Autor:

Králík na moravance s brambůrkami

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Králík 1 ks
Zeleninová směs 2 ks
Brambory
středně velké brambory
8 ks
Anglická slanina 150 g
Kečup - sladký 6 lžíce
Cibule
větší cibule
2 ks
Olivový olej 4 lžíce
Máslo 50 g
Česnek 3 stroužek
Sůl
soli dle každého chuti
2 lžička
Králík na moravance s brambůrkami

Postup přípravy:

Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka.

Nakrájíme cibuli na půlkolečka a dáme do pekáče, též přidáme pokrájenou slaninu a králíka. Podlejeme trochou šťávy z moravanky. Začneme péct na 200 stupňů. Průběžně podléváme štávou z moravanky. Pečeme dokud nebude králík skoro hotový.

Pak si kousky masa vyndáme a obereme maso a společně s pokrájenou moravankou a nakrájenými a oloupanými brambory dáme dopéct, dokud nebudou brambory a zelenina měkké - cca 30 min.

Pokud chcete, aby byl králík pikantní, ponechte celou dobu pečení feferonky z moravanky, v druhém případě tam feferonky vůbec nedávejte.

Ke konci můžeme na chuť přidat kečup. A máme hotovo - přeji dobrou chuť a budu ráda když se se mnou podělíte o nějaké vychytávky, nebo přidáte komentář, jak Vám chutnalo.....

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Salát s vejci a majonézou Bramborový salát 3x jinak Články z

Komentáře k receptu: Králík na moravance s brambůrkami

Komentáře

  1. Martin Dočekal   28.10.2014 | 8:59 | reagovat | závadný

    Přispívám svou variantou http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406 rovněž mám mezi recepty králika se smetanou,kterej taky nemá chybu.

  2. Pampeliska13   20.05.2012 | 23:25 | reagovat | závadný

    kuchaři a kuchařky.,kdo nemá rád králíka opravdu zkuste....příbuzní nejí králíka páč jim doma 2 zakrslí umříly, a já jim řekla že to je je kuře nic nepoznaly ....a pochutnávaj si dodnes, maj i recept...nu a opravdu bez pachuti opravdu jak to kuřecí,ještě ho tak dělam jako kumpao ,taky se oblizujou...vůbec to nepoznaj.....DDDD
    ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web