Autor:

Králík v zelenině s hořčicí

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Králík 1 ks
Mrkev 2 ks
Cibule 2 ks
Malý celer 1 ks
Petržel 2 ks
Máslo 70 g
Bílé víno 100 ml
Bobkový list 1 ks
Rozmarýn  
Tymián  
Hořčice 100 g
Šlehačka 125 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Králík v zelenině s hořčicí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou bylinkami a kořením, zmírníme teplotu v troubě a za občasného podlévání pečeme ještě asi 25 minut.

Hotového králíka(porce)vyjmeme, do pekáčku přidáme víno i šlehačku, povaříme, propasírujeme přes cedník zeleninu, smícháme se šťávou z výpeku a s touto omáčkou přelijeme porce králíka na talířích. Pokud máte ráději kousky zeleniny pasírovat nemusíte.

Podáváme například s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1
4.83 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 29x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Králík v zelenině s hořčicí

Komentáře

  1. Jaromír Sojka   03.11.2016 | 14:13 | reagovat | závadný

    Recept nemohu jinak, než doporučit. Před okamžikem jsme dojedli, králík byl nevysušený, vynikajícně ochucený, se znamenitou omáčkou. Pasírování šlo velmi dobře a v kuchyňském sítu zůstaly prakticky jen větvičky rozmarýnu.

  2. Heda   10.03.2016 | 18:01 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno s předstihem na velikonoční tabuli a musím říct, že recept vůbec nezklamal a králík je excelentní.

  3. allena89   14.02.2014 | 12:34 | reagovat | závadný

    Výborný. Jen jsem vynechala závěrečnou část s omáčkou, takže bez smetany a vína.
    Bylo to moc dobré s dušenou rýží.

    1. talpa   05.04.2014 | 22:39 | reagovat | závadný

      bez vina to neni ono a smetana to zjemni... udelala jsi chybu

  4. hanzakar   22.06.2012 | 12:58 | reagovat | závadný

    Vynikající, doporučuji podávat s vínem :-)

  5. Miroslava   02.02.2012 | 14:26 | reagovat | závadný

    Špica králík, děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web