Autor:

Žemlovka s jablky a tvarohem

Střední
Ingredience
Houska
4-5 starší, tzn. 2-3 dny staré (nebo žemle)
5 ks
Mléko 1,5 dl
Měkký tvaroh 250 g
Jablka 6 ks
Moučkový cukr
80-100
100 g
Vejce 3 ks
Máslo
(1 do tvarohové náplně, druhý na vymazání pekáče)
2 plátek
Strouhanka
na vysypání pekáče
 
Žemlovka s jablky a tvarohem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků housek v něm jednou stranou namočíme, hned vyndáme a klademe namočenou stranou dospod na vymazaný a vysypaný pekáč.

Jablka nastrouháme. Tvaroh rozmícháme s cukrem, žloutky, plátkem másla a asi 2 lžícemi mléka.

Na již pokladenou třetinu houskových plátků v pekáči rozetřeme polovinu připravené tvarohové směsi a přikryjeme 1/2 polovinou jablek. Na ně dáme druhou třetinu namočených houskových plátků, potřeme druhou polovinou tvarohového krému a poklademe zbytkem jablek. Vse zakryjeme poslední třetinou namočených houskových plátků (vždy namočenou stranou dolů).

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme asi 60g moučkového cukru.

Pečeme nejdříve bez sněhu ve středně vyhřáté troubě (150-180 st.) zhruba 1/2 hodiny, až jablka povolí a vrchní plátky housky zatvrdnou. Poté potřeme ušlehaným tuhým sněhem a krátce - stačí 5-8 min - zapečeme v troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.45 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 20x)
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Žemlovka s jablky a tvarohem

Komentáře

  1. katka   26.10.2016 | 15:44 | reagovat | závadný

    Delam jen z vanocky tvaroh rozinky cukr jak mi napadne

  2. Majka   03.09.2014 | 14:19 | reagovat | závadný

    Zemlovku jsem nikdy nemela rada.Ted sem tehu a prvni recept ktery sem zkusila byl tento.Se skorici uplne super.Mnamka opravdu doporucuju.Pani ktere se to nezda asi zrejmne neumi pect :-D

  3. Martik   15.09.2013 | 20:18 | reagovat | závadný

    Dělala jsem i se skořicí a byla výborná :-) :-) :-) díky za recept :-[ :-[

  4. SKSandy   28.03.2013 | 20:38 | reagovat | závadný

    skoro stejný dělám. Jen množství je trošku jinak. Přidávám ještě skořicový cukr, rozinky namočené v rumu. Do tvarohu přidávám citronovou kůru. Máslo do tvarohu nepřidávám, jen vymazávám formu - nebo spíš pečící papír a pak dám plátečky másla na horní vrstvu rohlíků. Máslo dodává výbornou chuť. Strouhanku tedy vůbec nepotřebuji. Do sněhu jsem přidala vanilkové aroma. Chutná pak lépe. Přidávám foto :-)

  5. Jiřina Kokešová   22.02.2013 | 8:31 | reagovat | závadný

    já místo druhé vrstvy housek, dala plátky vánočky namočené v mléce. Mňamka <3

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web