Autor:

Poctivá kuřecí polévka

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí křídla
dle požadované síly vývaru, lze i krky či skelety
8 ks
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Pepř celý 1 hrst
Nové koření 1 hrst
Bobkový list 6 ks
Petželka
může být čerstvá i sušená
2 hrst
Masox
pouze pokud vaříte vývar krátkou dobu!
1 ks
Voda
podle požadovaného množství a síly
2 l
Sůl
dle chuti
 
Pepř drcený
podle chuti
 
Poctivá kuřecí polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

1.krok:
Do velkého či vysokého kastrólu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.
Do studené vody vhodíme umyté kuřecí maso. Přidáme pepř celý, bobkový list a nové koření. Pokud nechceme později lovit kuličky, použijeme kryt. Já nepoužívám, později vyberu malým sítkem. Ohřejeme vodu do varu, poté ztlumíme a necháme probublávat. Minimálně do doby, než se nám na povrchu objeví mastná oka a kuře bude uvařené. Čím déle necháme vařit, tím lepší a silnější je vývar.

2. krok:
Mezi vařením vývaru si nastrouháme mrkev, petržel a 1 menší celer. Když je toho moc, dáme do sáčku a zamrazíme na příště. :)

3. krok:
Po uvaření vývaru vyndáme kuřecí křídla, necháme chviličku vychladnout, vybereme kuličky pepře, nového koření a bobkové listy, vývar necháme stále malinko ohřívat, ať probublává. Pokud jste vařili krátkou dobu a vývar je slabý, přidáme kuřecí bujón, ale ten je nezdravý a trošičku umělý :), tak raději ne. Přidáme nastrouhanou zeleninu.
Nyní můžeme obírat maso, je na to dost času, kůžičky a chrupavky dáme pejskovi.

4.krok:
Vhodíme obrané maso, osolíme, opepříme, vhodíme petrželku, celé to zamícháme a jakmile je zelenina uvařená, tak je poctivá kuřecí polévka na světě.

Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
3+
3.27 11 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Poctivá kuřecí polévka

Komentáře

  1. jika   23.08.2016 | 20:43 | reagovat |

    To není moc dobrý recept. Hrsti pepře, nového koření nebo bobkového listu jsou zbytečné. Kořenovou zeleninu, klidně vcelku, je dobré vařit s masem. Křídla nejsou na polévku nejlepší, jedině jako doplněk, nejlepší jsou hřběty.. A masox do poctivé polévky? nechápu... Ale každý má asi jiné zvyklosti.. :-!

  2. Kelišová   15.05.2015 | 16:34 | reagovat |

    Děláte si legraci, hrst pepře a hrst nového koření? To bych ráda viděla, jestli do ostatního jídla dáváte taky takové dávky, to potom nakupujete koření o pytlech, ne?
    Začínajícím kuchařkám doporučuji zeptat se babiček nebo spíš prababiček, jak dělají polévku ony. A jestli se už nemají koho zeptat, tak hledat dál a na tenhle recept zapomenout. A polévka s masoxem, ta tedy bude "poctivá". K tomu není co dodat.

  3. Helena   25.04.2014 | 13:17 | reagovat |

    Vařit aspoń 2 hodiny, i déle. Dávám i cibuli, kousek zázvoru, kousek bílé papriky, rajče. Kořenové zeleniny jen málo. A nakonec nudle, to je potřeba.

    1. ramona   04.04.2017 | 15:06 | reagovat |

      Zázvor a paprika,rajče a málo kořen.zeleniny,tak to také není klasický vývar,ale něco úplně jiného ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web