Autor:

Řez obližprst

Snadné
Placka
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 100 g
Kakao 2 lžíce
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 ks
Rostlinný olej 1/2 dl
Tuk
(Na plech)
 
Krém
Žloutek 5 ks
Mléko 2 dl
Hladká mouka 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo 250 g
nová ..
Bílek 5 ks
Krém 2
Bílek 5 ks
Moučkový cukr 300 g
Poleva
Čokoládová poleva  
Řez obližprst

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.

Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.

Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, posypeme strouhanými ořechy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1-
4.69 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Řez obližprst

Komentáře

  1. Ivana   18.04.2016 | 14:48 | reagovat | závadný

    Řez je výborný, ovšem, zdá se mi trochu drahý. Postačily by dvě vejce, myslím a méně cukru do těsta i do sněhu. Ale jinak, fakt OBLIŽOPRSTOVÝ. Moc ňamka!

  2. zdaranka   22.02.2015 | 15:57 | reagovat | závadný

    jak dlouho šleháte sníh nad parou aby byl tak krásně táhlý? bějak se mi zdrcl :(

  3. Po3   27.08.2014 | 17:59 | reagovat | závadný

    Ale těch vajec!
    :-X

  4. MADE   15.07.2013 | 13:48 | reagovat | závadný

    Tyto řezy peču již několik let , pod názvem Florida řezy. Teď jsem je dělala na oslavu narozenin. A zase sklidily velký úspěch.

  5. KV   29.01.2013 | 20:56 | reagovat | závadný

    Skvělý moučník, nechala jsem se inspirovat příspěvky a krém uvařila jako Pavlinka a navrch ušlehala šlehačku podle některých ostatních příspěvků. Jen jsem nedala ztužovač, ale na zahuštění používám přiměřené množství pudingu bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera, tentokrát čokoládového. Šlehačka dobře drží a má lehce čokoládovou příchuť. Všichni chválili!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web