Autor:

Pivní bůček

Střední
Ingredience
Vepřový bůček
600-700
700 g
Pivo
desetistupňové
250 ml
Kečup - jemný 3 lžíce
Cibule 3 ks
Pepř mletý 1 lžíce
Česnek
dle chuti
 
Pivní bůček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůček nakrájíme na kostky,dáme do kastrolu (i v remosce je to dobré), přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek také nakrájený, pepřové koření, osolíme, přidáme 3 lžíce kečupu (lepší je jemný) a vše nakonec zalijeme 250 ml piva (světlého, tmavé by bylo moc výrazné). Promícháme a dáme péc do středně vyhřáté trouby. Je lepší použít vyšší nádobu, pivo ze začátku pění. Pečeme zhruba 25-30 minut, pak odkryjeme a lehce dopečeme.

Výsledek je výborný a rychlý. Dobré s bramborovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Pivní bůček

Komentáře

  1. recepty73   17.02.2011 | 15:34 | reagovat |

    ...dělal jsem s brknedlíkem ;-) ,použil jsem libový bůček a musím říct,že i s chlebem by to bylo OK ;-)

  2. knoma   11.02.2011 | 7:53 | reagovat |

    Tak jsme to vyzkoušeli, ale prostě včera naše vaření nemělo dobrý den, nastavili jsme špatně troubu a když jsme to zjistili po půl hodině, maso bylo syrové, byla otrava. :'( Každopádně, když jsme se pak s troubou dohodli, že bude pect, tak to dopadlo fajn. Omáčka byla moc dobrá a maso hodně tučné, asi příště z něčeho trochu míň tučného. Každopádně je to nová příprava masa, která se nám líbí.

  3. Peggy   19.03.2007 | 15:18 | reagovat |

    Vařila jsem toto dnes k obědu a je to chutné. Akorát toho piva je asi potřeba dát víc (klidně celý půllitr), ke konci pečení se ta šťáva vypekla ....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web