Česnekovo-sýrová omáčka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
40 minut
5
porce
neuvedeno
autor: Doro-te

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 8
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce hera
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g eidam sýr
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme si vařit kostku masoxu s 2 hrnky vody.
2
Na troše oleje mírně orestujeme rozmačkaný česnek.
3
Ve velkém hrnci na másle a troše oleje osmažíme 3 lžíce hladké mouky na jíšku. Zalijeme studenou vodou (cca 2 hrnky). Stále mícháme. Ztlumíme sporák na nižží plamen a přidáme orestovaný česnek a nastrouhaný sýr. Ochutíme cukrem, solí a trochu pepřem. Vlijeme masox, případně ještě trochu vody. Necháme povařit asi 10 minut. Přilijeme postupně smetanu.
4
Nakonec můžeme přihustit a nadstavit Solamylem rozpuštěným ve vodě. Chuť zvýrazníme citronkou.
5
Podáváme nejlépe s vajíčkem, noky, nebo knedlíkem....ale můžeme také s bramborem, či párkem.

Komentáře k receptu

  • Benik
    Benik |

    30. 8. 2012 12:31

    Tu rozhodně nikomu nemůžu doporučit :-( .

  • A.n.d.y
    A.n.d.y |

    20. 10. 2011 10:13

    Recept můžu vřele doporučit, vynikající !!! :-)