Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 172x
1- 1 5
Autor:

Míša řezy

Středně obtížné
Na těsto
Vejce 6 ks
Cukr 6 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Kakao 3 lžíce
Na krém
Máslo 250 g
Tvaroh 500 g
Cukr 150 g
Hnědý rum  
Na polevu
Čokoláda na vaření 120 g
Máslo 100 g
Mléko 2 lžíce
Míša řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem.

Krém: tvaroh vyšleháme s máslem cukrem a rumem do hladké hmoty.

Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 172x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Míša řezy

Komentáře

  1. Danci.v   26.07.2014 | 19:20 | reagovat | závadný

    Na velký klasický plech (41x35cm) je to opravdu malé množství těsta :( mám ho tedy nízký a nestačilo ani 140g čokolády na polevu, takže je to takový první hokus pokus, to ale nic nemění na faktu, že je to luxusní zákusek. Moc chutná - příště to dovedu k dokonalosti a použiji menší "pekáč" :))

  2. Hefy   26.07.2014 | 12:18 | reagovat | závadný

    A ještě k té polevě - máslo s čokoládou na vaření v uvedeném poměru nebude nikdy tuhé, pokud dezert neservírujete úplně zmrzlý. Já mléko do polevy nepřidávám vůbec a dávám jen 50g másla na 100g čokolády. Záleží rovněž na velikosti plechu a tloušťce vrstvy. Množství těsta je optimální na plech 28*38 (s těmi vyššími okraji, ne ten plochý přes celou troubu). Na tento rozměr dávám 200g čokolády a 100g másla (mám hořkou rád ;-).

  3. Hefy   26.07.2014 | 12:12 | reagovat | závadný

    Dva prášky do pečiva jsou nesmysl, po řezech pak jen pálí žáha. To, že se těsto lepí je způsobeno vysokým obsahem cukru, který karamelizuje. Použijte pečící papír, který případně ještě lehce potřete tukem. Sníh ušlehejte opravdu do tuha, pak do něj všlehejte část cukru, kterou uberete z těsta. Nebude pak tak padat při mísení s těstem. Pokud je těsto příliš husté, přidejte mléko, lžíci rumu nebo trošku vlažné vody, aby nabylo zhruba konzistence medu. Pak teprve vmíchejte sníh. A pečte pomaleji, při nižší teplotě, plynovou troubu není třeba předehřívat. Při dodržení těchto zásad (nejen u Míša řezů) budete s výsledkem spokojeny :)

  4. Monicka   24.07.2014 | 18:00 | reagovat | závadný

    Moc za tento recept děkuji. I já se přídávám že řezy jsou vynikající. :-*

  5. Rezina   04.06.2014 | 11:17 | reagovat | závadný

    Jiný než tento recept už nedělám. Je výborný a vždy sklidím velký úspěch. :-)

1 2 3 4 ... 19 ... 36 ... 54 ... 71 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X