Prasečí brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Pro 1 osobu:
    • 5
      ks brambory 4-5
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 2
      stroužek česnek
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, aby nebyly vidět žádné nečistoty a poté překrojíme na 1/2 nebo 1/4 záleží na velikosti brambor. Takto připravené brambory naskládáme na pečící plech (nevymaštěný), brambory posolíme a vložíme do trouby na 250 °C (elektrická).
2
Mezitím co se nám brambory pečou, připravíme si "mazání". Oloupaný česnek podle chuti prolisujeme do nádoby, přidáme grilovací koření a trochu oleje. Celou tuto směs promícháme a přidáme vodu, aby se nám to lépe nanášelo a směs nebyla hustá. První "pomazání" provedeme cca po 30 - 45 minutách, když nám brambory začínají hnědnout, vyndáme a servírujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • autor receptu
    autor receptu |

    6. 5. 2006 08:05

    Můžete to servírovat jen tak nebo jako přílohu. Obojí je vhodná kombinace.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2006 21:44

    Jen tak.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 3. 2006 13:30

    Servírujeme ako prílohu alebo k niečomu ?