Kuře pečené na halali

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře celé, rozporcované, případně 4 stehna...
    • sůl - OPATRNĚ!
    • 1
      sklenice polotovar - halali , pevný podíl zeleniny 315 gramů
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • máslo
    • voda nebo nesolený vývar na podlití
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu ze sklenice nalijeme do cedníku a necháme dobře okapat a klidně ji i trochu vymačkáme a necháme si pouze trochu nálevu stranou na případné konečné dochucení. Okapanou zeleninu s kořením dáme na dno pekáčku, na ni naskládáme porce kuřete, které jsme jen skromně osolili (spíše z vrchu). Na každou porci kuřete dáme plátek másla a za občasného podlití a přelití kuřete šťávou, pečeme kuře do měkka a dozlatova. Pak kuře vyndáme stranou, ze zeleniny vyndáme nové koření a bobkový list, přilijeme smetanu, provaříme (můžeme už na plotně) a dle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, povaříme. Dosolovat většinou omáčku není nutné a pokud ano, použít můžeme trošku vykapaného láku ze zeleniny.
2
Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Zuza
    Zuza |

    28. 9. 2016 13:22

    Vyborny bylo :-P :-)

  • Andrea
    Andrea |

    16. 4. 2016 07:45

    Včera jsem recept zkusila. Připomínalo nám to trochu svíčkovou, kterou máme všichni rádi, jen o něco ostřejší díky té nakládané zelenině. Žádnou šťávu ze zeleniny jsem už nedala, jen vodu a tu šlehačku. Bylo to moc dobré jídlo a taky jedno z těch rychlejších a snadných šup do trouby, kdy přijdete z práce a nechce se vám lítat kolem sporáku.