Autor:

Králík s hořčicí a majoránkou

Střední
Ingredience
Dijonská hořčice
jemná
4 lžíce
Majoránka
nasekaná čerstvá nebo lžička sušené
1 lžíce
Králík
rozdělený na porce
1 ks
Máslo 30 g
Olivový olej 2 lžíce
Cibule
velká
1 ks
Česnek 2 stroužek
Anglická slanina 100 g
Hladká mouka 1 lžička
Vývar
z kuřete nebo masoxu
450 ml
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Sladká smetana 150 ml
Petrželka 2 lžíce
Králík s hořčicí a majoránkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme porce králíka a zprudka osmažíme. Do kastrolu přidáme pokrájenou cibuli a slaninu a 3-5 minut smažíme, až bude cibule i slanina dozlatova. Přisypeme mouku a necháme zasmažit. Postupně přiléváme vývar a přivedeme k varu. Vrátíme maso, podle chuti osolíme (z vlastní zkušenosti málo znamená více). zakryjeme a dusíme, až králík změkne. Maso vyndáme na talíře. Omáčku asi 2 minuty povaříme, přimícháme smetanu a rozetřený česnek. Ochutnáme, dosolíme, opepříme. Omáčkou zalijeme porce králíka, přizdobíme petrželkou.

Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, hranolky nebo krokety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Králík s hořčicí a majoránkou

Komentáře

  1. Habka   27.02.2011 | 13:02 | reagovat | závadný

    Moc dobré, pro děti není vhodná ostrá hořčice. Omáčky je hodně a chutná skvěle. Jedli jsme s hranolky i kroketami, vhodný je i knedlík.

  2. Markéta Bíblová   02.06.2007 | 13:47 | reagovat | závadný

    TAK JSEM HO V NEDĚLI ZKUSILA, OMÁČKA BYLA DOBR0,Á,0,, 2ANI3 3TAK JSEM HO V NEDĚLI ZKUSILA, OMÁČKA BYLA DOBRÁ, TÝ HOŘČICE JSEM DALA VÍC A NEDÁVALA JSEM TAM SMETANU, ALE MLÉKO. a JEDLI JSME HO S KNEDLÍKEM. hODNOTÍM ZA 1

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web