Autor:

Pivní závin

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Pivo 15 lžíce
Ztužený tuk 250 g
Náplň
Jablka  
Cukr  
Skořice  
Ořechy  
Strouhanka  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Tuk nastrouháme spojíme s ostatními přísadami v těsto. Vyválíme, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a podle chuti sekanými ořechy. Stočíme do závinu, povrch potřeme rozehřátým máslem a upečeme. Před pečením můžeme posypat krystalovým cukrem. Pečeme v hodně horké troubě. Z uvedené dávky jsou 2 menší záviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
2+
4.37 16 5 1
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pivní závin

Komentáře

  1. hanaha   04.11.2011 | 17:16 | reagovat |

    Mám sice už dost let, ale teprve nedávno jsem začala péci. Pivní štrůdl se mi povedl a moc nám chutnal. Děkuji

  2. ILONNAA   20.09.2011 | 14:08 | reagovat |

    je vinikajici delam ho uz dlouho

  3. Zdena Praksinová   10.01.2008 | 13:55 | reagovat |

    Výborný! Nesrovnatelně lepší jak z lístového těsta.Dělala jsem jak radila pí.Oumarová.

  4. Vepřeková   09.01.2007 | 21:40 | reagovat |

    Na 30 dkg mouky a na celý tuk přidávám asi 1/2 hrnku mouky a dělá se mi to dobře

  5. Jaroslava Oumarová   09.01.2007 | 20:32 | reagovat |

    Já dělám pivní závin přesně jako autorka, tento recept kdysi v Receptáři prezentoval Jan Rosák. Podle jeho rady také přiklopím hroudu těsta nahřátým kastrůlkem a za půl hodiny, než si připravím jablka, můžu vyvalovat. Je to rychlé a dobře se s těstem pracuje:-))

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web