Bůček na zelenině

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g zelené fazolky
    • 2
      ks mrkev Větší
    • česnek
    • 200
      g čerstvé houby 15 - 20 dkg (mražených nebo sterilovaných) hub (hříbky, žampiony)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,5
      dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka. Mezitím si očistíme ostatní suroviny. Mrkev pokrájíme na větší špalíčky, houby na plátky, fazolky přepůlíme.
2
Pokrájenou zeleninu vložíme k masu (lépe pod maso), podlijeme, osolíme a dopečeme. Na konci pečení maso vyjmeme, přilijeme k zelenině troškou vody, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině, maso vrátíme do pekáčku prohřát, omáčku necháme v troubě ještě probublat, popřípadě dosolíme.
3
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radek
    Radek |

    13. 1. 2016 08:23

    Byla to vynikajici nahrada duseneho zeli za zeleninu primo v pekaci s masem.Dik

  • M.Vostřálková
    M.Vostřálková |

    12. 3. 2015 06:41

    Použila jsem to co bylo zrovna doma-vepřový výřez,zeleninu z mražáku,žampiony v plechu a bylo to vynikající.Děkuji.

  • Petra
    Petra |

    13. 1. 2014 13:27

    Výborný oběd,dala jsem i celer.

  • Libuše Pichňová
    Libuše Pichňová |

    28. 6. 2013 07:42

    Výborné!Zeleninu si nandával i manžel bo voněla po mase a dondala jsem jí dodělat jen na 15 minutek.

  • Gama
    Gama |

    10. 7. 2011 21:02

    Smetanu jsem nedala vůbec a přesto to bylo vynikající! <:-)

  • Drahuš
    Drahuš |

    11. 5. 2011 07:07

    Použila jsem mraženou zeleninovou směs, taky moc dobré

  • Amálka
    Amálka |

    3. 4. 2011 21:12

    Měli jsme s bramborem a moc nám to chutnalo, přidala jsem i pár růžiček květáku.

  • Kometa
    Kometa |

    27. 2. 2011 19:03

    Super nápad jak dostat do manžela trochu zeleniny :-D ;-) .1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 4. 2010 17:34

    Jsem rád,že jste si pochutnali :-)).Už jsem zkoušel i s kedlubnou a celerem(fazolky dávám vždy)-také výborné!

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    17. 4. 2010 19:08

    Nakonec jsem použila vepřové maso , ne divočáka. Velmi dobré, všichni jsme si pochutnali. Přidala jsem i trochu koření divočina, jinak podle receptu. Nejsem zvyklá krájet zeleninu (tady mrkev) na větší kousky, ale bylo to dobré, pěkně vynikla její chuť. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Pája S
    Pája S |

    15. 4. 2010 22:32

    Dost podobný recept dělávám dlouho.Přidávám divoké koření(bobek,celý pepř,nové koření) a nedávám smetanu.Je to takový eitopf.Se smetanou zkusím.:-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    15. 4. 2010 18:03

    Zrovna jsem poslal i fotku,ale bude tu asi až zítra... .Divočák by určitě šel :-) ,dokonce jsem ho podobně připraveného i jedl a nebyl vůbec špatný :-))

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    15. 4. 2010 14:10

    Recept vypadá velmi lákavě. Myslíte, že bych mohla použít i bůček z divočáka? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana