Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
1
5 2 Vánočka z domácí pekárny 5 1
Autor:

Vánočka z domácí pekárny

Střední
Ingredience
Mléko 250 ml
Cukr 100 g
Tuk 125 g
Vejce 2 ks
Sůl 1 špetka
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 400 g
Sušené droždí 1,5 lžička
Rozinky
dle chuti
 

Postup přípravy:

Všechny ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zvolíme program těsto. Po částečném zpracování těsta přidáme rozinky.
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále.
Pokud chceme vánočku, těsto rozdělíme na určitý počet dílů, podle toho, z kolika pramenů chceme plést a upleteme.
Copy, které skládáme na sebe vždy pomašlujeme bílkem. Můžeme přichytit špejlemi.
Necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme cca 40 minut vykynout, před pečením pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi.
Pečeme prvních 5 minut při 240°C, pak asi 30 minut na 170°C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Nebo můžeme rovnou upéct v pekárně.

Pro zvýraznění chuti můžeme přidat trošku rumu (nebo do rumu naložíme rozinky), citronovou kůru, vanilku nebo vanilkové aroma.

Recept jsem převzala od pí. Evy z webu pro domácí pekárny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vánočka z domácí pekárny

Komentáře

  1. Alena   01.12.2015 | 23:01 | reagovat | závadný

    Super recept jen jsem dala víc cukru- dohromady 150g a úžasný...Vřele doporučuji...

  2. Baggiova   22.12.2014 | 21:23 | reagovat | závadný

    Právě jí mám v troubě a už se na ní těšíme,s těstem se skvěle pracuje :-)

  3. Hanka   18.12.2014 | 6:59 | reagovat | závadný

    Já z tohoto těsta dělala loni vánočku i bochánky na velikonoce a byly úžasné. Na vánočku už se teď moc těšíme! Diky za recept :-) :-) :-)

  4. Vendy13   25.12.2013 | 20:29 | reagovat | závadný

    Já tedy nevím jestli je to normální ale nám tak chutnala, že jsme pekli 23. 12. ráno jednu, odpoledne ještě jednu protože ta ranní nevydržela a ted jsme dopekli další :-P :-P :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale
Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra? Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra?
Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web