Autor:

Penne con polo

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa 200 g
Cibule 1 ks
Česnek
nastrouhaný
1 stroužek
Vegeta 1 špetka
Čerstvé žampiony
nakrájené na plátky
100 g
Pórek
nakrájený
1 ks
Špagety 1 balení
Smetana ke šlehání 1 balení
Sýr 50 g
Penne con polo

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Uvaříme špagety (používám já) v osolené vodě - caa 8 min. Zároveň na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso s cibulkou. Přidáme vegetu a koření (já jen opepřím) dle chuti a 1 stroužek nastrouhaného česneku. Když je maso skoro hotové přidáme nakrájené žampiony a rovněž restujeme.

Až žampiony změknou, přidáme pórek - stále dochucujeme vegetou a vybraným kořením. Pórkem nešetřete. Poté zalijeme smetanou a trochu povaříme.

Poté promícháme se špagetami a posypeme sýrem.

Dobrou chuť :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Penne con polo

Komentáře

  1. Pie   25.10.2014 | 19:31 | reagovat |

    Náhodou jsem hledal návod na tento recept a podle mě tam na 100% nepatří ani vegeta, ani dochucení nějakým náhodným kořením, co tam je ke konci. Sýr není jmenovaný, ale měl by tam být parmazán, pokud si to dobře pamatuji s několika GB stránek.

  2. barney   01.01.2013 | 20:41 | reagovat |

    Já se musim smát i když je v názvu Penne con polo, a pak v receptu uvaříme špagety xD xD I když to používáš ty, tak italové vymysleli různé druhy a tvary těstovin z důvodu, že se každé hodí k jinému druhu omáčky s jinou konzistencí. Např. na špagety se používají do v 90% husté sýrové omáčky, nebo omáčky zakončené na pánvi přidáním žloutku, jelikož jsou pak husté a na špagetách drží. Naproti tomu na smetanové omáčky se právě používají ty zmíněné Penne. Jenže pokud nevaříš s penne (to jsou trubičky) tak v názvu výsledného pokrmu nikdy nemůže být napsáno Penne. To je jako bys řekl že děláš biftek na pepři s hranolkama, a přinesl bys pangase na pepři s hranolkama....

  3. Petr Tvrdík   20.02.2011 | 21:12 | reagovat |

    mám to jen v pracovní podobě (koncept), netušil jsem, že už je recept zveřejněný, když čeká na schválení. Je to můj první recept :-) tak mějte pochopení.

    1. pippiva   20.02.2011 | 22:14 | reagovat |

      Vsak ja to nemyslela zle,jen mi to prislo vtipne :-) ;-) Jinak kdyz chcete zadat recept jen v pracovni podobe, tak jej muzete zadat jako soukromy a az ho "vybrousite" tak jej prehodite na verejny.Jinak pekne vitam mezi nami kuchari! :-)

  4. pippiva   20.02.2011 | 18:31 | reagovat |

    Musela jsem se smat,kdyz jsem uvidela nazev receptu... Ono mezi "penne"(druh testovin) a "pene"(penis) je setsakramentsky rozdil. A nakonec stejne pouzijeme spagety... :-D :-D :-D Jo a taky se pise pollo ;-)

    1. ann   26.11.2011 | 15:53 | reagovat |

      Ja na tom nevidim nic "Ftipneho" recept je napsany v pohode srozumitelny pro "selsky rozum" a kazdy si pojmenuje recept podle sveho treba to muze byt i schvalne <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web