Autor:

Řezy s vaječným likérem

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Polohrubá mouka 5 lžíce
Voda
2 - 3
3 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Cukr 4 lžíce
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balení
Džem
na potření
 
Krém
Mléko 750 ml
Vanilkový pudink 3 balení
Cukr
dle chuti
 
Vaječný koňak 200 ml
Máslo 250 g
Moučkový cukr 3 lžíce
Pařížská šlehačka
Šlehačka
ke šlehání (min 31%)
2 kelímek
Tyčinky ledové kaštany 2 ks
Máslo
10 - 20
20 g
Řezy s vaječným likérem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Těsto:

Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do pečiva a kakaa a lehce zašlehat sníh. Péct na velkém plechu. Po zchladnutí potřít džemem.

Krém:

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který osladíme dle chuti (já dávám sladidlo, aby řezy nebyly tak kalorické). Hned po odstavení do horkého pudinku přidáme vaječný koňak a necháme zchladnout. Ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a za stálého šlehání postupně přidáváme pudinkovou hmotu.

Pařížská šlehačka:

Připravujeme den předem. Uvaříme šlehačku s ledovými kaštany a po odstavení do horké šlehačky dáme máslo, aby se lépe vyšlehala. Dáme přes noc do lednice. Druhý den vyšleháme a dáme na korpus s krémem.

Zdobíme čokoládovou polevou a trochou vaječného koňaku.

Tento recept není přímo můj, našla jsem ho v časopise a moc zachutnal nejen mně, ale i těm, co ochutnali.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Řezy s vaječným likérem

Komentáře

  1. Denisa   10.02.2015 | 11:07 | reagovat | závadný

    Dnes jdu zkusit ;-)

  2. Hancza   18.02.2014 | 16:39 | reagovat | závadný

    Prosím o zkušenost. Je těsto vláčné hned první den nebo je lepší řezy upéct a potřít krémem den předem? Díky za rady :-)

    1. drahus   19.02.2014 | 8:30 | reagovat | závadný

      dole je piskot a ten je mekky hned, ale prolzeny je dycky lepsi

      1. Denisa   12.02.2015 | 13:39 | reagovat | závadný

        Testo je krasne nadychane a vlacne hned ale druhy den je lepsi hlavne v tom ze se ten krem a marmelada s tim korpusem spoji ja zkusila par kosku nakrojit a rozjizdelo se mi to ale je to hrozna namina ten krem je opravdu bozi :) <3

  3. Monica   09.07.2013 | 13:04 | reagovat | závadný

    Prosím, poradíte mi? Jak dlouho a na kolik stupňů se peče těsto v troubě? Chci řezy zkusit, ale nejsem zkušená, tak prosím o radu
    Děkuji
    M.

    1. Kamyla   19.07.2013 | 10:24 | reagovat | závadný

      peču obvykle na 160-165°C, ale čas Vám nepovím Nikdy jsem to neměřila a každá trouba je jiná. Zkouším špejlí. Pokud těsto odpadává od stran a špejle se nelepí, šup s ním ven ;-) !

  4. Delarue   15.11.2012 | 17:26 | reagovat | závadný

    váborné, co dodat :-P

  5. Jennysa   03.05.2012 | 11:50 | reagovat | závadný

    Jsou absolutně vynikající, zrovna zítra je budu dělat pro přítele k narozkám ale ne jako řezy ale do tvaru srdíčka jako dortík, tak doufám,že se povedou. <3

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web