Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Hodnocení:

Moje:

120 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg telecí kýta
    • 70
      g špek
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 6
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžíce hladká mouka
  • Noky
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g krupice
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem. Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a pečlivě prohněťte. Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Z jedné strany je lehce potřete částí hořčice. Na každý plátek položte plátek slaniny, pak váleček mletého masa. Plátky masa zaviňte a sepněte špejlí. Závitky naskládejte do pekáčku. Lehce podlijte vodou, zaklopte a v troubě rozehřáté na 180 °C duste doměkka. Na noky smíchejte vejce s krupicí, petrželkou a špetkou soli a směs nechte v pokojové teplotě rozležet, asi 10 minut. Pak lžící vykrajujte noky a vkládejte je do vroucí vody. Vařte asi 10 minut a nechte okapat na cedníku.
2
Měkké ptáčky vyndejte z pekáče. Do výpeku nasypte cibuli nasekanou nadrobno a špek nakrájený na kousky a restujte dozlatova. Pak přidejte kmín, zbylou lžíci hořčice a mouku a krátce orestujte. Zalijte vodou a vařte 15 minut. Do omáčky vraťte závitky a krátce je prohřejte. Servírujte s krupicovými noky.
Zařazení: Maso Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.