Autor:

Pečený bůček s játry na kmíně

Snadné
Ingredience
Vepřový bůček  
Vepřová játra  
Sůl  
Kmín  
Voda
na podlévání
 
Pečený bůček s játry na kmíně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Vepřové

Bůček si pokrájíme na plátky asi 1 cm silné. Játra pokrájíme na plátky o malinko slabší. Plátky nasolíme, nakmínujeme a dáme do pekáče s troškou vody na dně. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova, během pečení pouze podléváme troškou vody a otáčíme.
Tento pokrm snese více kmínu než jsme zvyklí a ke konci pečení klidně ještě přisolíme.
Podáváme teplé s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem. Studené to taky není špatné, například s hořčicí nebo křenem. Syrová játra se nemusíte bát osolit - neztvrdnou.
Dělávám například na Silvestra spolu s ovarem :-), aby byl ,,splávek,, řádně připravený :-)).
Množství surovin záleží na počtu strávníků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Pečený bůček s játry na kmíně

Komentáře

  1. Zdeňka   30.12.2015 | 13:24 | reagovat |

    Takhle jsem pekla játra při každé zabíjačce a byl to nejžádanější artikl. Pekáče se blýskaly čistotou aniž by viděly kapku vody a taky se po tom dobře pila slivovička a nikomu nebylo ouvej.

  2. Pavla   27.08.2014 | 7:48 | reagovat |

    S receptem na bůček s játry jsem si u manžela zašplhala.Byl fakt výborný. :-P :-P

  3. Lišková Hana   22.06.2013 | 14:05 | reagovat |

    Dodnes jsem byla přesvědčená, že na játra sůl před tepelnou úpravou nepatří, ale přesvědčila jsem se, že je to jen mýtus. Navíc jsme si tolik pochutnali, že budu muset brzo tuhle skvělou pečínku zopakovat a za recept mockrát děkuji.

  4. Mára   27.09.2011 | 14:24 | reagovat |

    Dělala jsem k večeři a hlavně u manžela to mělo velký úspěch! Díky za recept :-)

  5. Pavla   15.05.2011 | 10:09 | reagovat |

    Pro mého muže jako dělané, myslela jsem, že tu chybí cibule, ale bylo to na 1 s * :-)) . Děkuji, šplhla jsem si ;-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web