Autor:

Italská bábovka II.

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 250 g
Mascarpone 250 g
Ricotta 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Rozinky  
Italská bábovka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Ušleháme žloutky, cukr a mascarpone, přidáme ricottu, mouku s práškem, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě - asi 1 hodinu při 160 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je propečená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Reklama
Čokoládové suflé Recept na víkend: Dezert snů Články z

Komentáře k receptu: Italská bábovka II.

Komentáře

  1. Daniela Barvínková   14.03.2017 | 17:22 | reagovat |

    Je výborná, pouze místo ricotty ( neměla jsem ji ) jsem použila tvaroh a rozinky, které nemáme rádi, jsem nahradila rozpuštěnou čokoládou vlitou do formy. Je vlácna, ne sucha, děti byly nadšené :-) :-)
    Peču podruhé :)

  2. eyza   26.03.2015 | 11:54 | reagovat |

    bábovka je vláčna, jemná, nadýchaná, nepresladená, neškriabe v hrdle .urobila som ju s menšími úpravami: 280 g polohr. múky, 5 vajec, 2 vanilkové cukre so sušenou citrónovou korou, 50 g kandovanej citrón. kory, 40 g vopred namočených hrozienok, pdp s vínnym kameňom a len 200 g ricotty...piekla som ju v kamenine na 190 °C spolu s pekáčom a vodou v ňom prvých 25 min, potom som dopekala bez plechu ale zato prikryté alobalom ešte asi 40 min...jedna z naj báboviek, zaraďujem natrvalo do svojho receptára ;-)

  3. pippiva   18.10.2011 | 17:18 | reagovat |

    Babovka je dobra, vlacna. Na muj vkus trochu "hutna", priste bych ji zkusila udelat s moukou hladkou. :-)

  4. anonym   11.07.2011 | 17:46 | reagovat |

    mnam!!!!!!!!!!!!! to je vinikajcí

  5. Karla Vilimkova   10.07.2008 | 11:15 | reagovat |

    Ricotta nei jen ovci ale i kozi a taky z normalniho mleka. rekneme ze je proste asi nejblize nasemu mekkemu tvarohu jak rikal pan Oldrich. Muze byt i ricotta affumicata (uzena) ta se vetsinou strouha na ruzne pokrmy (a je velice dobra!!!)Nejsem autor receptu ale myslim si, ze u tohoto receptu se jedna o klasickou ricottu (ne kozi ne ovci) takze se muze nahradit i mekkym tvarohem.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web