Autor:

Pracny z roku 1900

Střední
Ingredience
Hladká mouka 340 g
Moučkový cukr 160 g
Máslo 160 g
Lískové oříšky
strouhané nebo neloupané mandle
70 g
Vejce 1 ks
Skořice
trochu
 
Muškátový oříšek
trochu strouhaného
 
Hřebíček
tlučené
2 ks
Citronová kůra  
Mléko 2 lžíce
Cukr
na obalení
 
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny přísady zaděláme na vále v těsto. Necháme asi 30 minut odležet a potom plníme do ztuženým tukem vymazaných formiček. Po upečení ještě teplé obalujeme v cukru. Uložíme do krabice a necháme asi 14 dní odležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.68 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 20x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Pracny z roku 1900

Komentáře

  1. TONDA A MARKETA   06.11.2012 | 12:04 | reagovat | závadný

    Dnes pečem ..pozdeji napisu?

  2. sarka.klimesova   16.12.2011 | 11:28 | reagovat | závadný

    úžasný recept, doporučuji všem, pouze 10 g hladké mouky jsem nahradila kakaem, formičky vymazávám rovněž sádlem, přijde mi, že to dá pracnám víc křehkosti.Je to takové voňavé nostalgické cukroví :-)

  3. Tereza   20.07.2011 | 18:38 | reagovat | závadný

    řekla bych, že tím ztuženým tukem myslela sádlo.Vždyť tam nepsala rostlinný tuk ;-) my to teda tak doma děláme a pak to krásně voní :-)

  4. Vilemina Vilhelmová   27.06.2009 | 1:03 | reagovat | závadný

    Velice podobný recept má Sandtnerka, zdá se tedy autentický. Vím, že kdekoho zase rozčílím, ale ztužený a rostlinný tuk v roce 1900?

  5. Di -   09.12.2008 | 17:13 | reagovat | závadný

    Já mám téměř totožný recept po mamince. Mlatých oříšků dávám trochu více (vlašských), místo mléka rum (je tam krásně cítit), místo 1 vajíčka 2 žloutky, nedávám muškátový oříšek. Pracny jsou opravdu skvělé, krásně voní. Letos jsem je pekla poprvé sama. Myslím, že těsto má podobnou konzistenci jako vanilkové rohlíčky, proto by snad neměl být problém upéci ho bez formiček.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web