Chřestový salát s bramborovou pizzou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na salát
    • 750
      g mladý zelený chřest
    • 1
      svazek rukola
    • 180
      g rajčata třešňová
    • 2
      lžíce kapary
    • 1,5
      ks citron
    • olivový olej
    • cukr
    • 180
      g houby malé
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na pizzu
    • 300
      g brambory
    • 220
      g hladká mouka + na poprášení
    • 1,5
      kostka droždí čerstvé
    • 1
      špetka cukr
    • 2
      lžíce olivový olej + na potírání
    • 1,5
      lžíce mořská sůl
    • 100
      g ricotta
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary. Přelijte zálivkou ze 3 lžic citronové šťávy, citronové kůry, trochy soli, cukru a olivového oleje. Nechte půl hodiny odpočívat, přidejte houby krátce podušené na másle a ještě dochuťte solí a šťávou. Z mouky, 200 g povařených rozmačkaných brambor, droždí, oleje a 50 ml vlažné vody zadělejte těsto, nechte vykynout, rozválejte, poklaďte ricottou a plátky zbylých brambor, opepřete a 30 minut pečte při 180 °C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.