Autor:

Řez obližprst

Snadné
Placka
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 100 g
Kakao 2 lžíce
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 ks
Rostlinný olej 1/2 dl
Tuk
(Na plech)
 
Krém
Žloutek 5 ks
Mléko 2 dl
Hladká mouka 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo 250 g
nová ..
Bílek 5 ks
Krém 2
Bílek 5 ks
Moučkový cukr 300 g
Poleva
Čokoládová poleva  
Řez obližprst

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.

Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.

Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, posypeme strouhanými ořechy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1-
4.69 26 5 1
S dárky do zásuvky zabodujete! Inspirujte se skvělými tipy. [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Řez obližprst

Komentáře

  1. Ivana   18.04.2016 | 14:48 | reagovat |

    Řez je výborný, ovšem, zdá se mi trochu drahý. Postačily by dvě vejce, myslím a méně cukru do těsta i do sněhu. Ale jinak, fakt OBLIŽOPRSTOVÝ. Moc ňamka!

  2. zdaranka   22.02.2015 | 15:57 | reagovat |

    jak dlouho šleháte sníh nad parou aby byl tak krásně táhlý? bějak se mi zdrcl :(

  3. Po3   27.08.2014 | 17:59 | reagovat |

    Ale těch vajec!
    :-X

  4. MADE   15.07.2013 | 13:48 | reagovat |

    Tyto řezy peču již několik let , pod názvem Florida řezy. Teď jsem je dělala na oslavu narozenin. A zase sklidily velký úspěch.

  5. KV   29.01.2013 | 20:56 | reagovat |

    Skvělý moučník, nechala jsem se inspirovat příspěvky a krém uvařila jako Pavlinka a navrch ušlehala šlehačku podle některých ostatních příspěvků. Jen jsem nedala ztužovač, ale na zahuštění používám přiměřené množství pudingu bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera, tentokrát čokoládového. Šlehačka dobře drží a má lehce čokoládovou příchuť. Všichni chválili!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web