Autor:

Vánočka z domácí pekárny

Střední
Ingredience
Mléko 250 ml
Cukr 100 g
Tuk 125 g
Vejce 2 ks
Sůl 1 špetka
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 400 g
Sušené droždí 1,5 lžička
Rozinky
dle chuti
 

Postup přípravy:

Všechny ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zvolíme program těsto. Po částečném zpracování těsta přidáme rozinky.
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále.
Pokud chceme vánočku, těsto rozdělíme na určitý počet dílů, podle toho, z kolika pramenů chceme plést a upleteme.
Copy, které skládáme na sebe vždy pomašlujeme bílkem. Můžeme přichytit špejlemi.
Necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme cca 40 minut vykynout, před pečením pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi.
Pečeme prvních 5 minut při 240°C, pak asi 30 minut na 170°C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Nebo můžeme rovnou upéct v pekárně.

Pro zvýraznění chuti můžeme přidat trošku rumu (nebo do rumu naložíme rozinky), citronovou kůru, vanilku nebo vanilkové aroma.

Recept jsem převzala od pí. Evy z webu pro domácí pekárny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Vánočka z domácí pekárny

Komentáře

  1. Alena   01.12.2015 | 23:01 | reagovat | závadný

    Super recept jen jsem dala víc cukru- dohromady 150g a úžasný...Vřele doporučuji...

  2. Baggiova   22.12.2014 | 21:23 | reagovat | závadný

    Právě jí mám v troubě a už se na ní těšíme,s těstem se skvěle pracuje :-)

  3. Hanka   18.12.2014 | 6:59 | reagovat | závadný

    Já z tohoto těsta dělala loni vánočku i bochánky na velikonoce a byly úžasné. Na vánočku už se teď moc těšíme! Diky za recept :-) :-) :-)

  4. Vendy13   25.12.2013 | 20:29 | reagovat | závadný

    Já tedy nevím jestli je to normální ale nám tak chutnala, že jsme pekli 23. 12. ráno jednu, odpoledne ještě jednu protože ta ranní nevydržela a ted jsme dopekli další :-P :-P :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny
Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína. Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína.
Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní! Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web