Autor:

Poctivá kuřecí polévka

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí křídla
dle požadované síly vývaru, lze i krky či skelety
8 ks
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Pepř celý 1 hrst
Nové koření 1 hrst
Bobkový list 6 ks
Petželka
může být čerstvá i sušená
2 hrst
Masox
pouze pokud vaříte vývar krátkou dobu!
1 ks
Voda
podle požadovaného množství a síly
2 l
Sůl
dle chuti
 
Pepř drcený
podle chuti
 
Poctivá kuřecí polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

1.krok:
Do velkého či vysokého kastrólu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.
Do studené vody vhodíme umyté kuřecí maso. Přidáme pepř celý, bobkový list a nové koření. Pokud nechceme později lovit kuličky, použijeme kryt. Já nepoužívám, později vyberu malým sítkem. Ohřejeme vodu do varu, poté ztlumíme a necháme probublávat. Minimálně do doby, než se nám na povrchu objeví mastná oka a kuře bude uvařené. Čím déle necháme vařit, tím lepší a silnější je vývar.

2. krok:
Mezi vařením vývaru si nastrouháme mrkev, petržel a 1 menší celer. Když je toho moc, dáme do sáčku a zamrazíme na příště. :)

3. krok:
Po uvaření vývaru vyndáme kuřecí křídla, necháme chviličku vychladnout, vybereme kuličky pepře, nového koření a bobkové listy, vývar necháme stále malinko ohřívat, ať probublává. Pokud jste vařili krátkou dobu a vývar je slabý, přidáme kuřecí bujón, ale ten je nezdravý a trošičku umělý :), tak raději ne. Přidáme nastrouhanou zeleninu.
Nyní můžeme obírat maso, je na to dost času, kůžičky a chrupavky dáme pejskovi.

4.krok:
Vhodíme obrané maso, osolíme, opepříme, vhodíme petrželku, celé to zamícháme a jakmile je zelenina uvařená, tak je poctivá kuřecí polévka na světě.

Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
3+
3.27 11 5 1
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Poctivá kuřecí polévka

Komentáře

  1. jika   23.08.2016 | 20:43 | reagovat |

    To není moc dobrý recept. Hrsti pepře, nového koření nebo bobkového listu jsou zbytečné. Kořenovou zeleninu, klidně vcelku, je dobré vařit s masem. Křídla nejsou na polévku nejlepší, jedině jako doplněk, nejlepší jsou hřběty.. A masox do poctivé polévky? nechápu... Ale každý má asi jiné zvyklosti.. :-!

  2. Kelišová   15.05.2015 | 16:34 | reagovat |

    Děláte si legraci, hrst pepře a hrst nového koření? To bych ráda viděla, jestli do ostatního jídla dáváte taky takové dávky, to potom nakupujete koření o pytlech, ne?
    Začínajícím kuchařkám doporučuji zeptat se babiček nebo spíš prababiček, jak dělají polévku ony. A jestli se už nemají koho zeptat, tak hledat dál a na tenhle recept zapomenout. A polévka s masoxem, ta tedy bude "poctivá". K tomu není co dodat.

  3. Helena   25.04.2014 | 13:17 | reagovat |

    Vařit aspoń 2 hodiny, i déle. Dávám i cibuli, kousek zázvoru, kousek bílé papriky, rajče. Kořenové zeleniny jen málo. A nakonec nudle, to je potřeba.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web