Autor:

Pivní chléb s cibulkou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka
chlebová
500 g
Pivo 3 dl
Vařené brambory 2 ks
Sůl 2 lžička
Ocet 1 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Sušená cibule 1 hrst
Kvásek
Droždí 1 kostka
Vlažná voda 1 dl
Hnědý cukr 2 lžíce
Hladká mouka  
Pivní chléb s cibulkou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Droždí rozdrobíme ve vlažné vodě, přidáme cukr (na vše používám třtinový), mouku a uděláme kvásek a necháme nakynout.
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Nastrouhané brambory smícháme s pivem (aby nebyla hmota studená). Do misky si připravíme mouku, přidáme sůl, ocet, kmín, brambory s pivem, cibulku a kvásek.
Necháme v teple kynout (minimálně 4 hodiny, doporučuji klidně nechat kynout přes noc).
Po vykynutí vytvarujeme tvar jaký chceme, dáme na pomoučen plech a necháme ještě hodinku kynout.
Chleba pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 10 minut, poté zmírníme teplotu na 180°C a pečeme cca 1 hodinu

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Šumavská kyselka Tradiční recepty z regionů Články z

Komentáře k receptu: Pivní chléb s cibulkou

Komentáře

  1. nuteverka   03.08.2012 | 13:09 | reagovat |

    Ano, je pravda že je řidší...
    Pčidám i další receptík na klasický chléb

  2. ČernáLuna   30.06.2012 | 13:48 | reagovat |

    Dělala jsem přesně podle receptu, ale těsto bylo docela řídké, na plechu nedrželo tvar. Tak jsem ho nalila do formy, fungovalo to, chleba byl dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web