Rybízová buchta s čokoládou

Snadné
Těsto
Žloutek 6 ks
Sníh z bílku
ze 6 bílků
 
Cukr krystal 180 g
Polohrubá mouka 180 g
Kakao 20 g
Máslo 50 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Krém
Máslo 250 g
Moučkový cukr 200 g
Tvaroh 250 g
Mléko
dle potřeby
 
Ingredience
Čokoláda na vaření 1 ks
Rybíz 500 g
Rybízová buchta s čokoládou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a pečeme asi 30-45 minut podle typu trouby.
Těsto necháme vystydnout a potřeme krémem (moučkový cukr po lžičkách přidávat do ušlehaného másla, potom vmíchat tvaroh, dle potřeby přidat mléko) , na který dáme rybíz a nakonec nastrouháme čokoládu na vaření.
Dáme do lednice a krájíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Rybízová buchta s čokoládou

Komentáře

  1. sarka rudlova   14.08.2015 | 20:49 | reagovat |

    Do malé formy (tuším 26cm) jsem dělala poloviční množství. Mouku jsem dávala půl napůl špaldovou hladkou a hrubou. Cukr jsem měla muscovado a dala jsem ho jen 80g, vanilkovej jsem úplně vynechala. Krém jsem ošidila - míň másla, víc tvarohu a sirup z agáve (snažím se o zdravější pečení :-)). Buchta je moc fajn ;-)

  2. Miroslava Kokšalová   03.02.2007 | 19:53 | reagovat |

    Mirko tu čokoládu opravdu nastrouháme,dělá to hezkou mozaiku.

  3. Miroslava Severová   31.01.2007 | 12:52 | reagovat |

    Tu čokoládu opravdu nastrouháme nebo by se mohla rozpustit a povrch polít ??

  4. Miroslava Kokšalová   30.01.2007 | 21:42 | reagovat |

    Pavlínko a Hanko recept mám vyzkoušený pouze s tím rybízem,ale každý má rád něco jiného.Vyzkoušejte jiné ovoce a dejte vědět jak to dopadlo Děkuji

  5. Pavlínka   30.01.2007 | 8:55 | reagovat |

    Hani,dekuji-to je též dobrý nápad.Broskve máme rádi.Určitě to bude dobré.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web