Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
2
porce
neuvedeno
autor: nechci

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králičí hřbet
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      ks citron
    • 20
      g naložené papriky
    • 150
      g anglická slanina
    • 50
      g špek
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 8
      ks pepř celý
    • 1
      dl olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Marináda: cibuli nakrájíme na kostičky, citrón na kolečka, anglickou slaninu na plátky. V misce smícháme s 1/2 dcl oleje, sterilovanou paprikou, hořčicí a kořením.
2
Králičí hřbet prošpikujeme, nasolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme do zapékací misky a podlijeme 1 dcl zeleninového vývaru (může být z kostky) a dáme do trouby na 180 °C, dokud maso nezměkne. Vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, vložíme hřbet zpět a prohřejeme.
3
Jako přílohu doporučujeme rýži nebo těstoviny.
4
//Ostřejší,časem vypilovanější verze zde:// http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • nechci
    nechci |

    5. 1. 2013 09:10

    Marie Šindelová 29.11.2009 | 14:39 | reagovat | závadný Bylo to vynikající.Moc jsme si pochutnali.Dávám 1.Rýže se ke králíkovi v zakysané smetaně moc hodila.

  • nechci
    nechci |

    5. 1. 2013 09:10

    Petra Pavelková 19.03.2010 | 12:52 | reagovat | závadný Skvělé,králík není suchý,v závěru jsem zahustila moukou.Dávám za 1.

  • nechci
    nechci |

    5. 1. 2013 09:09

    MJG 08.10.2010 | 10:15 | reagovat | závadný Opravdu vyborny recept. Ja jsem na zaver omacku zahustila a meli jsme to s knedlikem. Cele rodine, mam tri chlapi, moc chutnalo.

  • nechci
    nechci |

    5. 1. 2013 09:09

    Darienka22 21.02.2011 | 11:37 | reagovat | závadný Tenhle recept je moc dobrý, přílohu jsem dala rýži

  • nechci
    nechci |

    5. 1. 2013 09:09

    kirinda 30.03.2011 | 14:30 | reagovat | závadný Já jsem udělala trošku dietnější variantu bez špeku a bez slaniny, i tak bylo maso krásně šťavnaté a nevysušené, na konci jsem též zahustila trochou mouky, aby bylo více omáčky. Měla jsem králičí stehýnka a pekla jsem je cca 1,5 hodiny. Jediné, co se mi moc nepovedlo byla mírná hořkost omáčky, zřejmě jsem dala moc citrónu a nebo ho příště první oloupu z kůry ;)