Autor:

Bůček na zelenině

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 3/4 kg
Sůl  
Cibule 2 ks
Zelené fazolky 250 g
Mrkev
Větší
2 ks
Česnek  
Čerstvé houby
15 - 20 dkg (mražených nebo sterilovaných) hub (hříbky, žampiony)
200 g
Hladká mouka 1 lžíce
Smetana ke šlehání 1,5 dl
Bůček na zelenině

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka. Mezitím si očistíme ostatní suroviny. Mrkev pokrájíme na větší špalíčky, houby na plátky, fazolky přepůlíme.

Pokrájenou zeleninu vložíme k masu (lépe pod maso), podlijeme, osolíme a dopečeme. Na konci pečení maso vyjmeme, přilijeme k zelenině troškou vody, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině, maso vrátíme do pekáčku prohřát, omáčku necháme v troubě ještě probublat, popřípadě dosolíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1
4.85 26 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 26x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Bůček na zelenině

Komentáře

  1. Radek   13.01.2016 | 8:23 | reagovat | závadný

    Byla to vynikajici nahrada duseneho zeli za zeleninu primo v pekaci s masem.Dik

  2. M.Vostřálková   12.03.2015 | 6:41 | reagovat | závadný

    Použila jsem to co bylo zrovna doma-vepřový výřez,zeleninu z mražáku,žampiony v plechu a bylo to vynikající.Děkuji.

  3. Petra   13.01.2014 | 13:27 | reagovat | závadný

    Výborný oběd,dala jsem i celer.

  4. Libuše Pichňová   28.06.2013 | 7:42 | reagovat | závadný

    Výborné!Zeleninu si nandával i manžel bo voněla po mase a dondala jsem jí dodělat jen na 15 minutek.

  5. Gama   10.07.2011 | 21:02 | reagovat | závadný

    Smetanu jsem nedala vůbec a přesto to bylo vynikající! <:-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web