Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Cukr krystal 50 g
Kakao 50 g
Prášek do pečiva  
Hera 120 g
Vejce 1 ks
Náplň
Tvaroh 2 ks
Vejce 2 ks
Mléko 2 dl
Cukr
3/4 hrnku
 
Na posypání
Jablka 4 ks
Skořicový cukr  
Rozinky  
Mandlové lupínky  
Kokosové lupínky  
Hnědý rum  
Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme do pekáče velikosti 30×40 cm vyloženého papírem na pečení. Ušleháme tvarohy s mlékem, cukrem a vejci. Nalijeme na žmolenku.

Posypeme jablky, skořicovým cukrem, rozinkami, mandlemi a kokosem. Pokapeme rumem. Pečeme při 170 °C cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 172 x
1-
4.67 172 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Komentáře

  1. Eliška   19.03.2016 | 18:08 | reagovat |

    Děkuji moc za inspiraci, trochu jsem recept překopala a udělala z něj zdravější variantu a bylo to mooc dobrý!! Takže bych ráda inspirovala zase já vás s mojí variantou: místo mouky 200 g mouky ovesné (rozmixované ovesné vločky) + 100 g ovesných vloček nabobtnaných v trošce mléka, sladit medem (do těsta jsem dala 3 lžíce) nebo jiným přírodním sladidlem, např. agávovým sirupem, nebo stevií a poslední změna v těstě místo 120 g hery, 60 g kokosového oleje. Těsto bylo dost hutné, naředila jsem ho ještě trochou mléka, ale i tak se muselo na pečící papír spíše rozetřít. Tvarohy jsem dala nízkotučné a místo cukru opět med ( 4 lžíce), posypku jsem neměnila. Tak pokud se snažíte hlídat štíhlou linii, ale zároveň jste velký milovník sladkého jako já, doporučuji! :))

    1. Simona Sek.   25.10.2016 | 16:02 | reagovat |

      Super, díky za inspirací. Čeká nás oslava, upeču původní verzi, ale pal se vrhnu na tu vaši.

  2. Lenka   14.03.2014 | 17:59 | reagovat |

    Zrovna jsem dopekla, také ze tří tvarohů a je to opravdu nejlepší buchta jakou jsme kdy jedla! <:-)
    Děkuji za recept :-* 8-)

  3. Jana   11.05.2013 | 16:36 | reagovat |

    Dneska jsem pekla a je to opravdu mňamka ! Sice jsem musela nahradit mandlové lupínky mletými vlašskými ořechy (lupínky mi prožraly potvory housenky :'( ), ale i tak byla buchta opravdu skvostná ! Díky za recept, zařadím si do svých zlatých fondů :-)

  4. Baríseek   13.01.2013 | 15:37 | reagovat |

    výborný vřele všem doporučuji :-)

  5. hiden   21.12.2012 | 21:53 | reagovat |

    Dělal jsem to poprvé a výsledek nad všechna očekávání! Moc to všem chutná-budu to od teď péct častěji. Fakt moc dobré. Díky za recept.

1 2 3 4 ... 13 ... 25 ... 36 ... 48 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web