Smažený losos na salátu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
20 minut
2
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • salát 1/2 hlávky (zelený s.)
    • 1
      svazek rukola
    • 1
      svazek řeřicha potočnice
    • 200
      g okurka salátová
    • 150
      g kedlubna
    • 125
      g houby nejlépe lišky
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička med
    • 250
      g losos
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát a zelené lístky promíchejte s okurkou a kedlubnou. Ocet prošlehejte s hořčicí, 1 lžící oleje a medem na zálivku. Osolte a opepřete. Kousky ryby opláchněte a osušte. Houby osmažte na rozehřátém zbylém oleji, osolte, opepřete, dejte stranou a na pánvi osmažte kousky ryby, asi 5 minut. Také osolte a opepřete a podávejte s houbami a salátem zakápnutým medovou zálivkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    18. 4. 2012 14:09

    Mně spíš šlo o ten název, než o kategorii :)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    18. 4. 2012 12:13

    Přesunuto pod smažení, díky

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    18. 4. 2012 11:58

    Pokud pomineme to, že v názvu receptu je chyba, losos se nepeče, ale smaží, je to jídlo, ze kterého jsme byli zcela a bezvýhradně nadšeni. Kvalitní ryba jen decentně nakořeněná, aby vynikla její chuť, houby k tomu krásně šly a salát byl z výborně zvolené zeleniny a s naprosto luxusní zálivkou, jednou z nejlepších, co jsem kdy měla. Jen my nepřišly úplně promyšlené poměry jednotlivých jídel, salátu určitě stačí polovina, než co je zde uvedená. A pozor, zálivka je velmi silná!