Autor:

Bůček na zelenině

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 3/4 kg
Sůl  
Cibule 2 ks
Zelené fazolky 250 g
Mrkev
Větší
2 ks
Česnek  
Čerstvé houby
15 - 20 dkg (mražených nebo sterilovaných) hub (hříbky, žampiony)
200 g
Hladká mouka 1 lžíce
Smetana ke šlehání 1,5 dl
Bůček na zelenině

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka. Mezitím si očistíme ostatní suroviny. Mrkev pokrájíme na větší špalíčky, houby na plátky, fazolky přepůlíme.

Pokrájenou zeleninu vložíme k masu (lépe pod maso), podlijeme, osolíme a dopečeme. Na konci pečení maso vyjmeme, přilijeme k zelenině troškou vody, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině, maso vrátíme do pekáčku prohřát, omáčku necháme v troubě ještě probublat, popřípadě dosolíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1
4.83 24 5 1
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Bůček na zelenině

Komentáře

  1. Radek   13.01.2016 | 8:23 | reagovat |

    Byla to vynikajici nahrada duseneho zeli za zeleninu primo v pekaci s masem.Dik

  2. M.Vostřálková   12.03.2015 | 6:41 | reagovat |

    Použila jsem to co bylo zrovna doma-vepřový výřez,zeleninu z mražáku,žampiony v plechu a bylo to vynikající.Děkuji.

  3. Petra   13.01.2014 | 13:27 | reagovat |

    Výborný oběd,dala jsem i celer.

  4. Libuše Pichňová   28.06.2013 | 7:42 | reagovat |

    Výborné!Zeleninu si nandával i manžel bo voněla po mase a dondala jsem jí dodělat jen na 15 minutek.

  5. Gama   10.07.2011 | 21:02 | reagovat |

    Smetanu jsem nedala vůbec a přesto to bylo vynikající! <:-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web