Pivní vrabci

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 17
120 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: paya

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová plec
    • 400
      ml pivo
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g sádlo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu.
2
Potom maso vyjmeme, necháme okapat a opečeme v pekáčku na sádle. Přidáme pokrájenou cibuli, orestujeme a zalijeme pivem z nálevu. Pečeme v troubě za občasného míchání do měkka.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pepibubu
    pepibubu |

    15. 6. 2012 14:29

    zítra budou, když už vrabce, tak tyhle.... Koupila jsem plecko, zelí, rohlíky, a budou vrabci se zelím a h. knedlíkem

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    16. 1. 2012 12:19

    nechala jsem maso naložené přes noc, ale asi už to bylo moc. dost to nasáklo chuť piva. příště naložím kratší dobu a určitě bude výborné. ale mému příteli "pivaři" chutnalo nesmírně :-)

  • MartikK
    MartikK |

    31. 5. 2011 20:23

    Výborná bašta. Sos jsem trošku zahustila tmavou jíškou, přidala jsem ještě kmín. Nemělo to chybu; měli jsme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

  • pepibubu
    pepibubu |

    31. 3. 2011 09:05

    Naprosto skvělý jídlo! Měli jsme se zelím a houskovým knedlíkem, a moc jsme si pochutnali.

  • recepty73
    recepty73 |

    23. 11. 2010 16:43

    Po uležení jsem pekl rovnou na cibuli.Měli jsme se špenátem a bavorským knedlíkem.