Cuketové plátky v pivním těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cuketa
    • olej na smažení
    • ubrousek na okapání přebytečného oleje
    • hladká mouka na obalení - není nutná
    • koření dle chuti: na zeleninu, italské, grilovací, česnekové, Adžika...
  • Těstíčko:
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • 8
      lžíce pivo
    • 100
      g hladká mouka
    • sůl a pepř
    • prášek do pečiva - špetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu strávníků.
2
Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před obalovaním v těstíčku okořeníme. Před obalením můžeme obalit v hladké mouce, ale pokud budeme smažit na pánvi s nepřilnavým povrchem, není to nutné. Z ingrediencí na těstíčko si vymícháme hladkou táhlou kašičku a plátky v ní namáčíme z obou stran, ihned vkládáme do rozpáleného oleje, smažíme dozlatova s obou stran a hotové odkládáme osušit na papírový ubrousek.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, dipy, tatarkou, zeleninou...

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    20. 8. 2014 14:44

    K cuketě jsem udělala kaši a taky jsem jí dneska poprvé zkusila neoloupat a sníst jí i se šlupkou a musim říct že je to dokonce i lepší než bez ní.Bylo tovýborný.

  • Jaruška
    Jaruška |

    5. 4. 2013 18:23

    Jedna dvě a výborné :)

  • mourek
    mourek |

    28. 10. 2012 19:36

    :-P nebojte se cuketu okořenit, je to mňamka a čím víc koření bylo, tím byla cuketa lepší a taky je to rychlý :-P