Míša řezy - jen dvě vejce!

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 87
80 minut
8
porce
neuvedeno
autor: WeeBear

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      hrnek olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      hrnek mléko necelý
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g polotučný tvaroh
    • 80
      g moučkový cukr možno i méně
    • 250
      g máslo
  • Čokoláda
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 50
      g rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vysypeme na vymazaný plech, či do formy. Pečeme na 170°C cca 22 minut. (plynová trouba)
2
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády), či jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
4
Vím, že receptů na Míša řezy je tu plno, když jsem je chtěla péct poprvé, tak jsem se jen děsila, kolik vajec je třeba, šlehač jsem neměla po ruce, abych z bílků mohla vyšlehat sníh a nakonec mě od bílků odradily komentáře, ve kterých si lidé stěžovali na velmi nízký korpus. Proto přikládám pro lidi mně podobným tento recept, se kterým jsem maximálně spokojena. Stejné těsto (bez kakaa) lze použít i jako základ pod ovoce, krémy, či podobné. Pozn. Do dortové (kulaté) formy stačí bohatě poloviční dávka!
Zařazení: Moučníky Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gábina Vágnerová
    Gábina Vágnerová |

    23. 3. 2017 17:00

    Krém je hrozně hutný a těžký a na to že je tvarohový budí dojem dusivky :-X

  • Pavlína
    Pavlína |

    7. 3. 2017 08:45

    Skvělý a rychlý recept :-)

  • Romana79
    Romana79 |

    5. 2. 2017 14:05

    Výborný!!!

  • lucka
    lucka |

    14. 1. 2017 16:44

    ahoj dnes jsem to delala a na prosto ddokonale.Dala jsem polovicni davku na testo at je to zhrauba ve stejnem pomeru z kremem a super.Jen doporucuji. :-\ ;-)

  • Jana Hupik
    Jana Hupik |

    21. 6. 2016 14:55

    Chtela jsem zkusit misa rezy a tohle teda misa rezy nejsou, jen obycejna drobivka s mastnym tvarohem, co se neda jist studeny :-X :'( .

  • Lucie
    Lucie |

    25. 5. 2016 16:43

    Ahoj. Děkuji za super recept. Korpus je v mém případě možná až moc velký a trochu se drolí:-D Ale chuťově je vše bezvadné a manžel byl moc spokojený. Pekla jsem včera večer a už je půlka plechu pryč. :-)

  • Sarka
    Sarka |

    30. 4. 2016 10:26

    Take se korpus droli? Delala jsem tento recept uz trikrat a pokazde stejny vysledek. Je mozne ze delam neco spatne nebo se da necim korpus vylepsit aby se tak nedrolil. Jinak na klasicky pekac jsem pokazde pouzila dvojtou davku tvarohu i cokolady, jinak by se to nedalo jist.

  • Preclík
    Preclík |

    10. 4. 2016 08:53

    v kuchyni jsem naprosto nemožný, ale tohle se oc povedlo, doporučuji!!!!

  • Soňa
    Soňa |

    27. 2. 2016 16:43

    Právě se chladí.. 1/2 dávku jsem upekla v remosce, těsto moc nevyběhlo. Tak v remosce peču celou dávku. Nejspíš rozříznu na půl a dám tvaroh a přiklopím :) A super recept, opisuju.

  • milan
    milan |

    27. 1. 2016 12:31

    Já do tvarohu strouhámna hrubo čokoládu,jeto ňam a mňam .

  • milan
    milan |

    27. 1. 2016 12:31

    Já do tvarohu strouhámna hrubo čokoládu,jeto ňam a mňam .

  • Linda
    Linda |

    16. 1. 2016 09:31

    Skvělý recept, přidala jsem ještě jeden tvaroh a jen se zaprášilo :)

  • Monika1P
    Monika1P |

    13. 12. 2015 21:21

    Výborný recept. Míša řezy dělám přesně podle tohoto receptu a všem moc chutná. Dávám více tvarohové nápně, ale to je na každým. Děkuji :-)

  • Radka
    Radka |

    13. 11. 2015 10:34

    Výborný recept. Jiný už ani nedělám. Tento korpus používám na všechny buchty.

  • WeeBear
    WeeBear |

    11. 10. 2015 11:34

    To se mi nikdy nestalo... Nedávala jste tvarohovou náplň přímo na horký korpus hned po vytažení? Ale to by se spíše srazila... Jinak mě vůbec nic nenapadá...

  • sysina
    sysina |

    2. 9. 2015 09:42

    Buchtu jsem vyzkoušela, ale ta tvarohová náplň se mi z korpusu odlupovala a nedržela, co s tím?

  • hana
    hana |

    25. 5. 2015 11:58

    Ve vetsine receptuchybi velikost plechu nebo formy...

  • Denisa
    Denisa |

    22. 5. 2015 11:55

    Tý náplně je strašně málo :-( buchtu mám skoro suchou.

  • Jana
    Jana |

    4. 5. 2015 12:45

    Výborný recept hned jsem si ho napsala do své kuchařky. Děkuji :-)

  • Lenka
    Lenka |

    15. 3. 2015 20:07

    mňamka... malinko jsem si to na základě komentářů upravila... oleje jsem dala 3/4 hrnku, 3 vejce pro jistotu a do náplně 3 tvarohy... bylo to akorát na čtvercový plech do trouby.... čoko jsem nastrouhala a posypala, aby nám to při krájení napraskalo.... taky se to dá :-) oblizují se všichni, co ochutnali..... ;-)

  • Lindus1Klenka
    Lindus1Klenka |

    7. 3. 2015 13:42

    Souhlasím <3 Peču to vždy někomu na narozky <:-)

  • Lindus1Klenka
    Lindus1Klenka |

    7. 3. 2015 13:40

    :)

  • mirka
    mirka |

    21. 2. 2015 18:35

    Super recept ! Těsto malinko drobivější, ale jinak vše OK. Jednoduché a přitom moc dobré :-))))

  • mirka
    mirka |

    21. 2. 2015 18:35

    Super recept ! Těsto malinko drobivější, ale jinak vše OK. Jednoduché a přitom moc dobré :-))))

  • sinesis
    sinesis |

    20. 2. 2015 09:58

    Těsto je výborné, jednoduché a rozhodně není suché jak tady někdo psal. Problém bude pravděpodobně mezi troubou a hlavou <:-)

  • Katka Jílková
    Katka Jílková |

    8. 2. 2015 08:54

    O míša řezech jsem měla jinou představu, ale sníst se dají. Buchta se mi bohužel taky dost drobí.

  • WeeBear
    WeeBear |

    3. 2. 2015 13:32

    Přesně jak píšete. Změklé máslo vyšlehat s cukrem a přidat tvaroh. Když používám mixér, dělám na nejnižší otáčky, ale častěji dělám ručně. A je to normální tvarohová náplň. :)

  • WeeBear
    WeeBear |

    3. 2. 2015 13:30

    Krém zní skvěle. Experimenty mám ráda, až budu dělat, vyzkouším. :)

  • Autorka
    Autorka |

    3. 2. 2015 13:27

    Ano, krém si můžete namíchat už jak máte rádi. Krém z tohoto množství vyjde do dortové formy stejně, jako jsem uveřejnila na fotce. Když chci více, zdvojnásobím dávku tvarohu. A u másla mám zkušenost, že ať přidá kdo má jak rád. Ono se ani tolik nestane, když máslo nedáte vůbec (zkušenost z nouze :-D ), akorát tvaroh nebude ani po vychlazení tak tuhý. Krém je opravdu velmi individuální záležitost.

  • jarkoo
    jarkoo |

    29. 1. 2015 12:59

    Já dávám jedno máslo na kilo tvarohu a pro nás je to tak akorát. ;-) Jinak musím souhlasit, že recept nemá chybu a vždy se povede, pekla jsem již několikrát a pokaždé měly řezy úspěch. Jen tu náplň dělám z toho kila tvarohu, půl kila mi přišlo na celý plech málo :-)

  • kristy11
    kristy11 |

    28. 1. 2015 17:17

    Musím namítat předchozímu komentáři!!! Recept je dokonale chutný!!!! <3 <3 <3 Jenom mi přijde zbytečný tam dávat tolik másla do krému ja tam dala 200g a klidně bych ubrala! je to podle mé chuti... a kakaa jsem dala 4 lžíce :-D :-D :-D ale to už záleží na vás! :-* moc děkuji za recept!!! Míša rez zmizel během dne ;-) :-P :-D :-* :-* :-* :-*

  • suzan
    suzan |

    22. 1. 2015 14:31

    Recept je špatný, přesně jak píše někdo níže, těsto se sype, je moc vysoké a krému málo a je tuhý. Najdu si jiný recept, ten jak má být. Zklamání :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • jana
    jana |

    17. 1. 2015 12:55

    Je to výborné, jednoduché a chutné.

  • jarkoo
    jarkoo |

    17. 1. 2015 12:45

    Tyto řezy peču již poněkolikáté a vždy mají úspěch. Dávám asi větší hrnky, protože mi těsto vyjde na celý plech, tvarohovou náplň však dělám z 1 kg tvarohu a jednoho másla. ;-)

  • jarkoo
    jarkoo |

    17. 1. 2015 12:41

    Tyto řezy peču často a vždy mají úspěch. Dávám asi velké hrnky, protože mi množství těsta vyjde na plech, tvaroh však dělám z dvojité dávky.

  • jana
    jana |

    16. 1. 2015 21:40

    Souhlasím.

  • jana
    jana |

    16. 1. 2015 21:31

    Souhlasím. Chladí se, těsto z poloviční dávky, pečené v remoskové formě, tvarohový krém z jednoho tvarohu a poleva. Ochutnala jsem a je to výborné, nadýchané těsto, hladký krém. Já jsem spokojená, jen často hledím na některé komentáře, ale to je asi u všech receptů na netu... :-!

  • Bella
    Bella |

    15. 1. 2015 19:00

    Cekala jsem vice, mne ani meho pritele rezy nijak zvlast neoslovily. Testo se sypalo a krem byl tuhy.

  • Jana
    Jana |

    18. 11. 2014 18:20

    Výborný recept už ho peču po čtvrtý přítel je bezlepkář tak ho peču z pohankový mouky a brzy je pryč. :-) :-)

  • Jana
    Jana |

    18. 11. 2014 18:03

    Je to bezva recept akorát já korpus peču z bezlepkové mouky pohankové protože přítel je bezlepkář a moc mu chutná i já trošku ochutnám a to jsem zdravá.

  • allena89
    allena89 |

    16. 11. 2014 11:47

    Nejlepší recept na Míša řezy, jaký jsem dělala! Do těsta jsem přidala jedno vejce navíc a korpus vyšel bez problémů na velký plech. Krém: vyšlehala jsem smetanu ke šlehání, zašlehala dva tvarohy s mouč. cukrem, rum a kousek rozpuštěného másla - naprosto luxusní!

  • sozbr
    sozbr |

    15. 11. 2014 09:22

    Změklé máslo vyšlehat s cukrem,potom přidávat a zašlehávat tvaroh,nechápu,co je na tom složité. Řezy peču často a jsou rychlé a chutné. :-)

  • sozbr
    sozbr |

    15. 11. 2014 09:22

    Změklé máslo vyšlehat s cukrem,potom přidávat a zašlehávat tvaroh,nechápu,co je na tom složité. Řezy peču často a jsou rychlé a chutné. :-)

  • andul
    andul |

    30. 10. 2014 16:00

    Těsto pěkné, ale náplň nejde. Nemá se to máslo rozpustit nebo já nevim. Jak se z těchto ingrediencí dá udělat náplň, proboha? :-)

  • Honza
    Honza |

    28. 10. 2014 17:47

    Zrovna peču :-P jen ta náplň mi trošku nejde, měl jsem tuhé máslo a mám v tom hroudy, snad to povolí, jinak to letí po psoj :'(

  • Lukas
    Lukas |

    26. 10. 2014 18:55

    recept úplně naprd - nikdy víc

  • Autorka
    Autorka |

    18. 10. 2014 09:28

    No vidíte. A já si stejně říkám, že dávat sem tento recept nebyl špatný nápad, vzhledem k tomu, že pomohl třeba i jiným l dem, vzhledem k ohlasům, které mě těší. :-)

  • WeeBear
    WeeBear |

    18. 10. 2014 09:21

    Nerozumím tomu, co vám přijde zmatené. Pokud uděláte koláč z poloviční dávky těsta, hravě ho rozdělíte na 8 dílů, jako klasický "dort". Na plechu děláte z plné dávky a po rozkrojení to určitě hravě vyjde rovněž jako dezert pro 8 lidí třeba ke kávě. O dortu zde nebyla řeč, bavili jsme se ryze o množství na dortovou formu. Snažím se tím předejít komentářům, které se přesně na tohle budou ptát.

  • Věra
    Věra |

    15. 10. 2014 21:53

    Přijde mi to celé zmatené.8 porcí,těsto na plech a pak zase na dort.Já to vzdávám,mám ráda jistotu. :-S

  • Chezzie1
    Chezzie1 |

    5. 10. 2014 11:06

    tak hotovo, upeceno, vychladzeno, zakrojeno :-) testo na korpus je takove univerzal... pouzivam na kazdou druhou placku misto masla jsem pouzila slehacku

  • Jana
    Jana |

    2. 10. 2014 19:55

    Tak teda nevím :-! , ale míša řezy jsou podle mě vždycky na plech, myslím velký plech a když autorka píše, že dává na ten prcek pekáček tuhletu dávku, tak proč sem ten recept vůbec dávala? To svede každý, když má doma málo vajec udělat těsto z polovičního dávky a pak už to nejsou jen dvě vejce, ale 4 vejce a krém je stejný jako u těch ostatních míša řezů.

  • WeeBear
    WeeBear |

    1. 10. 2014 11:23

    Sice reaguji opožděně, ale třeba to pomůže určit množství jiným. Na dortovou formu (průměr 28cm) používám polovinu těsta, tvarohovou náplň většinou nechávám v původním množství. Na menší pekáček / plech (takové ty "prcky") dávám dávku tak, jak je uvedena v receptu. Na velký plech pak dávám dvojnásob dávky i dvojnásob tvarohové náplně, samozřejmě. Tudíž jste si vlastně Jano odpověděla sama, určitě dvojitou dávku. A doufám, že vám chutnalo! :-)

  • romculkaalaila
    romculkaalaila |

    11. 9. 2014 14:35

    Recept dělám opakovaně a vždy se po něm zapráší

  • petrpravda71
    petrpravda71 |

    1. 9. 2014 18:04

    Opravdu rychlé a chutné!Dík za recept.K tvarohu jsem dala místo másla zakysanou smetanu.

  • Petra K.
    Petra K. |

    31. 7. 2014 20:28

    dobrý den, jestli můžu poradit, tak určitě dvojitou dávku. Na velký plech by bylo ze 2 vajec málo těsta ;-) Ať se podaří a chutná :-)

  • Jana
    Jana |

    25. 7. 2014 19:11

    mohu dotázek ,kolik je z toho těsta? dělám obyčejně všechny buchty na klasický velký plech a některé jsou pak hodně nizoučké,protože množstvím je to spíše jen na menší plech nebo pekáček .díky za odpově´d... já potřebuju hodně buchty pro řemeslníky,až slezou ze střechy,tak jen jestli nemám raději umíchat rovnou dvojitou dávku .díky :-) =-O

  • romculkaalaila
    romculkaalaila |

    13. 7. 2014 18:34

    Dávám za 1*.

  • romculkaalaila
    romculkaalaila |

    13. 7. 2014 18:34

    Děkuji za parádní recept. Všem moc chutnalo.

  • pinnnk
    pinnnk |

    21. 6. 2014 13:51

    JA DALA HNEK O OBJEMU 200

  • mimi
    mimi |

    22. 5. 2014 10:39

    Je mi to blbé , ale jak velký hrnek na to potřebuji ? :D nejsem kuchařský typ tak jsem vedle jak jedle :D díky za odpovědi :) :-!

  • Majk
    Majk |

    20. 5. 2014 18:19

    Můžu potvrdit, že tento recept fakt bomba, hlavně se nemusí moc šlehat, hnětat a není tam spousta vajec, dávám za jedna, po upečení je fakt výborný

  • Věruš
    Věruš |

    20. 5. 2014 18:08

    Taky poprvé a super,moc chutnaly!!!!! <:-)

  • Jíťa Vaňousová
    Jíťa Vaňousová |

    18. 5. 2014 20:04

    Dobrý, ale dost hutný.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    17. 5. 2014 18:40

    Dávám za jedna... jen jsem se držela komentářů a místo másla jsem vyšlehala šlehačku :-) (nejsem fanda máslových krémů, a tam mi toho přišlo hodně...) :-)

  • WeeBear
    WeeBear |

    16. 5. 2014 18:06

    Děkuji za pochvalu. :) Jediné, co mě napadá je nechat řezy opravdu poctivě uležet přes noc. Provlhnou a pak se tolik nedrobí, tak to aspoň dělám já. Když je jím ještě ten den hned po zchladnutí, zpravidla se maličko drobí... Jinak netuším.

  • WeeBear
    WeeBear |

    16. 5. 2014 18:03

    Omloluvám se za pozdní odpověď... Já toto peču ve formě s průměrem 28cm, tudíž pro početnou návštěvu doporučuji na větší plech dvě dávky.

  • WeeBear
    WeeBear |

    16. 5. 2014 18:02

    To mě mrzí. Měla jste suroviny na krém ve stejné teplotě? Také někdy mívám den blbec... Zkuste napodruhé a třeba bude lepší. Přeji mnoho zdaru!

  • barca tobiasek
    barca tobiasek |

    12. 5. 2014 18:22

    výborní :)

  • monululka
    monululka |

    10. 5. 2014 17:53

    no konečně...před hodkou jsem dělala korpus 6vajec + 6 lžic mouky a tragédie, uplně jsem se rozčílila, plech skoro nešel vydrhnout po 0,4mm korpusu.. nyní jsem udělala korpus tento a zpravilo mi to náladu :D OPRAVDU DOPORUČUJI nervákům jako jsem já. korpus nadýchaný a jdu na na tvar. nápln :)

  • Leusaak
    Leusaak |

    9. 5. 2014 12:45

    Jelikož jsem zkoušela různé recepty a nikdy mi korpus nevyběhl tak, jak jsem chtěla..:D vyzkoušela jsem tento recept a musím říct, že nebyl žádný problém!! Proto super, doporučuji a za sebe děkuju!! :)) :-)

  • Lůca
    Lůca |

    8. 5. 2014 19:50

    moje první míša řezy :) jsem ráda, že jsem trefila právě tehto recept :)

  • Adela
    Adela |

    16. 4. 2014 13:53

    Asi mam den blbec :'( krem se mi srazil :'( buchta je tuha :'( jdu se picnout :'(

  • Handy
    Handy |

    12. 4. 2014 22:37

    Dnes jsem pekla a je to vazne super :-) - misto masla jsem take pouzila slehacku..rychle, vyborne..dekuji!

  • Jana Hásková
    Jana Hásková |

    11. 4. 2014 13:40

    Velice jednoduchý recept,korpus krásně nadýchaný.

  • Daniela
    Daniela |

    5. 4. 2014 15:41

    Udělala jsem to s tou šlehačkou a nemá to chybu! :-)

  • Megy
    Megy |

    16. 3. 2014 15:49

    Super recept, jen místo másla dám ušlehanou šlehačku - je jemnější, jinak nemá chybu. <3

  • Míša
    Míša |

    14. 3. 2014 20:18

    Na jak velký plech to prosím je?

  • Sysina
    Sysina |

    11. 3. 2014 12:19

    Pěkný den, prosím vás, na jak velký plech je tento recept. Jestli nemám udělat 1 a 1/2 dávky na klasický plech s vyšším okrajem (ne pekáč). Ptám se proto, že v sobotu přijde dost početná návštěva a dortová forma je malá. Díky za odpověď :-[

  • Veronika
    Veronika |

    8. 3. 2014 18:09

    Ocenuji napad pani Moniky, ktera dava do kremu misto masla uslehanou slehacku, jednak to bude urcite nadychanejsi ten krem a taky levnejsi varianta nez cele maslo :-) a zase trochu jina chut, urcite vyzkusim :-)

  • L.K
    L.K |

    6. 3. 2014 19:45

    Skvele. Chutnala opravdu vsem:) Vrele doporucuji

  • Katka
    Katka |

    16. 2. 2014 16:57

    Dobrý den, zrovna se mi chladí v ledničce, tak jsem zvědavá. Vypadá to zatím skvěle ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    16. 2. 2014 16:07

    Děkuji za výborný, recept, dnes jsem ho pekla a mízí rychlostí blesku :-)

  • cipísek
    cipísek |

    1. 2. 2014 16:35

    výborný výborný ale dlouho nevydrží protože ho hned seže...... 8-) :-P <3 :-| :-* :-D

  • Monika
    Monika |

    30. 1. 2014 15:26

    Je to super recept a výsledek nevydržel ani uležet..hned byl pryč :-) Krém jsem dělala z tvarohu a ušlehané šlehačky a je to mnamka. Šlehačka to odlehčí 8-) <:-)

  • Jačna
    Jačna |

    26. 1. 2014 14:50

    mňamka :-)

  • Jačna
    Jačna |

    26. 1. 2014 14:50

    Moc dobré :-) Miluji Míša řezy a tyhle jsou docela i levné :-)

  • Miluše
    Miluše |

    5. 1. 2014 16:44

    Opravdu skvělý recept :-)) dezert se nestihne uležet,hned se ztratí,všem chutná <:-) :-)

  • ladik
    ladik |

    11. 12. 2013 16:59

    to taky bude tim, že většinou nedávaji prášek do pečiva

  • Hanka
    Hanka |

    1. 12. 2013 21:34

    Opravdu super těsto ! díky za něj :-) z více vajec mi taky nenaskočilo :-( Dezert nechávám přes noc v lednici a krásně zvláční :-) <:-)

  • Hanka
    Hanka |

    1. 12. 2013 21:29

    tvaroh rozmíchám s cukrem... poté dám máslo do mikrovlnky a nechám ho mírně rozehřát /cca na 1 min/... je napůl tekuté až vláčné... určitě není teplé ani horké, když ho vmíchávám :)

  • Radka
    Radka |

    28. 11. 2013 17:09

    musí mít tvaroh a máslo stejnou pokjovou teplotu, vyndat na linku a nechat tam, pak když se šlehá, přidávat po částech, ne naráz když není teplota nastejno, udělajíí se takové pidi hrudky, ale na chut to není znát, mě se dvakrát povedl hladký, takže už jako machr....a ten další se zdrcnul :-), protože jsem nedodržela stejnou teplotu

  • k.spageta
    k.spageta |

    24. 11. 2013 17:34

    Tak jsem včera pekla a musím říct, že opravdu chuťově luxusní!!! Jen malý problém - když jsem moučník krájela, těsto se hodně drobilo... netušíte prosím někdo, čím by to mohlo být? Jinak moc chválím tyhle Míša řezy :-)

  • Clarkia
    Clarkia |

    23. 11. 2013 15:08

    Opravdu výborný a rychlý, a taky jednoduchý recept! Peču během 14ti dnů už po třetí. :-P :-)

  • míša
    míša |

    15. 11. 2013 16:49

    já osobně vystříkávám plechy stříkacím olejem a vymázavat nemusím,pokud nemáte asi je lepší to i vysypat. a ve vaničce je lepší ten tvaroh.na chut je nejlepší plnotučný ale dělám i z méně tučných.Taky jdu zkusit tohle těsto, z pěti vajec mi také zůstane jen placka

  • jaja
    jaja |

    15. 11. 2013 15:33

    moooooc dobré a hlavně rychlé <3 <:-)

  • Clarkia
    Clarkia |

    13. 11. 2013 17:14

    Dnes jsem dělala Míša řezy poprvé, a velice děkuji za tento recept. Protože jiné těsto z 5ti vajec mi opravdu nevyběhlo, a zůstala mi placka. :-( Ještě, že jsem věděla o této variantě, jinou už zkoušet nebudu. :-) Na jiném webu jsem četla, že tvaroh se má lehce vmíchat, protože když se šlehá, stává se z něj voda a zdrcne se.

  • Autorka
    Autorka |

    25. 10. 2013 20:05

    Tak to vůbec netuším, čím to může být. Máslo i tvaroh je dobré mít ve stejné teplotě, možná to může být i tím, ale nezdá se mi to, já jsem vesměs špatný kuchař, dávám rozleželé máslo a studený tvaroh a problém jsem žádný neměla. Zamícháváte suroviny šlehačem či ručně? Jediné, co mě napadá je, že šleháte zprudka, jinak opravdu nevím, co může být vadou.

  • danio.rerio
    danio.rerio |

    22. 10. 2013 14:08

    Jednoduché, rychlé, dobré :-)

  • Hanka
    Hanka |

    18. 10. 2013 13:48

    Jak to udělat aby se mi ten krém nezdrcnul? Ani podruhé se mi to nepovedlo... =-O

  • milka
    milka |

    7. 10. 2013 13:54

    Dobry den,taky hodne pecu,taky se me srazil nekdy krem,tvarohovy i vanilkovy,ale ted uz vim jak na ne,fakt mychat studene.A 8-) 8-) testa na Misa rezy nekdy udelam jakakoliv,nekdy do testa nastrouham i jablko,je to pak vlacnejsi.Jo a na pekac jsem se naucila davat pecici papir,je to perfektni vec,davam ho i pod cukrovi,a pod americke brambory,ale tam potru papir olejem.Hezke peceni.

  • Iv
    Iv |

    6. 10. 2013 22:16

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na dvě věci...jestli se plech pouze vymaže máslem a nebo zda se musí i vysypat moukou a druhá věc jaký tvaroh je lepší, zda ve vaničce a nebo v celofánu. Děkuji moc za rady ;-)

  • Lubica
    Lubica |

    2. 10. 2013 13:23

    Jsou luxusni, autorce dekuji a vsem doporucuji :-)

  • Adéla
    Adéla |

    17. 9. 2013 13:46

    Bezva recept !!! Doporučuji všem a autorce velké díky :-*

  • Jana
    Jana |

    16. 9. 2013 18:59

    vyborny recept dekuju moc :-) a podle vajec i levny :-)

  • Svatava
    Svatava |

    11. 8. 2013 12:30

    pekla jsem ho včera byl výborný.Do tvarohu jsem uvařila jeden vanilkový pudink a dala kousek másla.Vyšlehat a paráda. :-|

  • WeeBear
    WeeBear |

    26. 7. 2013 12:25

    Tak to netuším, čím to může být. Mně vždycky korpus poté, co na něj dám tvaroh krásně zvláční, vůbec netuším. :-/

  • Renča
    Renča |

    10. 7. 2013 09:24

    Výborný recept,taky peču jen ze dvou vajec a vždy se parádně povede:-)

  • Irena
    Irena |

    4. 7. 2013 20:20

    Těsto se mi hodně drobí :-( , čím to může být?

  • pavla
    pavla |

    16. 6. 2013 12:43

    poprve jsem zkoušela míša řez protože ho manžel má rád, a tenhle se povedl byl naprosto luxusní jako moc děkuju za recept jen ze dvou vajíček :-) <3

  • WeeBear
    WeeBear |

    16. 6. 2013 12:15

    Přesně tak. Nedávno jsem z tohoto těsta dělala k narozeninám i dort. (jen s rozdílem, že u toho dávám 1 hrnek hladké mouky a 1 polohrubé, aby byl jemnější) Pokud nemám náladu dělat nic složitého, ale mám chuť na sladké, tak si upeču ryze korpus, zahorka ho natřu Nutelou, posypu cukrářským zdobením a krájím na malé kousky - podávám vychlazené. Je to mňamka na všechny způsoby. :-)

  • Helena
    Helena |

    14. 6. 2013 11:57

    Tak jsem si uvědomila, že tento recept na korpus je skoro stejný, jaký mám napsaný od babičky pod názvem Univerzální moučník :-) Mohu vřele doporučit i jako bublanina, kdy těsto na plechu pokladu kompotovanými meruňkami a posypu posypkou. Moučník je opravdu vláčný a já mám s ním vždycky velký úspěch. Kdo chce těsto nadýchanější, může ušlehat bílky zvlášť a přidat je až nakonec k umíchanému těstu. Je to dobrota:-)

  • WeeBear
    WeeBear |

    10. 6. 2013 16:59

    Natálie: Jak psala Andrea, Heru moc nedoporučuji. Než dát Heru, radši bych koupila tuhý tvaroh v celofánu, osladila a nedávala ani máslo, ani nic jiného. Je tužší, tak nepoteče, není se čeho bát. Jiřina: Máslo dejte, které máte ráda. My se doma orientujeme podle ceny, vybranou značku nemáme a nikdy problém nebyl. :-)

  • Jiřina
    Jiřina |

    7. 6. 2013 18:30

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jake máslo konkretně :-)) díky za odpověd.

  • Andrea
    Andrea |

    7. 6. 2013 10:31

    Myslím, že je to podle chuti, já dávám jeden tvaroh, jednu vyšlehanou smetanu, cukr podle chuti a jogurtu pár polévkových lžic, tak aby se to moc nezředilo. Kupujeme jen velké bílé jogurty, tak dávám od oka, možná je toho jako v malém jogurtu. Nic nepokazíte, nebojte se.

  • Andrea
    Andrea |

    7. 6. 2013 10:26

    Heli, ano je to 250ml hrnek. Může se klidně použít jakýkoli hrnek, pak je samozřejmě všeho víc nebo míň, podle velikosti hrnku.

  • Andrea
    Andrea |

    7. 6. 2013 10:23

    Natálko, doporučuji dát do tvarohu máslo, je to chutnější. Hera je dost mazlavá a né každému chutná. S máslem to bude chutnější! :-)

  • Natálie
    Natálie |

    6. 6. 2013 19:23

    Dobrý den je mi 13 let a zítra bych chtěla pro mamku jako překvapení tohle udělat...jen se chci poptat na náplň tvarohovou..můžu dát heru? :) děkuji :-\

  • Hela
    Hela |

    5. 6. 2013 16:22

    Prosim Vas hrnkem je mysleno 250ml?

  • Karolína
    Karolína |

    25. 5. 2013 21:07

    Výborný a jednoduchý recept, řezy jsme nabídli i návštěvě a všem moc chutnaly!

  • blani
    blani |

    21. 5. 2013 17:16

    Markét prosím napište jak jste nahradila máslo? Kolik? Tvarohy, smetana, jogurt nic neříká. Děkuji. :-)

  • alena
    alena |

    17. 5. 2013 18:24

    tento recept je vyborny :-)

  • nio
    nio |

    11. 5. 2013 11:50

    výborné!!!!!!!!!!!§ :-) :-P

  • Kristýna Kalinová
    Kristýna Kalinová |

    2. 5. 2013 15:58

    Nám také moc chutnalo!!)))

  • Markét S.
    Markét S. |

    29. 4. 2013 13:45

    Díky za recept, povedlo se, těsto krásně vykynulo.. Krém jsem volila odlehčený, bez másla, jen tvarohy,smetana a jogurt. Škrtám staré Míša řezy a opisuju tento ;-)

  • katja
    katja |

    22. 4. 2013 08:02

    Díky moc, já vůbec nepeču, ale tohle bylo jednoduché a rychlé a mělo obrovský úspěch! díky

  • zuzka
    zuzka |

    20. 4. 2013 09:58

    byly dobrý,ale čekala jsem víc

  • Jana1970
    Jana1970 |

    6. 4. 2013 00:37

    Výborné!!! Jednoduché, rychlé a chuťově vynikající!!! Jako odměrku jsem použila malou skleničku 1,5dc a do náplně dala jen 1/2 másla. Na plech 30x40 ideální množství. Děkuji za skvělý recept.

  • M.e.d.l.i.n
    M.e.d.l.i.n |

    1. 4. 2013 03:29

    Výborné a jednoduché ;-) dělám již po několikáté a má to velikánský úspěch,jak doma tak u manžela v práci :-D Dneska je musím dělat znova...dávám 1 Děkuji za príma recept

  • Pája
    Pája |

    18. 3. 2013 17:17

    Naprosto luxusní 8-) i pro mě jakožto amatéra ideální <3 vše se zamíchá a je hotovo dávám několik 1 1 1 1 1 1 1 <3 <3 <3

  • Němečková
    Němečková |

    16. 3. 2013 14:19

    Už jsem je nakrájela a ochutnali jsme :-) . Nejsou špatné, ale buchta se dost drobí :-( , ikdyž je odleželá odvčerejška a taky chutnají víc když nejsou hned z lednice.

  • WeeBear
    WeeBear |

    12. 3. 2013 10:23

    O dortové formě jsem psala v posledním odstavci. Kdyby dal někdo celou dávku do dortové formy, tak by to vizálně připomínalo spíše "buchtu s tvarohem a čokoládou" a nezvláčnělo by to. :-) A děkuji za pochvalu, ať chutná!

  • Kameli
    Kameli |

    9. 3. 2013 15:50

    Za nás dávám jedničku, všem moc chutná !!!! Jen malé úpravy v množství ..... pokud děláte do dortové formy, stačí půl dávky těsta, půl dávky krému a celá dávka polevy. Pokud na plech, pak celá dávka těsta i krému, ale dvojitá dávky polevy. Jinak je to velmi jednoduché, těsto po upečení krásně nabylo a bylo moc dobré, po odležení s krémem navíc krásně zvláčnělo. :-)

  • mony
    mony |

    2. 3. 2013 21:12

    taky nic pro nás

  • ZOEN
    ZOEN |

    1. 3. 2013 18:21

    Moc jsem se tesila, ale nadsena nejsem. Neni spatna, ale spis takova prumerna, hodne hutna a syta buchta.

  • WeeBear
    WeeBear |

    1. 3. 2013 16:46

    Tak mě ještě napadá, měla jste klasický balíček kypřícího prášku? Já se jednou spálila u kypřícího prášku z Lidlu - tam je snad dvojnásob prášku, co v běžných balíčcích. Jednou jsem se také spálila - těsto pak chutnalo po všem možném, jen ne tak, jak mělo.

  • janapelka
    janapelka |

    28. 2. 2013 15:50

    Vynikající!!!!Ani jsem nečekala že bude mít takový úspěch, ale můj vybíravý manžílek mi to velice chválil, opravdu moc dobré, nejlepší nechat půl dne uležet, a naše 2letá dcera se dožaduje pořád"buchty", takže posílám velkou 1 :-) mimochodem, krém ztuhnul úplně krásně a kypřící prášek jsem v těstě necítila.

  • DrDzejn
    DrDzejn |

    21. 2. 2013 13:36

    Výborná a hlavně jednoduchá buchta :-) Jen jsem dala 200g čokolády na polevu.

  • retrzut
    retrzut |

    17. 2. 2013 11:54

    :-|

  • WeeBear
    WeeBear |

    15. 2. 2013 18:35

    Opravdu jste na něco nezapomněla? Tvarohová hmota jako taková vytuhne relativně dobře i bez másla a máslo (popř. i rostlinný tuk) v chladu tuhnou velmi dobře. Co se týče problému s kypřícím práškem, tak jsem nepochopila oč jde, to vám nemůžu poradit.

  • Heluska11
    Heluska11 |

    7. 2. 2013 13:01

    vyborne :)

  • An
    An |

    6. 2. 2013 21:23

    Já teda nevím,jestli jsem něco udělala špatně,ale těsto není moc dobré,zdá se mi že ten sáček kypř.prášku byl docela dost,tvarohový krém byl moc tekutý..Moc mi to nechutnalo a to se mi zatím všechny buchty a řezy povedly.. :-(

  • Petra
    Petra |

    30. 1. 2013 14:33

    Řezy jsou úplně super a hlavně jen 2 vejce ;-) <:-)

  • Branko
    Branko |

    15. 1. 2013 17:26

    Nebíčko v papulke......... <3

  • Anonymous
    Anonymous |

    12. 1. 2013 15:37

    byly opravdu výborné (Míša se po nich mohl utlouct;)

  • M.e.d.l.i.n
    M.e.d.l.i.n |

    12. 1. 2013 15:14

    Dokonalé řezy a velice jednoduché,velká pochvala tomuto receptu ;-)

  • dzejny
    dzejny |

    10. 12. 2012 19:53

    Vyborne misa rezy! Snadne, rychle. Jine uz pect nebudu.

  • WeeBear
    WeeBear |

    2. 12. 2012 16:56

    Díky za veškeré ohlasy. Moc potěší, že jsem zde recept nedávala zbytečně a každá kladná reakce velmi potěší. ;-)

  • sdfg
    sdfg |

    20. 11. 2012 17:54

    a nezapomněla jste omylem na kypřící prášek?

  • iifca
    iifca |

    11. 11. 2012 12:20

    Výborná pochoutka! Upekla jsem ho tchýni k narozeninám a moc chutnal. Též jsem dala celou dávku do 28cm dortové formy, uprostřed rozřízla a potřela marmeládou a doporučuji. <:-) <:-)

  • Krupickap
    Krupickap |

    2. 11. 2012 16:54

    Recept úžasný.. Dala jsem plnou dávku do dortové formy.. Upečený a vychladlý korpus rozpůlila a v prostřed potřela marmeládou. Pak jsem nahoru dala krém z tvarohu a polila čokoládou.. A byl z toho úžasný MÍŠA DORT :-P :-P :-P

  • Kristýna
    Kristýna |

    1. 11. 2012 18:59

    Výbrorný :-* Míša přežil pouho pouhou hodinu, už není :-( Zítra uděláme další je fakticky mňamozní :-P

  • Maki
    Maki |

    30. 10. 2012 13:45

    FANTASTICKÉ! Děkuji. Těsto nemusí být příliš vysoké , stačí vybrat šálek o obsahu max. 1,5 dcl. A do dvou polotučných tvarohů jsem přimíchala místo másla mascarpone. Míša nepřežil noc. :-*

  • Jirka
    Jirka |

    30. 10. 2012 12:09

    Opravdu výborný :-P rychlý a jednoduchý 1* ;-) :-) SUPER

  • dáša
    dáša |

    14. 10. 2012 11:00

    super!

  • WeeBear
    WeeBear |

    12. 10. 2012 20:19

    Opravdu moc děkuji za pochvalu, prvně jsem váhala, zda ho sem vůbec vkládat, jelikož obdobných (byť se sněhem) je tu hodně, ale nakonec koukám, že to nebylo až tak marné. :) Tož ať chutná! :-)

  • Pavla
    Pavla |

    5. 10. 2012 13:09

    :-[ Výborný recept!!Jednička!!!

  • MichaelaSi
    MichaelaSi |

    3. 10. 2012 21:05

    takže..vážená paní :) MOC DĚKUJI ZA TENTO RECEPT!!nevěděla jsem prve, který si vybrat, je jich opravdu hafo a zkoušela jsem i jeden podle Kluků v akci, ale nevyšlo to..dotřetice jsem zkusila Váš a dopadlo to fakt NA VÝBORNOU!! <:-) udělala jsem plech a druhý den nebyl ani drobek 8-) prostě BEZVA :)

  • Andrea
    Andrea |

    30. 9. 2012 10:12

    Včera jsem je udělala a musím moc moc pochválit, je to snadné a hlavně výborné

  • lucka
    lucka |

    28. 9. 2012 18:51

    vyborny recept strasne lelky a moc dobry <:-)

  • terezka256
    terezka256 |

    21. 9. 2012 08:28

    Výborny recept poved se na poprve suor dekujeme.... <3

  • Hedvika
    Hedvika |

    9. 9. 2012 13:57

    například mě to těsto vůbec nevystouplo, nevím, kde je chyba..

  • Nikola
    Nikola |

    14. 8. 2012 13:24

    Děkuji za info :-) Nakonec jsem dělala polevu z čokolády, másla a trošky mléka a byla taky super! Jinak moc chválím recept. Řezy všem moc chutnaly a povedly se mi perfektně napoprvé ;-) Jen příště asi zdvojnásobím dávku tvarohové náplně - mám raději větší vrstvu :-[ Takže díky za super recept!

  • Marta
    Marta |

    13. 8. 2012 13:23

    Dobrý den, já do polevy dávám 100% tuk Omega. Ten se mi osvědčil. Poleva s ním krásně stuhne.

  • Nikola
    Nikola |

    10. 8. 2012 13:38

    Dobrý den, asi bude můj dotaz působit hloupě, ale nejsem příliš zkušená "pekařka", proto bych se ráda zeptala, co můžu použít do polevy jako rostlinný tuk (rostlinné máslo? nebo olej?). Předem děkuji za odpověď :-)

  • WeeBear
    WeeBear |

    30. 7. 2012 10:26

    Dobrý den Katko, tvaroh do lázně samozřejmě nedáváme, ten už máme po smíchání s máslem a cukrem nanesen na korpusu. Máme dvě možnosti co s čokoládou, buď vytvoříme rovnou čokoládovou vrstvu (viz má fotka u tohoto receptu), nebo jen čokoládu z vodní lázně nakapeme na tvaroh a vznikne nám např. mozaika http://www.vareni.cz/include/ir/mmm_obrazek/recept-3797-b9f85c43e7e22c65ab1b1503ffd2e59a--mm600xmm600.jpg :-)

  • Katka
    Katka |

    30. 6. 2012 18:27

    Pekny den- Nerozumim větě mužeme tvaroh jen pokapat-vždyt to už je vodni lazen tedy cokolada s tukem a tam už tvaroh nedávat ne?? :-)

  • Bopik
    Bopik |

    29. 6. 2012 19:35

    Výborné

  • Bopik
    Bopik |

    29. 6. 2012 19:34

    Výborné, osobně máme rádi hodně sladké, takže jsem dala dvojnásobek cukru do tvarohu, bylo to moc dobré. :-)

  • WeeBear
    WeeBear |

    18. 6. 2012 22:14

    Pekla jsem je několikrát v plechu 30×40cm, jinak peču spíše v dortové formě (průměr 28cm). Na velký plech pak použít všeho dvojnásob množství.

  • Jana
    Jana |

    26. 4. 2012 19:02

    Dobrý den. Chtěla bych se zeptat do jak velkého plechu je toto množství určeno? Děkuji. :-)

  • Radka
    Radka |

    11. 4. 2012 17:35

    Teď ochutnávám a jsou opravdu výtečné !! Úsporný a úžasný recept :-D Doporučuji :)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    26. 3. 2012 12:13

    Je to chybou v systému, o které víme a je dána na opravu...

  • WeeBear
    WeeBear |

    25. 3. 2012 19:25

    Ajéje, už na to koukám. Přidávala jsem jej včera, poprvé jako nepřihlášená, přičemž mi to vyhodilo chybu, tak jsem to zkusila znovu jako registrovaná. Očividně se uložily oba, aj karamba.

  • Klára K.
    Klára K. |

    25. 3. 2012 18:39

    Pridaný komentár sa nezobrazuje na hlavnej stránke webu!!!!!!

  • Klára K.
    Klára K. |

    25. 3. 2012 18:38

    Dnes som zas klikla na autora tohoto receptu a objavil sa môj profil. PROTESTUJEM !!!!!!

  • terezaS
    terezaS |

    25. 3. 2012 17:36

    Dnes jsem pekla a je moc dobrý. Při současných cenách vajec mi tahle "dvouvajíčková" varianta vyhovuje.

  • Lenka
    Lenka |

    25. 3. 2012 17:18

    ted jsem klikla na tento recept nevim kdo je autorem receptu mám v tom guláš,zaujal mě jsou tam dvě vejce všude jsou tyto řezy ze 6 vajec.určite vyzkoušim

  • Ladia
    Ladia |

    25. 3. 2012 10:00

    http://www.recepty.cz/recept/misa-rezy-bez-snehu-149052

  • WeeBear
    WeeBear |

    24. 3. 2012 21:53

    Jak je to možné opravdu netuším, možná chyba v systému. Každopádně bych ráda odkaz na recept. Je možné, že jsem sama fotku přidávala k cizímu receptu já, ale nejsem si úplně jista. Tato fotka byla focena 13.10., zveřejňovala jsem ji i na svém facebooku - pokud si ji někdo přisvojil, tak mě to mrzí..

  • Klára K.
    Klára K. |

    24. 3. 2012 20:02

    Pri tomto recepte, keď som klikla na autora, t.j. WeeBear, otvoril sa mi môj profil. Vie mi niekto povedať, ako je to možné? Ja som totiž nezadala vôbec takýto recept a už vôbec nie pod iným menom. A ešte niečo, od autora Recepty, je tu recept na Míša rezy s touto istou fotkou. To sa tu zas niekto ihrušká???????