Poctivá kuřecí polévka

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 11
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Bobsikbobs

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer
    • sůl dle chuti
    • 2
      hrst petželka může být čerstvá i sušená
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      l voda podle požadovaného množství a síly
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks masox pouze pokud vaříte vývar krátkou dobu!
    • 6
      ks bobkový list
    • 1
      hrst nové koření
    • 1
      hrst pepř celý
    • 8
      ks kuřecí křídla dle požadované síly vývaru, lze i krky či skelety
    • pepř drcený podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1.krok:
2
Do velkého či vysokého kastrólu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.
3
Do studené vody vhodíme umyté kuřecí maso. Přidáme pepř celý, bobkový list a nové koření. Pokud nechceme později lovit kuličky, použijeme kryt. Já nepoužívám, později vyberu malým sítkem. Ohřejeme vodu do varu, poté ztlumíme a necháme probublávat. Minimálně do doby, než se nám na povrchu objeví mastná oka a kuře bude uvařené. Čím déle necháme vařit, tím lepší a silnější je vývar.
4
2. krok:
5
Mezi vařením vývaru si nastrouháme mrkev, petržel a 1 menší celer. Když je toho moc, dáme do sáčku a zamrazíme na příště. :)
6
3. krok:
7
Po uvaření vývaru vyndáme kuřecí křídla, necháme chviličku vychladnout, vybereme kuličky pepře, nového koření a bobkové listy, vývar necháme stále malinko ohřívat, ať probublává. Pokud jste vařili krátkou dobu a vývar je slabý, přidáme kuřecí bujón, ale ten je nezdravý a trošičku umělý :), tak raději ne. Přidáme nastrouhanou zeleninu.
8
Nyní můžeme obírat maso, je na to dost času, kůžičky a chrupavky dáme pejskovi.
9
4.krok:
10
Vhodíme obrané maso, osolíme, opepříme, vhodíme petrželku, celé to zamícháme a jakmile je zelenina uvařená, tak je poctivá kuřecí polévka na světě.
11
Dobrou chuť!
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • ramona
    ramona |

    4. 4. 2017 15:06

    Zázvor a paprika,rajče a málo kořen.zeleniny,tak to také není klasický vývar,ale něco úplně jiného ...

  • Sovinec
    Sovinec |

    13. 1. 2017 17:29

    Tento recept je tak trochu sracka picou ke zdi. :-$

  • Robert
    Robert |

    9. 1. 2017 18:41

    To je spíš nepoctivá polévka - s masoxem Hrst koření? Někomu přeskočilo

  • Robert
    Robert |

    9. 1. 2017 18:40

    To je spíš nepoctivá polévka - s masoxem Hrst koření? Někomu přeskočilo

  • Robert
    Robert |

    9. 1. 2017 18:40

    To je spíš nepoctivá polévka - s masoxem Hrst koření? Někomu přeskočilo

  • jika
    jika |

    23. 8. 2016 20:43

    To není moc dobrý recept. Hrsti pepře, nového koření nebo bobkového listu jsou zbytečné. Kořenovou zeleninu, klidně vcelku, je dobré vařit s masem. Křídla nejsou na polévku nejlepší, jedině jako doplněk, nejlepší jsou hřběty.. A masox do poctivé polévky? nechápu... Ale každý má asi jiné zvyklosti.. :-!

  • Kelišová
    Kelišová |

    15. 5. 2015 16:34

    Děláte si legraci, hrst pepře a hrst nového koření? To bych ráda viděla, jestli do ostatního jídla dáváte taky takové dávky, to potom nakupujete koření o pytlech, ne? Začínajícím kuchařkám doporučuji zeptat se babiček nebo spíš prababiček, jak dělají polévku ony. A jestli se už nemají koho zeptat, tak hledat dál a na tenhle recept zapomenout. A polévka s masoxem, ta tedy bude "poctivá". K tomu není co dodat.

  • Dušan
    Dušan |

    21. 3. 2015 23:13

    Proboha proč cpete do vývaru kuřecí bujón????? To udělá jen debil...

  • VIT
    VIT |

    4. 3. 2015 12:13

    Zase MASOX :'(

  • Helena
    Helena |

    25. 4. 2014 13:17

    Vařit aspoń 2 hodiny, i déle. Dávám i cibuli, kousek zázvoru, kousek bílé papriky, rajče. Kořenové zeleniny jen málo. A nakonec nudle, to je potřeba.