Autor:

Králík v zelenině s hořčicí

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Králík 1 ks
Mrkev 2 ks
Cibule 2 ks
Malý celer 1 ks
Petržel 2 ks
Máslo 70 g
Bílé víno 100 ml
Bobkový list 1 ks
Rozmarýn  
Tymián  
Hořčice 100 g
Šlehačka 125 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Králík v zelenině s hořčicí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou bylinkami a kořením, zmírníme teplotu v troubě a za občasného podlévání pečeme ještě asi 25 minut.

Hotového králíka(porce)vyjmeme, do pekáčku přidáme víno i šlehačku, povaříme, propasírujeme přes cedník zeleninu, smícháme se šťávou z výpeku a s touto omáčkou přelijeme porce králíka na talířích. Pokud máte ráději kousky zeleniny pasírovat nemusíte.

Podáváme například s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1
5 16 5 1
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Králík v zelenině s hořčicí

Komentáře

  1. Nosková   23.03.2017 | 16:49 | reagovat |

    Králík podle zdejšího receptu je velká delikatesa, po které se olizovala celá naše rodina. Použila jsem místo celého kusu pět stehen.

  2. Jaromír Sojka   03.11.2016 | 14:13 | reagovat |

    Recept nemohu jinak, než doporučit. Před okamžikem jsme dojedli, králík byl nevysušený, vynikajícně ochucený, se znamenitou omáčkou. Pasírování šlo velmi dobře a v kuchyňském sítu zůstaly prakticky jen větvičky rozmarýnu.

  3. Heda   10.03.2016 | 18:01 | reagovat |

    Vyzkoušeno s předstihem na velikonoční tabuli a musím říct, že recept vůbec nezklamal a králík je excelentní.

  4. allena89   14.02.2014 | 12:34 | reagovat |

    Výborný. Jen jsem vynechala závěrečnou část s omáčkou, takže bez smetany a vína.
    Bylo to moc dobré s dušenou rýží.

    1. talpa   05.04.2014 | 22:39 | reagovat |

      bez vina to neni ono a smetana to zjemni... udelala jsi chybu

  5. hanzakar   22.06.2012 | 12:58 | reagovat |

    Vynikající, doporučuji podávat s vínem :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web