Králík na houbách a hořčici

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • sůl
    • pepř mletý
    • dijonská hořčice Nebo křenová
    • 500
      g houby Čerstvé, 40 - 50 dkg (nejlépe směs různých druhů)
    • cibule
    • kmín
    • petrželka
    • česnek
    • slanina
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky, česnek dle chuti a posypeme vrchovatou lžičkou kmínu, zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme vodou a dáme péct nejprve přikryté a asi v polovině pečení odkryjeme, přidáme máslo (cca 5 dkg) a dopečeme bez přikrytí. Popřípadě polijeme vodou je-li třeba.
2
**Příloha:** bramborový knedlík, vařený brambor nebo bramborák
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Valina Hraničková
    Valina Hraničková |

    21. 1. 2017 08:52

    Výborný recept. Děkuji.

  • Danuše
    Danuše |

    9. 10. 2015 08:12

    Recept musím velice pochválit. Králík byl velice chutný a největší práce byla najít pod něj dostatek hub.

  • Ivana Bourová
    Ivana Bourová |

    11. 4. 2012 08:08

    Můžu potvrdit že králík byl výborný.

  • Pardusová
    Pardusová |

    11. 12. 2011 15:39

    Výborná úprava, výborná chuť, recept si musíme brzy zopakovat.

  • Erika N.
    Erika N. |

    24. 8. 2011 07:00

    Králík byl výborný a chutnal výborně i studený s chlebem. Protože králíky máme jen málokdy, zkusím recept i s kuřetem.