Autor:

Bůček na pórku z pečícího sáčku

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Vepřový bůček
výběrový, libovější plátky (lze i s kostí a kůží, dle chuti)
400 g
Pórek
cca
250 g
Olej 1 lžička
Sojová omáčka
cca
3 lžíce
Tandoora
Masala Curry Powder nebo kari koření
 
Pečící sáček 1 ks
Tandoori lze nahradit
Zázvor
nastrouhaný
1 lžíce
Česnek
nastrouhaný
1 lžíce
Bůček na pórku z pečícího sáčku

Postup přípravy:

Plátky masa nakrájíme na díly, které se nám dobře rozloží na pokrájený pórek, osolíme, okořeníme a naskládáme do pečícího sáčku na pokrájený pórek na kolečka, pokapaný olejem. Maso přelijeme sojovou omáčkou, sáček dle návodu pevně uzavřeme, propíchneme jehlou (já dělám jen dva až tři vpichy, aby mi neutíkalo příliš páry) a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme cca 70 - 80 minut, dle síly plátků masa. Během pečení nám pórek změkne, ochutí se kořeněnou šťávou z masa a budeme ho podávat společně k příloze a masu. Pokud chceme, můžeme před podáváním sáček opatrně otevřít a plátky masa, potřít lehce sojovou omáčkou nebo výpekem a nechat krátce zvrchu opéct dozlatova.

K pórku se kořenící směs Tandoori Masala Curry Powder velmi hodí, ale dobře se dá nahradit i kari kořením se špetkou chilli.

Kdo kari nemá v oblibě, může plátky masa potřít nastrouhaným česnekem a zázvorem a pak dále jako v receptu, chuť bude nakonec také vynikající a také pikantní.

Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, pečivem... a dozdobíme slabě pokrájenými kolečky pórku.

Pokud chceme, můžeme bůček nahradit krkovičkou, pleckem, kuřecím stehenním řízkem, krůtím či králičím masem... postup zůstane stejný a dobu pečení přizpůsobíme druhu masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bůček na pórku z pečícího sáčku

Komentáře

  1. Pavlína Zimová   28.06.2016 | 6:52 | reagovat | závadný

    Byla to lahůdka, která se udělala skoro sama a brzy jí ráda zopakuji! A doporučuji :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web