Zapečené kroupy s brambory a žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
1 350 kJ
autor: LaNicky

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kroupy
    • 500
      g vařené brambory
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce sádlo nebo olivový olej
    • 250
      g žampiony nebo jakékoliv houby
    • 2
      ks vejce
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím si zvlášť uvaříme kroupy do měkka.
2
Na sádle (v mém případě na olivovém oleji) si orestuje cibulku pokrájenou na půlměsíčky, přidáme pokrájené žampiony, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
3
Do vymazaného pekáčku rozložíme na kostičky nakrájené brambory, osolíme je a opepříme. Na brambory přijdou podušené houby a úplně nahoru kroupy, které jsme po uvaření osolili a přimíchali do nich utřený česnek podle chuti.
4
Vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Asi 5 minut před dokončením sundáme alobal a necháme vypéct kůrčičku. Výborné a jednoduché jídlo, které výborně chutná doplněné čerstvou zeleninou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • taknic
    taknic |

    12. 8. 2011 23:08

    Tak to mám radost :-)) .

  • taknic
    taknic |

    12. 8. 2011 20:47

    Dávám jedna. Včera jsme měli k obědu. Jen jsem dala směs lesních hub a použila špaldové kroupy. Doplnila jsem hlávkovým salátem a všem moc chutnalo. Výborný recept.