Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

20 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso prsa
    • 100
      g sušené brusinky
    • 4
      lžíce balzamikový ocet
    • 4
      lžíce červené víno suché
    • 1
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžička hnědý cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby asi na 10 minut. Maso pak nechte odpočívat zakryté v teple. Na pánev do výpeku pak vhoďte brusinky a přidejte víno, balzamikový ocet, džem a trochu cukru a vše chvíli povařte. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou.
2
Zkuste: Skvělou přílohou jsou bramborové gnocchi, jsou chuťově neutrální a krásně vážou omáčku. Maso na teple ještě pustí šťávu, tak ji nezapomeňte přilít do omáčky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • aa
    aa |

    11. 2. 2017 12:05

    Nenáročný možná, ale dietní ani trochu :-\

  • Gabi77
    Gabi77 |

    25. 2. 2014 15:10

    Dietní a nenáročný recept. Vyzkoušela jsem a výsledek všem chutnal. Díky za tip! :-)

  • veronikacapova(a)seznam.cz
    veronikacapova(a)seznam.cz |

    6. 10. 2013 17:59

    Vynikající s bramborovými noky. Doporučuji!!!!!!!

  • Lasí
    Lasí |

    7. 1. 2012 14:44

    a co sůl?