Smetanové kuřecí kousky s rýží

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Markýt

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsní řízek
    • 250
      ml smetana ke šlehání ke šlehání 30%
    • 1
      balení zeleninová směs mrkev, hrášek, kukuřice
    • olej
    • podravka či jiné podobné
    • sůl
    • 3
      rýže 2-3 sáčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v osolené vodě. Mezitím si připravíme kuřecí maso. Řízky omyjeme, lehce osušíme v utěrce a nakrájíme na kostičky. Na pánvičce na trošce oleje nejdříve zprudka osmahneme (aby dostalo barvu), potom zmírníme plamen a pečeme do poloměkka.
2
Poté maso osolíme a okořeníme Podravkou. Přidáme mraženou zeleninu a asi po dvou minutách zalijeme smetanou. Necháme ji téměř vyvařit - měla by zbýt troška smetanové omáčky (to kvůli rýži, aby pak na talíři nebyla tak suchá). Vychází to akorát - když už je smetana téměř vyvařená, jsou maso i zelenina hotové.
3
Na talíři naaranžujeme rýži a na ni poklademe kuřecí směs. Naší rodině to moc chutná a navíc je to tak snadné!
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SchiacciatoArancia
    SchiacciatoArancia |

    3. 11. 2016 00:32

    Tak přidávám další kladný komentář k tomuto receptu. Sklidil velký úspěch, takže určitě nebudu vařit naposledy. :) Akorát jsem trochu recept poupravila, jelikož jsem doma podravku neměla, tak jsem přidala jen sůl, pepř a kari koření a inspirovala jsem se tady jedním příspěvkem a i já přidala tavený sýr. Super, za mě palec nahoru. :-)

  • SchiacciatoArancia
    SchiacciatoArancia |

    3. 11. 2016 00:31

    Tak přidávám další kladný komentář k tomuto receptu. Sklidil velký úspěch, takže určitě nebudu vařit naposledy. :) Akorát jsem trochu recept poupravila, jelikož jsem doma podravku neměla, tak jsem přidala jen sůl, pepř a kari koření a inspirovala jsem se tady jedním příspěvkem a i já přidala tavený sýr. Super, za mě palec nahoru. :-)

  • Tomáš
    Tomáš |

    7. 6. 2015 14:03

    dobrý recept. Doporučuji ale trošku dochutit dalším kořením či jinými ingrediencemi. Vařil jsem již několikrát a jednou jsem vyzkoušel přidat tavený sýr, podruhé kari a pokaždé výborné a chuťově naprosto jiné :-) . Dá se tedy udělat z jednoho základu několik různých jídel. Také by asi nebylo na škodu vyzkoušet i jiné druhy masa (krůtí, vepřové...) :-\

  • Terez
    Terez |

    16. 10. 2013 12:18

    vynikající.Vařím to pořád ;-)

  • Jitka Vopálková
    Jitka Vopálková |

    14. 12. 2009 20:09

    Zdravím, na závěr jsem přidala 2 tavené obdélníčky s nivou a bylo to moc dobré :-) Děkuji za inspiraci - Jitka

  • Radoslav Medlen
    Radoslav Medlen |

    11. 1. 2008 13:11

    Je to super recept skvelo som si pochutnal na to ze som varil prvy krat to asi vislo diky

  • ela vajdova
    ela vajdova |

    17. 1. 2007 12:27

    použila som 10% smotanu a bolo to super, ďakujem za recept

  • Di
    Di |

    12. 1. 2007 10:22

    Co tím myslíte, Anonyme?

  • Anonym
    Anonym |

    12. 1. 2007 00:08

    Zase jednou normální jídlo, jakých je na tomto webu opravdu poskrovnu.

  • Lenka Malenová
    Lenka Malenová |

    10. 1. 2007 22:31

    Dobrý večer Markéto,dnes jsem dělala tento váš recept a musím vám napsat že sklidil ohromný úspěch mě i manželovi to moc chutnalo.Moc díky za supr recept Lenka.