Autor:

Staročeská svíčková bez masa

Střední
Ingredience
Mrkev
větší
3 ks
Petržel 1 ks
Cibule 2 ks
Pepř celý 10 ks
Nové koření 8 ks
Bobkový list 7 ks
Masox 1 kostka
Šlehačka
(á 250 ml)
2 kelímek
Mléko
trochu
 
Hladká mouka 5 lžíce
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Staročeská svíčková bez masa

Postup přípravy:

Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru a uděláme karamel. Zalijeme 0,5 l vody, když se začne vařit dáme koření + kostku masoxu a 2-3 lžíce octa.

Vyndáme koření, necháme vychladnout a rozmixujeme. Pak dáme vařit a rozmícháme 2 lžíce hořčice + mouku povaříme a zalijeme 2 šlehačkami, hned vypnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Staročeská svíčková bez masa

Komentáře

  1. Dejna   10.10.2016 | 10:51 | reagovat |

    Recept e zvláštně napsaný. Dáme na stranu zeleninu, pak dáme vařit cukr s vodou a kořením a pak rozmixujeme? Budiž. Recept zrovna zkouším. V ingrediencích je psaná cibule, v postupu už ne. Samozřejmě jsem na ní zapoměla. :D Hořčici tam nedám, ale dám víno. :) :-)

  2. BronislavaP   22.01.2016 | 21:42 | reagovat |

    Omáčka byla dobrá i bez celeru, ale souhlasím s tím, že s celerem by chutnala jako svíčková více...Hořčice mi v ní nevadila. Vařila jsem bez masoxu nebo vývaru a vůbec to na chuti neubralo. Takže za mě spokojenost :-)

  3. Janča   06.11.2014 | 10:12 | reagovat |

    Chtěla bych vydět jak počítáte mletý pepř!!!!!!!! :-D :-D

    1. nauč se česky   18.12.2015 | 21:35 | reagovat |

      vIdět!!! :'(

    2. nauč se číst   14.02.2016 | 21:33 | reagovat |

      Je tam celý pepř ne mletý!

  4. Maxwell   31.12.2013 | 16:57 | reagovat |

    Masox je náhrada za vývar, který je samozřejmě lepší než voda, ovšam vývar, je vývar. Proč tam není celer to fakt nevím.
    Jinak podle gusta, my přidáváme třeba na nudličky lovečák, nebo pár plátků slaniny. Zahušťujeme zásmažkou z hladké mouky(jen lehce). A třeba bobkový list vůbec nepoužíváme zato do toho dávám třeba já osobně 100 - 150ml suchého vína.Decentně to okyselí a přidá chuť i jemnost.

  5. kajka001   17.07.2013 | 7:17 | reagovat |

    Tuhle dobrotu si vařím káždých 14 dní alespoň jednou (-:

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web