Pivní kroupy s čočkou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kroupy
    • 150
      g čočka
    • 100
      g slanina
    • 120
      g čerstvé žampiony
    • 2
      dl pivo - světlé 10°
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka - nerozvařit! S čočkou uděláme to samé. Po uvaření scedíme.
2
Slaninu pokrájíme nadrobno a necháme nasucho vyškvařit. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nastrouhaný česnek a orestujeme. Zalijeme pivem, směs varem zredukujeme a pak smícháme s čočkou a kroupami, dochutíme solí, pepřem.
3
Podáváme teplé, dozdobit můžeme posekanou petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    10. 6. 2016 13:32

    Chutnaly moc dobře a místo ozdobení petrželkou jsem dovnitř přidala majoránku :-)

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    6. 3. 2016 08:12

    Něco mi na tom nesedlo... :-!

  • Lenka
    Lenka |

    3. 1. 2016 17:13

    Podle komentářů jsem dělala z dvojnásobného množství, nakonec ještě přidala i trochu majoránky a bylo to opravdu výborné. Děkuji za recept.

  • jml
    jml |

    14. 6. 2014 20:33

    Blbka obecná jsi Liběno...

  • mychal30
    mychal30 |

    3. 2. 2013 14:55

    Nemá to být z čeho přeplácané. Tolik ingrediencí tam není. Slanina se výborně hodí k žampionům a česnek podtrhne a zvýrazní mdlost luštěninové kaše. Pivo tam není vůbec cítit. Chápu, že to nemusí někomu chutnat, ale nám to chutnalo opravdu skvěle. Takové staročeské jídlo výborně se hodící k tomuto masopustovému období. Komu nedělají problém ingredience, tomu vřele doporučuji.

  • Jarmila Laštůvková
    Jarmila Laštůvková |

    10. 8. 2012 16:06

    Moc jsme si pochutnali, jen je příště musím udělat z více krup a čočky :-)

  • prášilka
    prášilka |

    12. 2. 2012 11:56

    Co je na tom přeplácaného, "Libuško" ?

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    31. 1. 2012 11:28

    Dělala jsem o víkendu, moc mi to chutnalo, hlavně druhý den po rozležení. Jen kdyby to tak nenadýmalo... Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • kristina
    kristina |

    30. 1. 2012 13:12

    dneska mame temer pivni den, k veceri jsem predpekla burty na pivu a k obedu udelala pivni kroupy s cockou. je to fakt vyborny, slaninu jsem pridala rovnou a strouzek cesneku jeste pred servirovanim, nikdo, ani manzel nepoznal ze je v kroupach pivo

  • Libuška
    Libuška |

    28. 1. 2012 09:36

    Je to chuťově přeplácané. Nikomu to bohužel nejelo :-(

  • Dana K.
    Dana K. |

    27. 1. 2012 19:38

    Tak jsem to dnes udělala k večeři a je to dobré. Snese to klidně víc slaniny, žampiónů i česneku. Ale to záleží na chuti každého. Ta kombinace je bezva nápad.

  • sysinka
    sysinka |

    26. 1. 2012 16:58

    pěknej blevajz :-$

  • Dana K.
    Dana K. |

    21. 1. 2012 20:14

    Tak tenhle recept se mi moc líbí. Budu to muset vyzkoušet.