Žemlovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks žemle
    • 0,4
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 50
      g skořicový cukr
    • 4
      ks jablka
    • 50
      g rozinky
    • tuk
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou navlhčených plátků žemlí. Na ně dáme nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu žemlí. Tento postup opakujeme a jako poslední vrstvu dáme žemle. Povrch pokropíme tukem a upečeme.
2
Na žemlovku můžeme po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jenik
    jenik |

    17. 11. 2016 12:23

    hura rozumna zenska ktera napise a nekeca b..... jinak dik lucii ale je :-D kdyz nekdo neda cukr a ma chnusny jabka ...... :-D

  • jena
    jena |

    17. 11. 2016 12:20

    johlik je levnejsi :-D

  • Jarka
    Jarka |

    1. 5. 2016 12:28

    Zdravím akorát neuškodí vždy napsat u receptu pečení, na kolik stupňů se to má péct a jak dlouho. Všichni nejsou zkušení.

  • sarka
    sarka |

    9. 11. 2015 21:49

    :-* :-* :-*

  • Klára
    Klára |

    24. 5. 2015 11:22

    Ahojky, taky to dělám takhle a je super. Jinak bazének s masáží nožek zááávidííím :D

  • Roman
    Roman |

    26. 3. 2015 19:34

    Tak to se Ivetka má :)

  • Petrusha
    Petrusha |

    3. 1. 2015 13:00

    Ne, to je asi žemlovka dělaná z veky. ;-)

  • Jess
    Jess |

    27. 9. 2014 14:57

    My děláme žemlovku s tvarohem. Na jablkovou vrstvu dám tvaroh smíchaný s vejcem, vanilk.cukrem a rozinkami. Je to podle mě to nejlepší na celé žemlovce a opravdu si nedokážu představit, že bych ji jedla bez tvarohu... :-)

  • Týna
    Týna |

    21. 7. 2014 02:32

    Každý dle chuti, já ji tam dávám :)

  • Maja halifax
    Maja halifax |

    1. 7. 2014 12:33

    holky a nema se tam dat trochu skorice nebo skoricoveho cukru? chci ji dnes udelat ale mam pocit ze jsem tam davaly skorici..diky :-)

  • Iveta
    Iveta |

    26. 6. 2014 09:05

    Ahoj kuchařinky, já osobně dávám celé vejce do mléka, žemlovku kombinuji s toustovým chlebem a vánočkou na vrch,aby dobře vypadala. Pečte pozvolna a povrch zalijte lehce máslíčkem s herou. Do mléka namáčet je lehounce, to se časem vystihne. Když ji necháme vychladnout, lze použít jako odpolední moučníček ke kafíčku, pak se naložím do bazénku na zahrádce, manžílek mi namasíruje nožičky a holky prostě pohodička ! Pa, pa Ivuška

  • Matěj
    Matěj |

    23. 5. 2014 16:49

    Omlouvám se, ale ja nesouhlsím. =-O

  • wertzuiopasdfghjkl
    wertzuiopasdfghjkl |

    23. 5. 2014 16:47

    Já taky 8-)

  • ysjkd
    ysjkd |

    23. 5. 2014 16:46

    Já jo :-))

  • tonda ton
    tonda ton |

    23. 5. 2014 16:45

    I <3 tahle žemlovka, musim pochválit všechny kdo sem ten racept napsali. Chutná lépe než paličinky, a to už je co říct, souhlasíte všichni?

  • vyhazovač
    vyhazovač |

    23. 5. 2014 16:40

    Papapapa jestli to tam takhle ještě jednou napíšeš zablokuju ti tenhle veb (jestli to de) :-P

  • papapapa
    papapapa |

    23. 5. 2014 16:27

    vyšlo mi z toho něco jako nic s jablkama a rozmočenou vekou (rohlíkama). bylo mi z toho pohledu i chuti dost špatně. :-$

  • jitk
    jitk |

    12. 4. 2014 19:52

    to jsem se zasmála :-D ,vážně to tak vypadá..ale žemlovka dobrá ;-)

  • Jolana
    Jolana |

    5. 4. 2014 12:10

    Dobry den, to su topenicky/ vajcovy chleba tam navrchu? 8-) :-| dakujem

  • Jolana
    Jolana |

    5. 4. 2014 12:10

    Dobry den, to su topenicky/ vajcovy chleba tam navrchu? 8-) :-| dakujem

  • KAtuska
    KAtuska |

    5. 4. 2014 12:08

    dobry den a co je to ten ´žloutek´? inak paradny recept <3 <3 <3 <3 :-P :-P :-)

  • iveta
    iveta |

    4. 2. 2014 16:59

    z vánočky-bezkonkurenční ;-)

  • Radek
    Radek |

    17. 11. 2013 15:52

    Dejte do žemlovky místo rohlíku vánočku. Vřele doporučuji. Děláme ji tak více než 40 let a je to žrádlo. :-P

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    17. 5. 2013 08:37

    Stejnou, i když bez sněhu, dělám a mám ráda. Dávám 1.

  • Milka R.
    Milka R. |

    12. 4. 2013 03:31

    Já peču žemlovku v pekáči, který vytřu čerstvým máslem. Nakrájené rohlíky na kostky navlhčím v mléce a dám vrstvu do pekáče. Pokropím rozpuštěným máslem, posypu moučkovým cukrem a skořicí. Na to nastrouhaná jablka zase pokropit máslem, cukrem a skořicí. Nahoru rohlíky pokapu máslem a cukrem a zaleju mlékem, do kterého rozkvedlám 1 vejce a trochu cukru (asi tak plnou polévkovou lžíci), ještě i na to kolikrát nakapu rozpuštěné máslo a posypu cukrem. Peču v plynové troubě na trochu méně jak střední teplotu asi tak 40 minut <3

  • fvfvxs
    fvfvxs |

    1. 3. 2013 23:09

    fvrfv fv v fvv :-P :-P :-P :-P

  • Lucie
    Lucie |

    21. 2. 2013 16:26

    jak někteří pořád s těma stupněma... O:-) na žemlovce není co zkazit, já to dám na 200, na 15 minut pak přidám ušlehaný bílky a dám na dalších 15 minutek a je krásně zlaťoučkej 8-)

  • Leňa
    Leňa |

    14. 2. 2013 10:30

    Tak to spíš než meruňky a tvaroh toho manžela :-\

  • xuxu
    xuxu |

    25. 1. 2013 10:00

    při pečení žemlovky se nedá nic zkazit. Nacpu vše do remosky, tam se nic nenastavuje a koukám. Když je pěkně růžovo, vypnu a podávám

  • valča
    valča |

    10. 1. 2013 11:25

    Pokud jsou ve špajzu meruńky, tak radím místo jablíček meruňky a tvaroh.. <:-) <:-) . Tak vařil můj manžel mým stoletým tetičkám.

  • LUcie
    LUcie |

    9. 1. 2013 12:33

    jo,tak sem pěkně naštvaná,když máš člověk vše nachystané a nakonec si uvědomí že vlastně neví nakolik pict a jak dlouho :-$

  • Lalinka
    Lalinka |

    10. 8. 2012 11:28

    Ták, žemlovku mám v troubě :-) vypadá very very good!! ;-)

  • jabko
    jabko |

    3. 8. 2012 10:45

    miluju, když autoři k receptům nepíšou na kolik stupňů a na jak dlouho píct

  • nnln
    nnln |

    8. 4. 2011 22:48

    dělám hodně podobnou, přidávám foto. jablka krájím na kostky a peču v té "novodobé" teflonové remosce, čímž odpadá vymazávání. když doma najdu, přidám rozinky nebo ořechy. nezalévám sněhem, ale celým vejcem s mlékem. výborný páteční oběd:)

  • Ladia
    Ladia |

    23. 10. 2010 16:57

    Simi, a co čatní, to je mňamka a spotřebuje se jich celkem dost 8-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    23. 10. 2010 16:49

    Jo ,jo, dobrá žemlovka. Jen těch jablek tam zaprpacuji určitě víc..... Ale když my už fakt nevím, co s nimi :-). Simča S.