Vynikající zeleninová polévka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jahoda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks mrkev 2-3
    • 5
      ks brambory
    • fazole
    • máslo
    • polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a vaříme do měkka. Po uvaření zeleniny, přidáme již uvařené fazole. Z másla a mouky uděláme jíšku a polévku zahustíme. Přidáme ještě půl lžičky červné papriky. Zavaříme 10 minut. Do polévky přidáme nadrobno sakekanou nať petržele. Popřípadě osolíme podle chuti. Podáváme.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ramajak_CZE
    Ramajak_CZE |

    17. 6. 2016 22:45

    =) ja taky za 1 :-))

  • pipča
    pipča |

    23. 1. 2013 19:30

    vynikající nebyla, musela jsem hodně dochucovat a taky chybí v ingrediencích dost věcí :-(

  • gtttttttttttttt
    gtttttttttttttt |

    31. 10. 2010 17:32

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    19. 1. 2009 12:16

    zrovna jsem dovarila,jednoduche a dobre,pridala jsem trochu porku.davam jednicku

  • Kateřina Morová
    Kateřina Morová |

    22. 11. 2008 12:19

    Polévka je velice dobrá, chutná. Hlavně chutnala našemu 18měsíčnímu miminku, má rád zahuštěné polévky, pokud máte jiné takto zahuštěné polévky napište receptík.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    21. 11. 2008 11:05

    Ano, souhlasím s Kamilem, jinak bych přidala např.zel.fazolky,kapustičky,kousek bílého zelíčka, apod., je to dobré, Veroniko , ale je to vlastně "normec" polévka zeleninová. Ale stejně Vám fandím,určitě přidáte další dobrý receptík.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    21. 11. 2008 07:42

    Ach to názvosloví. Nazvat pokrm vynikající je svatým právem strávníků, nikoliv kuchaře! Protože zelenina = mrkev, hodil by se spíš název z nouze.