Alenčin medovník

90 minut PT0H90M
Snadné
Těsto
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 300 g
Jedlá soda 1 lžička
Med 5 lžíce
Hladká mouka 390 g
Krém
Máslo 200 g
Salko 260 g
Posypka
Vlašské ořechy 1 hrst
Kakao 1 lžička
Cukr 1 lžička
Alenčin medovník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dorty

Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír.

Rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly potřeme krémem, který připravíme tak, že vyšleháme 200 g másla a přidáme 260 g kondenzovaného mléka (salka). Složíme na sebe, povrch posypeme směsí z mletých ořechů, kakaa a mletého cukru. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.Je to rychlé a moc dobré!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 84 x
2+
4.36 84 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 84x)
Reklama
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: Alenčin medovník

Komentáře

  1. Naďa   16.05.2016 | 18:26 | reagovat | závadný

    Recept je dobry, ale nechapu jak z tohoto predpisu mohl nekdo udelat to co je na obrazku. Ja jsem pri peceni hodne zrucna a tohle je uplne mimo.

  2. Nikola533   18.03.2015 | 15:50 | reagovat | závadný

    Vůbec nechápu, že to můžete rozetřít stěrkou. :-X :-X Já jsem udělala těsto, které bylo strašně tuhé, nešlo to skoro ani rozválet-pořád se to lepilo. Recept jsem vyhodila i s těstem do koše. :-X :-X A zkusila jsem jiný. Těsto se tam rozvalovalo a vůbec se nelepilo

  3. Madla   20.12.2014 | 14:34 | reagovat | závadný

    Testo je bez tuku? Az ted jsem si vsimla, ze se neuvadi.

  4. rychtarka11   06.12.2014 | 13:54 | reagovat | závadný

    Jednou jsem trochu připálila pláty a nezkaramelizovalo mi celé salko. Myslela jsem, že jsem to celé zkazila, ale bylo to naprosto geniální!! <3 Nebyl to typický medovník, celé to trošku slehlo (vysoký asi 4 cm), ale tím chytlo to úžasnou karamelovou chuť a konzistenci. Bylo to více žvýkavější (což asi nedoporučuji lidem bez svých zoubků), ale musím říct, že to zmizelo rychleji, než ten originální. :-D

  5. Marie o   17.11.2014 | 10:48 | reagovat | závadný

    medovník jsem pekla poprvé a musím říct a to že jsem cukrářka na baterky tak se povedl a je výborný vřele doporučuju začátečníkům <3 :-)

1 2 3 4 ... 9 ... 17 ... 25 ... 33 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web