu gurmánské hořčice z Ježkova statku, na přichycení se mi více osvědčila párátka - dal jsem si hodně záležet, aby maso bylo opravdu dobře zabalené, aby šťáva nevytekla. Dále malý plech, který jsem vytřel olivovým olejem a pekl 35 minut na 160 stupňů. Výsledek byl skvostný - panenka nádherně měkká a šťavnatá. Všichni se olizovali a myslím, že lepší maso jsme doma ještě nejedli! Autorce tímto děkuji za skvělý a přitom jednoduchý recept. :-P

  • michal
    michal |

    5. 10. 2014 14:13

    Dnes jsem vyzkoušel, panenku zabalil do anglické ale i přesto vytekla o to nic ale spíš bych panenku nechal trošku zatáhnout na pánvi a pak teprve zabalil, ale to je věc názoru a chutí, přesto to bylo výborné a k tomu http://www.recepty.cz/recept/salat-z-rima-s-vinnou-zalivkou-7839 , opečenou bagetku a restované rajčátka.. :)

  • t
    t |

    11. 9. 2014 10:17

    cca 170 stupnu :)

  • mišule
    mišule |

    8. 9. 2014 17:04

    můžete mi, prosím, někdo poradit na kolik stupňů má být ta trouba???aby stačila ta půlhodka?nevím co si představit pod pojmem "mírně". děkujiii

  • Ejmi
    Ejmi |

    23. 2. 2014 16:56

    Moc dobrý recept, ani jsem nečekala, že dopadne tak dobře. Pochutnala si celá rodina ;-)

  • alizabet
    alizabet |

    26. 7. 2013 07:48

    Je to výborné,postup balení je napsaný tak,že to pochopí snad každá kuchařka :-) nic na tom není.Dobrou chuť

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    30. 5. 2013 17:44

    Souhlas s komentářem p. Škorníkové,nějak si neumím představit to balení "zprava zleva" a docela ráda bych recept zkusila.

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    30. 5. 2013 13:42

    Bylo by dobré přidat tu fotky jak se to správně zabaluje. :-\

  • Helčina
    Helčina |

    17. 4. 2013 08:51

    Jeto opravdu lahůdka a hlavně není pracná :-)

  • Martin
    Martin |

    29. 1. 2013 15:05

    Výtečnš se šťuchačkama :3 <3

  • Adlytolk
    Adlytolk |

    23. 1. 2013 20:04

    Opravdu výtečné! S brkaší nebo šťouchaným bramborem je to luxus. :-)

  • Pajchl
    Pajchl |

    28. 12. 2012 14:35

    Udělal jsem k tomu šťouchané brambory. Nemělo to chybu!

  • Zuzka
    Zuzka |

    10. 12. 2012 12:41

    Výborný, rychlý a hlavně oceněný celou rodinou recept. Moc děkuji.

  • xsmog00
    xsmog00 |

    26. 11. 2012 15:42

    Přítel je také nejí, takže opravdu se tímto pravidlem nemůžu řídit!

  • czzzz
    czzzz |

    24. 11. 2012 12:26

    :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-) dddd

  • božena němcová
    božena němcová |

    28. 6. 2012 14:04

    Připravte si:svoje hovna,sousedovy sliny a mozek od babičky.Vařte hodinku mozek od babičky a postupně přidávejte sousedovy sliny. Nakonec podávejte ze svými hovny. :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • pan vepřoknedlozelo
    pan vepřoknedlozelo |

    28. 6. 2012 13:53

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • radek
    radek |

    28. 6. 2012 13:44

    dejte svůj mozek do hrnce a pak ho hezky smíchejte ze svými zvratky.hodinku ho máchejte v čůrankách.nakonec ho podávejte ze slinami vašeho souseda . :-$ <3 :-X :'(

  • Helena
    Helena |

    22. 9. 2011 08:21

    Proč ten cukr?

  • Tereza T.
    Tereza T. |

    18. 9. 2011 14:48

    Výborné!!! Díky za inspiraci...

  • danuška
    danuška |

    24. 7. 2011 12:32

    můj muž také nejí žampiony.....houby celkově nejí...takže pravidlo že je jí každý můž je nesmysl

  • Markéta
    Markéta |

    7. 7. 2011 11:20

    na kolik stupnu cca pecete ? :-!

  • Petra
    Petra |

    19. 6. 2011 14:06

    Paní Jiřino, Vy jste chytrá jak rádio 8)

  • Drahunkas
    Drahunkas |

    9. 6. 2011 12:49

    Už se peče a nádherně to voní, už se na to moc těším ;-) ;-)

  • Jiřina
    Jiřina |

    28. 3. 2011 19:25

    Každý muž jí žampiony, jen je potřeba vědět, jak je upravit a podávat:):) ;-) ;-)

  • Genzerová Dana
    Genzerová Dana |

    26. 2. 2011 13:28

    Já :-X jsem nic za své nevydávala! :-X Ani recept , ani fotku. Nevím, kde jste na to přišla paní Jiřinko! :-* Manžel žampiony nejí, takže takhle by to u nás neprošlo, to byla vlastní inovace paní Lady, pokud si vzpomínám. Ale na druhou stranu mě těší, že recept stále žije a má nové a nové fanoušky. Přeju všem dobrou chuť!

  • Iveta Kortusova
    Iveta Kortusova |

    10. 2. 2011 12:06

    Moc nám chutnalo :-)

  • Jiřina
    Jiřina |

    4. 2. 2011 19:03

    Paní Genzerová se zřejmě ráda chlubí cizím peřím:))))) :-D :-D

  • zuzkan
    zuzkan |

    30. 1. 2011 17:58

    Recept sklidil velký úspěch, vynikající.

  • Martin Navrkal
    Martin Navrkal |

    12. 1. 2011 14:33

    Autorství fotografií nastavíme v nejbližší době hromadně na vás, podle toho seznamu, který jste posílala Tereze.

  • Ladia
    Ladia |

    10. 1. 2011 21:39

    Ještě jednou prosím o opravení autora fotografie. Foceno vlastníma rukama, děkuji.

  • Jiřina
    Jiřina |

    6. 1. 2011 18:20

    proč vydáváte foto za vlastní????

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    19. 11. 2010 22:06

    Mňamka, a za půl hodiny hotovo!:-)

  • Ladia
    Ladia |

    7. 11. 2010 15:02

    Autorem této fotografie není Dana G. ale staré Recepty.cz

  • Ladia
    Ladia |

    21. 10. 2010 15:57

    1*

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    27. 7. 2010 20:21

    Marcelko, panenku timto zpusobem delavam uz mnoho let a musim potvrdit, ze je opravdu vyborna. Pripravte podle receptu, jak je uvedeno a muzete pridat i cerstve bylinky, bazalku nebo rozmaryn, podle chuti....:)))) Hodi se i na grilovani. Jestli chcete, muzete nechat v lednici par hodin odlezet, cukr se lepe rozpusti a chute propoji, ale neni to nevyhnutelne nutne.

  • Marcela Suchá
    Marcela Suchá |

    27. 7. 2010 14:12

    recept vypadá lákavě, určitě zkusím. jen se tu někdo zmiňuje ohledně nakládání - v receptu jsem si nevšimla, že by panenka měla být naložená.. Jak to tedy je?

  • Šárka Hájková
    Šárka Hájková |

    8. 5. 2010 16:24

    Vynikající recept. Pekla jsem spolu s nakrájenou zeleninou (mrkev, lilek, kedluben, papriky, cherry rajčata, celer) kterou jsem zakapala olejem, medem a promíchala s trochou hořčice. K tomu šťouchané brambory s cibulkou na másle a pažitkou - naprostý luxus. :-) 1 třikrát podtržená.

  • Dana Genzerová
    Dana Genzerová |

    10. 4. 2010 14:32

    Může být naložené i déle, ale stačí 1-2 hodiny.

  • Kateřina V
    Kateřina V |

    15. 2. 2010 17:50

    Naprosto perfektní a k tomu úžasně snadné.... Podávám s čerstvým špenátem podušeným na másle a cibulce. Jako přílohu bramborové knedlíky nebo kaši. Mňamka, která sklidila ovace!!! :-)

  • Rita Gábková
    Rita Gábková |

    12. 9. 2009 17:03

    Můžu se zeptat, necháváte to maso tak naložené přes noc?

  • Jana Kyralová
    Jana Kyralová |

    1. 5. 2009 16:11

    Rychlé a vynikající!!!

  • blanka peterkova
    blanka peterkova |

    25. 2. 2009 12:42

    Právě jsem dopekla a mohu jen pochvalit. Pridala jsem houby osmahnute na masle, podlila troskou vody + br. kase. Byla to mnamka :)

  • Hana Kostritzová
    Hana Kostritzová |

    10. 2. 2009 09:19

    Chtěla jseme se zeptat kolik se do tohoto receptu dává toho krystalového cukru. Chtěla bych toto jídlo připravit na nedělní oběd, ale s tím cukrem si nejsem jistá.

  • Jana Pekárková
    Jana Pekárková |

    12. 10. 2008 12:47

    Bylo to výborné! Jen jsem dala sůl, pepř, cukr a zamačkala to trochu do masa, na to hořčici a na ní platečky česneku pak už jen zabalit :) před koncem jsme dali i žampióny a trochu vody :)mohu jen doporučit :)

  • Petra Havlenová
    Petra Havlenová |

    5. 10. 2008 18:51

    Delikatesa. Z talířů to zmizelo tak rychle, že jsem to nestačila postřehnout... :-)

  • Natálie Veselá
    Natálie Veselá |

    24. 5. 2008 13:40

    Vynikající! Jednoduché na přípravu, skvělé ve výsledku! :)

  • Anonym
    Anonym |

    17. 3. 2008 23:09

    Skvělé jídlo, dělala jsem o jako svateční oběd pro tchyni a měla jsem obrovský úspěch. Díky :-)

  • Anonym
    Anonym |

    18. 2. 2008 11:53

    vynikající, dělala jsem ji s bramborovou kaší a kompotem

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    13. 2. 2008 15:20

    Misto slaniny balim do sunky proscuito (mene pracna a dietnejsi varianta). V lete grilujeme s cerstvym rozmarynem nebo bazalkou. Opravdu vyborne a rychle.

  • hampa
    hampa |

    12. 2. 2008 22:04

    Vyzkoušela jsem, včetně tymiánu a žampionů, a je fakt, že jsem lepší panenku v životě nejedla! Díky za všechny olizující se členy rodinky!

  • Ondra Labužník
    Ondra Labužník |

    21. 7. 2007 13:27

    jako náhradu dijonské hořčice, když neni, se dá použít smíchaná plnotučná s kremžskou, 2:1 pro plnotučnou... žampiony sou gut, ale jestli máte hříbky, to je chuť lesa :) osobně dávám na plátky ještě najemno nasekanou čerstvou bazalku, ale to je už o chutích každýho, dá se dát oregano, tymián, saturejka, majoránka (ne sušené!) a vždy máte trochu jinou chuť...

  • Lidka
    Lidka |

    22. 2. 2007 13:07

    Díky. Opravdu moc dobrý recept, měl u celé rodiny úspěch - včetně žampionů.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    10. 12. 2006 12:24

    Vynikající nedělní oběd. Na radu Viery jsem přidala žampiony. Rozhodně doporučuji!

  • Dana Genzerová
    Dana Genzerová |

    7. 10. 2006 13:59

    Díky za tip. Žampiony miluju.

  • Viera
    Viera |

    30. 9. 2006 19:07

    Je to moc dobrý recept. Když maso pustí trochu štávy, tak přidám na čtvrtky nakrájené žampiony. Doplní výborně chuť masa a slaninky.

  • Mája
    Mája |

    16. 9. 2006 22:32

    Dělám podobný recept.Na povrch pečeně se dává taky cukr a je to mňam. Cukr zkaramelizuje a pak to má takovou zvláštní chuť. Rozhodně bych tento recept nehaněla. Chce to ODVAHU!

  • Dana G.
    Dana G. |

    4. 8. 2006 13:57

    A co takové kuře na medu, čínská, thajská kuchyně? To jste toho opravdu ještě moc neslyšela. K vepřovému masu se nejlépe hodí cukr třtinový. Někdy to,Kiki, zkuste...

  • kiki
    kiki |

    22. 7. 2006 22:34

    Proč do toho dávat cukr? Ještě jsem neslyšela, že by se do masa dával cukr...