Králík na moravance s brambůrkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Pampeliska13

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks zeleninová směs
    • 8
      ks brambory středně velké brambory
    • 150
      g anglická slanina
    • 6
      lžíce kečup - sladký
    • 2
      ks cibule větší cibule
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 50
      g máslo
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička sůl soli dle každého chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka.
2
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a dáme do pekáče, též přidáme pokrájenou slaninu a králíka. Podlejeme trochou šťávy z moravanky. Začneme péct na 200 stupňů. Průběžně podléváme štávou z moravanky. Pečeme dokud nebude králík skoro hotový.
3
Pak si kousky masa vyndáme a obereme maso a společně s pokrájenou moravankou a nakrájenými a oloupanými brambory dáme dopéct, dokud nebudou brambory a zelenina měkké - cca 30 min.
4
Pokud chcete, aby byl králík pikantní, ponechte celou dobu pečení feferonky z moravanky, v druhém případě tam feferonky vůbec nedávejte.
5
Ke konci můžeme na chuť přidat kečup.
6
A máme hotovo - přeji dobrou chuť a budu ráda když se se mnou podělíte o nějaké vychytávky, nebo přidáte komentář, jak Vám chutnalo.....

Komentáře k receptu

  • nechci
    nechci |

    28. 10. 2014 08:59

    Přispívám svou variantou http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406 rovněž mám mezi recepty králika se smetanou,kterej taky nemá chybu.

  • Pampeliska13
    Pampeliska13 |

    20. 5. 2012 23:25

    kuchaři a kuchařky.,kdo nemá rád králíka opravdu zkuste....příbuzní nejí králíka páč jim doma 2 zakrslí umříly, a já jim řekla že to je je kuře nic nepoznaly ....a pochutnávaj si dodnes, maj i recept...nu a opravdu bez pachuti opravdu jak to kuřecí,ještě ho tak dělam jako kumpao ,taky se oblizujou...vůbec to nepoznaj.....DDDD ;-)