Autor:

Italská bábovka II.

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 250 g
Mascarpone 250 g
Ricotta 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Rozinky  
Italská bábovka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Ušleháme žloutky, cukr a mascarpone, přidáme ricottu, mouku s práškem, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě - asi 1 hodinu při 160 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je propečená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Reklama
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Italská bábovka II.

Komentáře

  1. eyza   26.03.2015 | 11:54 | reagovat | závadný

    bábovka je vláčna, jemná, nadýchaná, nepresladená, neškriabe v hrdle .urobila som ju s menšími úpravami: 280 g polohr. múky, 5 vajec, 2 vanilkové cukre so sušenou citrónovou korou, 50 g kandovanej citrón. kory, 40 g vopred namočených hrozienok, pdp s vínnym kameňom a len 200 g ricotty...piekla som ju v kamenine na 190 °C spolu s pekáčom a vodou v ňom prvých 25 min, potom som dopekala bez plechu ale zato prikryté alobalom ešte asi 40 min...jedna z naj báboviek, zaraďujem natrvalo do svojho receptára ;-)

  2. pippiva   18.10.2011 | 17:18 | reagovat | závadný

    Babovka je dobra, vlacna. Na muj vkus trochu "hutna", priste bych ji zkusila udelat s moukou hladkou. :-)

  3. anonym   11.07.2011 | 17:46 | reagovat | závadný

    mnam!!!!!!!!!!!!! to je vinikajcí

  4. Karla Vilimkova   10.07.2008 | 11:15 | reagovat | závadný

    Ricotta nei jen ovci ale i kozi a taky z normalniho mleka. rekneme ze je proste asi nejblize nasemu mekkemu tvarohu jak rikal pan Oldrich. Muze byt i ricotta affumicata (uzena) ta se vetsinou strouha na ruzne pokrmy (a je velice dobra!!!)Nejsem autor receptu ale myslim si, ze u tohoto receptu se jedna o klasickou ricottu (ne kozi ne ovci) takze se muze nahradit i mekkym tvarohem.

  5. Oldřich Gargulák   09.07.2008 | 20:35 | reagovat | závadný

    Cituji Gastronomický sl.: ricotta(rikóta) it.čerstvý, měkký, zrnitý ovčí sýr s velmi jemnou nasládlou chutí,která připomíná náš měkký tvaroh.....Dle mého, tvaroh je kyselejší a chybí mu ta zrnitost.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web