Alenčin medovník

90 minut PT0H90M
Snadné
Těsto
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 300 g
Jedlá soda 1 lžička
Med 5 lžíce
Hladká mouka 390 g
Krém
Máslo 200 g
Salko 260 g
Posypka
Vlašské ořechy 1 hrst
Kakao 1 lžička
Cukr 1 lžička
Alenčin medovník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dorty

Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír.

Rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly potřeme krémem, který připravíme tak, že vyšleháme 200 g másla a přidáme 260 g kondenzovaného mléka (salka). Složíme na sebe, povrch posypeme směsí z mletých ořechů, kakaa a mletého cukru. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.Je to rychlé a moc dobré!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 82 x
2+
4.41 82 5 1
Reklama
Bazalkové tiramisu Dokonalé snoubenky: Jahody & rebarbora Články z

Komentáře k receptu: Alenčin medovník

Komentáře

  1. Naďa   16.05.2016 | 18:26 | reagovat |

    Recept je dobry, ale nechapu jak z tohoto predpisu mohl nekdo udelat to co je na obrazku. Ja jsem pri peceni hodne zrucna a tohle je uplne mimo.

  2. Nikola533   18.03.2015 | 15:50 | reagovat |

    Vůbec nechápu, že to můžete rozetřít stěrkou. :-X :-X Já jsem udělala těsto, které bylo strašně tuhé, nešlo to skoro ani rozválet-pořád se to lepilo. Recept jsem vyhodila i s těstem do koše. :-X :-X A zkusila jsem jiný. Těsto se tam rozvalovalo a vůbec se nelepilo

  3. Madla   20.12.2014 | 14:34 | reagovat |

    Testo je bez tuku? Az ted jsem si vsimla, ze se neuvadi.

  4. rychtarka11   06.12.2014 | 13:54 | reagovat |

    Jednou jsem trochu připálila pláty a nezkaramelizovalo mi celé salko. Myslela jsem, že jsem to celé zkazila, ale bylo to naprosto geniální!! <3 Nebyl to typický medovník, celé to trošku slehlo (vysoký asi 4 cm), ale tím chytlo to úžasnou karamelovou chuť a konzistenci. Bylo to více žvýkavější (což asi nedoporučuji lidem bez svých zoubků), ale musím říct, že to zmizelo rychleji, než ten originální. :-D

  5. Marie o   17.11.2014 | 10:48 | reagovat |

    medovník jsem pekla poprvé a musím říct a to že jsem cukrářka na baterky tak se povedl a je výborný vřele doporučuju začátečníkům <3 :-)

1 2 3 4 ... 9 ... 17 ... 25 ... 33 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web