Poctivá zelňačka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      brambory
    • sušené houby
    • sůl
    • kmín
    • olej
    • mouka
    • paprika - sladká
    • 1
      sklenice kysané zelí nejlepší domácí
    • 2
      ks klobása dunajská
    • masox houbový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a houby. Přidáme bujón a kmín. Podle chuti dosolíme. Až je vše měkké, asi po 15 min., zahustíme trochou paprikové jíšky - ne moc.
2
Já ji mám vždy hustou, jak se říká, že v ní lžíce stojí. Nepřidávám smetanu, ta to akorát kazí.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rastezz
    rastezz |

    30. 10. 2015 19:37

    masox??? to si dělate p...l??? fuuujjjj :-$

  • Veronika
    Veronika |

    6. 3. 2015 22:19

    Tak takovou prasárnu jako je houbový masox jsem v životě nežrala a nikdy s tím nemíním začínat.Když neumíte vařit bez takových hnojů tak nevařte radši vůbec!!Stačí že lidi mají rakovinu z kouření a ze smogu,ještě abych ji chytla z jídla :-D =-O

  • jam
    jam |

    18. 11. 2014 13:17

    Do ceho ze pridas cervenou cibulku? Do zasmazky, tvl ctj? WTF? :-$

  • motynax
    motynax |

    3. 2. 2014 11:17

    Je rychlá a výborná. Já jsem přidala ještě do zásmažky červenou cibulku.

  • Petr
    Petr |

    21. 9. 2013 16:13

    Poctivá s buónem, to snad ne! Když už ji nazvete poctivou tak jedině z vývaru!

  • maket
    maket |

    18. 5. 2013 12:42

    to vaříte přímo z vody, kde se vařily brambory? :-\ to bych osobně nedělala, kdyby to tak fakt bylo..

  • mhudy
    mhudy |

    2. 3. 2013 07:03

    V cesku se da nazvat poctivou uz i polevka z bujonu?! Na Morave urcite ne. Za 5!

  • Aryapavel
    Aryapavel |

    7. 9. 2011 20:21

    Výborná a rychlá...

  • Nikol
    Nikol |

    25. 7. 2011 16:08

    Polévku mraženými houbami určitě nezkazíte :)

  • Kateřina Navrátilova
    Kateřina Navrátilova |

    25. 2. 2008 18:11

    Recept se mi opravdu moc líbí. Hned ho půjdu zkusit. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli tam musí být sušené houby. Můžu přidat mražené? Nezkazím tím polévku? Děkuji za odpověď

  • Nina
    Nina |

    14. 10. 2006 21:22

    Super "vianocna kapustnica"!!! Varim ji presne takhle, jenom klobasu varim s bramborama! S tou smetanou davam za pravdu!