Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Králičí hřbet 1 ks
Zakysaná smetana 200 g
Hořčice plnotučná 2 lžička
Citron 1 ks
Naložené papriky 20 g
Anglická slanina 150 g
Špek 50 g
Sůl 1 lžička
Nové koření 4 ks
Bobkový list 1 ks
Pepř celý 8 ks
Olej 1 dl
Cibule 1 ks
Zeleninový vývar 1 dl
Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Marináda: cibuli nakrájíme na kostičky, citrón na kolečka, anglickou slaninu na plátky. V misce smícháme s 1/2 dcl oleje, sterilovanou paprikou, hořčicí a kořením.

Králičí hřbet prošpikujeme, nasolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme do zapékací misky a podlijeme 1 dcl zeleninového vývaru (může být z kostky) a dáme do trouby na 180 °C, dokud maso nezměkne. Vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, vložíme hřbet zpět a prohřejeme.

Jako přílohu doporučujeme rýži nebo těstoviny.

Ostřejší,časem vypilovanější verze zde: http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík

Komentáře

  1. Martin Dočekal   05.01.2013 | 9:09 | reagovat | závadný


    MJG 08.10.2010 | 10:15 | reagovat | závadný

    Opravdu vyborny recept. Ja jsem na zaver omacku zahustila a meli jsme to s knedlikem. Cele rodine, mam tri chlapi, moc chutnalo.

  2. Martin Dočekal   05.01.2013 | 9:09 | reagovat | závadný

    Darienka22 21.02.2011 | 11:37 | reagovat | závadný

    Tenhle recept je moc dobrý, přílohu jsem dala rýži

  3. Martin Dočekal   05.01.2013 | 9:09 | reagovat | závadný


    kirinda 30.03.2011 | 14:30 | reagovat | závadný

    Já jsem udělala trošku dietnější variantu bez špeku a bez slaniny, i tak bylo maso krásně šťavnaté a nevysušené, na konci jsem též zahustila trochou mouky, aby bylo více omáčky. Měla jsem králičí stehýnka a pekla jsem je cca 1,5 hodiny. Jediné, co se mi moc nepovedlo byla mírná hořkost omáčky, zřejmě jsem dala moc citrónu a nebo ho příště první oloupu z kůry ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web