Autor:

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 180 g
Olej
nebo rozpuštěná Hera
100 ml
Voda
nebo mléko
150 ml
Kakao 40 g
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva
necelý
1 ks
Máslo
na vymazání plechu
 
Strouhaný kokos
nebo hrubá mouka na vysypání plechu
 
Krém
Mléko 700 ml
Cukr krupice
dle chuti, 160 -
200 g
Polohrubá mouka 100 g
Strouhaný kokos 200 g
Máslo 200 g
Dále
Čokoládová poleva
z čokolády na vaření nebo ledových kaštanů
 
Strouhaný kokos
nebo hoblinky na posypání - není nutné
 
Hnědý rum
nebo kokosový likér, není nutný
 
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej a vodu, přidáme mouku s kakaem a kypřidlem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do odlepení okrajů od plechu. Vyzkoušíme špejlí.

Krém: svaříme mléko, cukr a mouku v hustou kaši, do které vmícháme pokrájené máslo (už nevaříme). Máslo necháme za stálého míchání rozpustit, pak dobře vmícháme i kokos, případně můžeme ještě dosladit.

Krémem rovnoměrně potřeme za pomocí stěrky na vychladlý korpus. Pak krém pocákáme nebo rovnoměrně polijeme (záleží na nás) čokoládovou polevou. Jestli chceme, můžeme před potřením krému korpus pocákat rumem nebo kokosovým likérem a ještě polevu posypat kokosem, ale nutné to není.

Před podáváním necháme řezy proležet, nejlépe do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
4.92 14 5 1
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Komentáře

  1. Emča   26.11.2016 | 18:50 | reagovat |

    Výborný :-)

  2. Andrea Šourová   12.08.2016 | 22:18 | reagovat |

    Vynikající záležitost :-* děkuji O:-) .

  3. Eva   16.07.2016 | 17:42 | reagovat |

    Řezy jsem včera vyzkoušela a musím jen potvrdit to,co jsem před týdnem napsala.Žádné hrudky se mi neudělaly,stačilo jen míchat od samého začátku.Po přidání másla kaše zvláčněla a kokos se do ní lehce zapracoval.Konečný výrobek je vynikající.Já bych možná ubrala malinko cukru v kaši,ale můj muž zase naopak,takže 180 gramů bude asi zlatá střední cesta.V každém případě jsem s receptem velmi spokojená.

  4. Moni85   10.07.2016 | 13:46 | reagovat |

    Nevím čím to, ale mouka mi udělala hrudky... Nemáte někdo nějaký fígl? Děkuji

  5. Eva   08.07.2016 | 20:13 | reagovat |

    Když se rozmíchá mouka s cukrem v mléce a pak svaří na kaši,nemůžou se udělat hrudky.To jen když se nemíchá a nebo naráz mouku nasypu do horkého mléka.Nic těžkého.Obyčejná kaše.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web