Autor:

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Snadné
Porce: 4
Žemlovka
Vánočka 250 g
Vejce 1 ks
Mléko 200 ml
Vanilkový cukr 40 g
Skořice  
Tvaroh 250 g
Citronová kůra  
Moučkový cukr  
Čokoládovo kávová omáčka
Čokoláda - mléčná 50 g
Máslo 20 g
Žloutek 2 ks
Káva
2x NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Ristretto
80 ml
Višeň 8 ks
Sherry 1 dl
Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Mléko promícháme s vejcem a cukrem. Vánočku nakrájíme na slabé plátky, namočíme v připravené mléčné směsi a položíme do máslem vytřené formičky. Tvaroh dochutíme vanilinovým cukrem, citronovou kůrou a vmícháme žloutek. Tvarohovou směsí naplníme vyloženou formičku a zakryjeme zbytkem namočené vánočky.
Pečeme při 180 °C asi 30 – 40 minut podle velikosti do růžova
Den dopředu necháme sušené višně namočené v Marsale, nebo v sherry. Do malé misky dáme horkou kávu, přidáme čokoládu a přivedeme k varu. Směs odstavíme, přidáme máslo, žloutky, promícháme a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Žemlovku po upečení vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme s kávovou omáčkou a marinovanou višní.

Autor:

Tomáš Konopka, manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, připravil několik netradičních receptů na moučníky s kávou. Do moučníků přidává kávu připravenou pomocí kávovarů NESCAFÉ® Dolce Gusto®, protože její příprava je rychlá, jednoduchá a čistá. Díky kapslím, které se používají k její přípravě, má jistotu, že káva v každém šálku bude stejně silná a kvalitní. Pokud nemáte doma kávovar NESCAFÉ® Dolce Gusto®, můžete do moučníků přidat jakoukoliv jinou kávu, ale opět zde platí, že čím lepší suroviny, tím lepší výsledek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web