Autor:

Řezy s vaječným likérem

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Polohrubá mouka 5 lžíce
Voda
2 - 3
3 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Cukr 4 lžíce
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balení
Džem
na potření
 
Krém
Mléko 750 ml
Vanilkový pudink 3 balení
Cukr
dle chuti
 
Vaječný koňak 200 ml
Máslo 250 g
Moučkový cukr 3 lžíce
Pařížská šlehačka
Šlehačka
ke šlehání (min 31%)
2 kelímek
Tyčinky ledové kaštany 2 ks
Máslo
10 - 20
20 g
Řezy s vaječným likérem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Těsto:

Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do pečiva a kakaa a lehce zašlehat sníh. Péct na velkém plechu. Po zchladnutí potřít džemem.

Krém:

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který osladíme dle chuti (já dávám sladidlo, aby řezy nebyly tak kalorické). Hned po odstavení do horkého pudinku přidáme vaječný koňak a necháme zchladnout. Ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a za stálého šlehání postupně přidáváme pudinkovou hmotu.

Pařížská šlehačka:

Připravujeme den předem. Uvaříme šlehačku s ledovými kaštany a po odstavení do horké šlehačky dáme máslo, aby se lépe vyšlehala. Dáme přes noc do lednice. Druhý den vyšleháme a dáme na korpus s krémem.

Zdobíme čokoládovou polevou a trochou vaječného koňaku.

Tento recept není přímo můj, našla jsem ho v časopise a moc zachutnal nejen mně, ale i těm, co ochutnali.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Řezy s vaječným likérem

Komentáře

  1. Denisa   10.02.2015 | 11:07 | reagovat |

    Dnes jdu zkusit ;-)

  2. Hancza   18.02.2014 | 16:39 | reagovat |

    Prosím o zkušenost. Je těsto vláčné hned první den nebo je lepší řezy upéct a potřít krémem den předem? Díky za rady :-)

    1. drahus   19.02.2014 | 8:30 | reagovat |

      dole je piskot a ten je mekky hned, ale prolzeny je dycky lepsi

      1. Denisa   12.02.2015 | 13:39 | reagovat |

        Testo je krasne nadychane a vlacne hned ale druhy den je lepsi hlavne v tom ze se ten krem a marmelada s tim korpusem spoji ja zkusila par kosku nakrojit a rozjizdelo se mi to ale je to hrozna namina ten krem je opravdu bozi :) <3

  3. Monica   09.07.2013 | 13:04 | reagovat |

    Prosím, poradíte mi? Jak dlouho a na kolik stupňů se peče těsto v troubě? Chci řezy zkusit, ale nejsem zkušená, tak prosím o radu
    Děkuji
    M.

    1. Kamyla   19.07.2013 | 10:24 | reagovat |

      peču obvykle na 160-165°C, ale čas Vám nepovím Nikdy jsem to neměřila a každá trouba je jiná. Zkouším špejlí. Pokud těsto odpadává od stran a špejle se nelepí, šup s ním ven ;-) !

  4. Delarue   15.11.2012 | 17:26 | reagovat |

    váborné, co dodat :-P

  5. Jennysa   03.05.2012 | 11:50 | reagovat |

    Jsou absolutně vynikající, zrovna zítra je budu dělat pro přítele k narozkám ale ne jako řezy ale do tvaru srdíčka jako dortík, tak doufám,že se povedou. <3

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web