Karamelové rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 210
      g hladká mouka
    • 140
      g mleté ořechy
    • 70
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo (Hera)
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
  • Na krém
    • 250
      g máslo
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
  • Na ozdobení
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, tuku, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a cit. kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičkek vykrajujeme rohlíčky. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180 °C.
2
Uzavřenou plechovku kondenzovaného mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny, potom má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.
3
S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čoko polevy, může být i bílá. (Je lepší, když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte). Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
4
Recept je od paní Laďky z mimibazaru a cukroví je opravdu vynikající.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dagmar
    dagmar |

    3. 12. 2016 15:32

    :-D

  • dagmar
    dagmar |

    3. 12. 2016 15:30

    kakaové těsto pečeme dorůžova?? :-D :-D :-D

  • Maruš
    Maruš |

    10. 11. 2014 17:15

    Proč vařit plechovku kond.mléka jak dlouho,když se dá koupit karamelové už hotové!!!! :-D

  • recepty 73
    recepty 73 |

    30. 11. 2009 08:07

    Souhlasím!Moje babička by se ale papiňáku nedotkla ani za milion...,natož do něj ještě strkat plechovku!To by jí raději vařila 24hodin!

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    30. 11. 2009 07:53

    Už jsme tady o tom diskutovali vícekrát, vařit kondenzované mléko salko 1, 2 nebo dokonce 3 je zbytečné.Stačí si dát 1 i více mlék do papiňáku, zalít vodou asi do třičtvrtě plechovky, zavřít a když se začne vařit nechat 1/2 hodiny. To stačí, pak již postupujeme stejně, nechat vychladnout , otevřít ....