Pizza

Hodnocení:

Moje:

75 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      ks pizza mouka
    • 140
      g voda
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 12,5
      g droždí
  • Potěrka
    • rajský protlak
    • 3
      stroužek česnek
    • koření na pizzu
    • voda pár kapek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé nelepivé těsto (dle potřeby přidáme mouku), necháme kynout asi 40 minut.
2
Potom rozdělíme na 3 části a mírně vyválíme a rukama roztáhneme do kulatého plíšku na pizzu.
3
Pizzu potřeme potěrkou a posypeme strouhaným sýrem (Eidam), poklademe salámem, rajčaty, kozími růžky, olivkami a kousky balkánského sýru, případně posypeme Eidamem.
4
Pečeme 10-15 minut bez horkého vzduchu v troubě předehřáté na maximum.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • víťa
    víťa |

    13. 3. 2011 18:00

    jak jako 250 ks pizza mouky to jako 250g a stačí hladká mouky???

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    6. 10. 2008 21:03

    V obchode dostať kilové balenie múky na pizzu, je to tak označená, teda ako Pizzová múka.

  • terza cebáková
    terza cebáková |

    6. 10. 2008 15:04

    co je to Pizza mouka????

  • Anonym
    Anonym |

    22. 1. 2007 15:10

    140g vody je 140ml vody.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 12. 2006 11:23

    Naváží se to zcela lehce. Na váhu dáte sklenici odvážíte ji a pak do ní nalijete požadované množství vody. Sklenice váží například 100g + 140g vody tak celkem 240g.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 12. 2006 08:14

    Jak se naváží 140g vody? Nemá to být ml?

  • jaja 13
    jaja 13 |

    26. 6. 2006 05:43

    Viděla jsem ji jen v Globusu. Klidně to udělej z hladké 00.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 6. 2006 21:51

    Kde se dá , prosím Vás, sehnat hladká Pizza mouka?Děkuji

  • Bronislava Hrňová
    Bronislava Hrňová |

    22. 6. 2006 14:58

    ještě jsem si vzpomněla, z tohoto těsta dělám i langoše. Po vykynutí udělám bochánky, přikreju utěrkou a nechám ještě chvíli kynout. Potom vytáhnu na placku a smažím. Chce to plavat v oleji, já si to zjednodušuji tak, že smažím ve fritovacím hrnci, z kterého vydělám košík. Placka plave, takže se spirálou to nic nedělá. Po usmažení dát na ubrousek odkapat. Potřít: trochu vody, sůl a rozetřený česnek - toto vše smíchat. Ozdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

  • Bronislava Hrňová
    Bronislava Hrňová |

    22. 6. 2006 14:50

    Takto připravenou placku potřu kečupem a nanesu: koupené zeleninové lečo smíchané ještě s cibulí nakrájenou na kolečka a nakrájenou šunkou nebo jiným salámem. Posypu strouhaným sýrem a peču. Mám zkušenost, že vrchní vrstva není díky leču tak suchá.