Žemlovka s tvarohem a jablky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 27
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: corinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks veka
    • 400
      g tvaroh
    • 5
      ks jablka
    • 1
      ks vejce
    • cukr
    • rozinky
    • máslo
    • 0,5
      ks puding

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce se ušlehá mléko s vajíčkem, ve kterém se namáčí veka. Tvaroh se smíchá s cukrem (podle chuti) a rozinkami. Mezitím se uvaří pudink (stačí půlka), dávám vanilkový. Ten se vmíchá do tvarohu.
2
Do pekáče se dá na dno první vrstva namočené veky, na ni dávám tvaroh s rozinkami, další vrstvu namočené veky, na to vrstvu na tenké plátky nakrájených jablek s rozinkami a přikryju vrstvou namočené veky. Na poslední vrstvu veky dám plátky másla. Tvaroh díky pudinku perfektně drží tvar.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ERI
    ERI |

    11. 5. 2016 13:01

    MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\

  • ERI
    ERI |

    11. 5. 2016 13:01

    MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\

  • Kůže
    Kůže |

    26. 2. 2016 13:31

    Neříká se tomu semlbába? ;-)

  • Dáša
    Dáša |

    22. 10. 2014 15:40

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • Dáša
    Dáša |

    22. 10. 2014 15:39

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • Dáša
    Dáša |

    22. 10. 2014 15:39

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • kackackacka
    kackackacka |

    6. 11. 2013 12:59

    Výborná, jablka jsem navíc posipala skořicovým cukrem. Pekla jsem na 190C v zapékací misce asi hodinu. 8-)

  • Petra
    Petra |

    2. 10. 2013 07:50

    Dnes jdu poprvé dělat žemlovku, tak zkusím podle tohoto receptu :)

  • Klara
    Klara |

    23. 9. 2013 09:56

    No jaká super , normální žemlovka ! A ten podink no to je pěkný blaf. Tvaroh drží i bez pudinku, jen stačí vejce.

  • jana
    jana |

    27. 2. 2013 14:47

    Výborná žemlovka,mám jí vyzkoušenou.doporučuji!!

  • hanz
    hanz |

    23. 11. 2012 10:46

    ted jí už peču a voní celej byt tak jsem zvědav ;) ;-)

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    11. 10. 2011 13:51

    skvělé,dávám za 1

  • Romy
    Romy |

    20. 9. 2011 16:23

    Já hoďku v předehřáté remosce. Ale mohlo by být i o čtvrt hoďky déle, jenom se mi už začala přismahávat zeshora, tak jsem to vypnula..

  • Romy
    Romy |

    20. 9. 2011 16:21

    Tak jsem si právě dopekla. Díky za recept, docela se povedla, jenom jsem měla nějaká dost kyselá jablka, která jsem málo osladila a při nandavání se mi trochu rozprcla, ale jinak je dobrá. Takže díky autorce za inspiraci!

  • Romy
    Romy |

    20. 9. 2011 15:50

    Také jsem to hledala, ale s ohledem na velikost žemlovky, jsem i já laik, docela dobře odhadla.

  • renata
    renata |

    14. 9. 2011 12:29

    tak co more 8-)

  • kaja
    kaja |

    14. 9. 2011 12:25

    ahoj renat :'( :-* =-O O:-)

  • renata
    renata |

    14. 9. 2011 12:24

    ahoj ta dy renata mateto dobri uš semto skoušela. 8-) ;-) :-* :-* :-* 8-)

  • karolina sinuová
    karolina sinuová |

    14. 9. 2011 12:24

    :-\ :-* 8-) :-$ :-! :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S ahojj ki jak se jmenukeš papa uvidiš :-) :-( ;-) ;-) :-D :-[

  • dejna17@email.cz
    dejna17@email.cz |

    5. 9. 2011 21:42

    děkuji za recept,byla vynikajíci.jen se po ní zaprašilo.super :-))

  • Jana
    Jana |

    9. 8. 2011 19:04

    Jsem se s chutí zasmála, nyní jdu žemlovku vyzkoušet. :-)

  • Lenulipet
    Lenulipet |

    21. 5. 2011 13:02

    Výtečný recept :-) . Dnes jsem dělala k obědu a moc nám chutnalo, akorát jsem přidala ještě navrh sníh.

  • Sylva
    Sylva |

    9. 3. 2011 10:47

    dělala jsem nedávno, výborné, mléka kloidně dost, zbytek po namočení žemlí se dá použít při šlehání tvarohu, nevařím pudink, jen pudinkový prášek přidávám s mlékem a vejcem do tvarohu, působí pojivě.

  • oli
    oli |

    3. 3. 2011 18:31

    jsem ju asi utopila =-O

  • BROK
    BROK |

    9. 1. 2011 19:30

    Schjází mi v receptu kolk do něj má výt mléka

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 11. 2010 20:13

    Autorem fotky není autor receptu ;-)

  • Lucie
    Lucie |

    21. 11. 2010 22:34

    Prosííííííííím, jak dlouho to pečete ?

  • Lucie
    Lucie |

    21. 11. 2010 22:34

    Prsoíííííím, jak dlouho to pečete ?

  • Lenka P.
    Lenka P. |

    17. 11. 2010 15:25

    tipla bych cca 30min.na 180st.

  • monica
    monica |

    3. 11. 2010 13:52

    Tak čtu tu chválu :-\ ,tak jdu na to.....po upečení a ochutnání dám vědět ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    26. 10. 2010 21:35

    0,45 lžíce Mléko? To asi ne, že 8-) Žemlovku bych nepokládala za moučník, ale za sladké hlavní jídlo.

  • Martina
    Martina |

    26. 10. 2010 21:22

    Dělám naprosto stejnou stejnou podle své mamky jen po asi desetiminutovém zapečení v troubě ještě zaliju vejcem rozmíchaným v mléce-je bezva.

  • magda
    magda |

    26. 10. 2010 15:08

    prosim vas jak dlouho e na kolik stupnu se to pece?

  • machalinka28
    machalinka28 |

    20. 10. 2010 16:12

    Tohle nejlepší žemlovka kterou sem kdy vařila a také jedla je to opravdová fantazie :-) !!!!!

  • Janula
    Janula |

    11. 10. 2010 10:50

    Nevím, jak se to má dlouho péct :'(

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 7. 2010 10:50

    Tak skoro přesně takovou žemlovku dělala moje babička. Jen s jedním rozdílem: Do mléka rozmíchám dva žloudky a z bílků ušlehám lehce oslazený sníh. Když je žemlovka skoro upečená, navrstvvím sníh nahoru na žemlovku, ještě ho třeba zvrásním vidličkou, případně vytáhnu "špičky" a nechám lehce dopéci do zezlátnutí.... Sníh nahoře máme moc rádi - vyzkoušejte to také!

  • Ferda Mravenec
    Ferda Mravenec |

    17. 4. 2010 03:24

    To co jsem dle vaseho receptu vyrobila neni zemlovka, ale primo basen! Davam za jedna s nekolika hvezdickama!