Autor:

Žemlovka s jablky a tvarohem

Střední
Ingredience
Houska
4-5 starší, tzn. 2-3 dny staré (nebo žemle)
5 ks
Mléko 1,5 dl
Měkký tvaroh 250 g
Jablka 6 ks
Moučkový cukr
80-100
100 g
Vejce 3 ks
Máslo
(1 do tvarohové náplně, druhý na vymazání pekáče)
2 plátek
Strouhanka
na vysypání pekáče
 
Žemlovka s jablky a tvarohem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků housek v něm jednou stranou namočíme, hned vyndáme a klademe namočenou stranou dospod na vymazaný a vysypaný pekáč.

Jablka nastrouháme. Tvaroh rozmícháme s cukrem, žloutky, plátkem másla a asi 2 lžícemi mléka.

Na již pokladenou třetinu houskových plátků v pekáči rozetřeme polovinu připravené tvarohové směsi a přikryjeme 1/2 polovinou jablek. Na ně dáme druhou třetinu namočených houskových plátků, potřeme druhou polovinou tvarohového krému a poklademe zbytkem jablek. Vse zakryjeme poslední třetinou namočených houskových plátků (vždy namočenou stranou dolů).

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme asi 60g moučkového cukru.

Pečeme nejdříve bez sněhu ve středně vyhřáté troubě (150-180 st.) zhruba 1/2 hodiny, až jablka povolí a vrchní plátky housky zatvrdnou. Poté potřeme ušlehaným tuhým sněhem a krátce - stačí 5-8 min - zapečeme v troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Žemlovka s jablky a tvarohem

Komentáře

  1. Štěpánka   28.03.2017 | 10:51 | reagovat |

    :-* :-* Výborná byla. Je pravda, že jsem se ještě inspirovala komentáři, ale základ je hlavní. Super, děkuji <3

  2. katka   26.10.2016 | 15:44 | reagovat |

    Delam jen z vanocky tvaroh rozinky cukr jak mi napadne

  3. Majka   03.09.2014 | 14:19 | reagovat |

    Zemlovku jsem nikdy nemela rada.Ted sem tehu a prvni recept ktery sem zkusila byl tento.Se skorici uplne super.Mnamka opravdu doporucuju.Pani ktere se to nezda asi zrejmne neumi pect :-D

  4. Martik   15.09.2013 | 20:18 | reagovat |

    Dělala jsem i se skořicí a byla výborná :-) :-) :-) díky za recept :-[ :-[

  5. SKSandy   28.03.2013 | 20:38 | reagovat |

    skoro stejný dělám. Jen množství je trošku jinak. Přidávám ještě skořicový cukr, rozinky namočené v rumu. Do tvarohu přidávám citronovou kůru. Máslo do tvarohu nepřidávám, jen vymazávám formu - nebo spíš pečící papír a pak dám plátečky másla na horní vrstvu rohlíků. Máslo dodává výbornou chuť. Strouhanku tedy vůbec nepotřebuji. Do sněhu jsem přidala vanilkové aroma. Chutná pak lépe. Přidávám foto :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web