Pivní chléb s cibulkou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka chlebová
    • 3
      dl pivo
    • 2
      ks vařené brambory
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      hrst sušená cibule
  • Kvásek
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      dl vlažná voda
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobíme ve vlažné vodě, přidáme cukr (na vše používám třtinový), mouku a uděláme kvásek a necháme nakynout.
2
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Nastrouhané brambory smícháme s pivem (aby nebyla hmota studená). Do misky si připravíme mouku, přidáme sůl, ocet, kmín, brambory s pivem, cibulku a kvásek.
3
Necháme v teple kynout (minimálně 4 hodiny, doporučuji klidně nechat kynout přes noc).
4
Po vykynutí vytvarujeme tvar jaký chceme, dáme na pomoučen plech a necháme ještě hodinku kynout.
5
Chleba pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 10 minut, poté zmírníme teplotu na 180°C a pečeme cca 1 hodinu
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nuteverka
    nuteverka |

    3. 8. 2012 13:09

    Ano, je pravda že je řidší... Pčidám i další receptík na klasický chléb

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 6. 2012 13:48

    Dělala jsem přesně podle receptu, ale těsto bylo docela řídké, na plechu nedrželo tvar. Tak jsem ho nalila do formy, fungovalo to, chleba byl dobrý.