Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Králičí hřbet 1 ks
Zakysaná smetana 200 g
Hořčice plnotučná 2 lžička
Citron 1 ks
Naložené papriky 20 g
Anglická slanina 150 g
Špek 50 g
Sůl 1 lžička
Nové koření 4 ks
Bobkový list 1 ks
Pepř celý 8 ks
Olej 1 dl
Cibule 1 ks
Zeleninový vývar 1 dl
Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Marináda: cibuli nakrájíme na kostičky, citrón na kolečka, anglickou slaninu na plátky. V misce smícháme s 1/2 dcl oleje, sterilovanou paprikou, hořčicí a kořením.

Králičí hřbet prošpikujeme, nasolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme do zapékací misky a podlijeme 1 dcl zeleninového vývaru (může být z kostky) a dáme do trouby na 180 °C, dokud maso nezměkne. Vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, vložíme hřbet zpět a prohřejeme.

Jako přílohu doporučujeme rýži nebo těstoviny.

Ostřejší,časem vypilovanější verze zde: http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík

Komentáře

  1. Martin Dočekal   05.01.2013 | 9:09 | reagovat |


    MJG 08.10.2010 | 10:15 | reagovat | závadný

    Opravdu vyborny recept. Ja jsem na zaver omacku zahustila a meli jsme to s knedlikem. Cele rodine, mam tri chlapi, moc chutnalo.

  2. Martin Dočekal   05.01.2013 | 9:09 | reagovat |

    Darienka22 21.02.2011 | 11:37 | reagovat | závadný

    Tenhle recept je moc dobrý, přílohu jsem dala rýži

  3. Martin Dočekal   05.01.2013 | 9:09 | reagovat |


    kirinda 30.03.2011 | 14:30 | reagovat | závadný

    Já jsem udělala trošku dietnější variantu bez špeku a bez slaniny, i tak bylo maso krásně šťavnaté a nevysušené, na konci jsem též zahustila trochou mouky, aby bylo více omáčky. Měla jsem králičí stehýnka a pekla jsem je cca 1,5 hodiny. Jediné, co se mi moc nepovedlo byla mírná hořkost omáčky, zřejmě jsem dala moc citrónu a nebo ho příště první oloupu z kůry ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web