Autor:

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa
již očištěná
600 g
Cibule 400 g
Rajský protlak 100 g
Pivo - černé
klidně i víc
2 dl
Olej  
Tmavá jíška
na zahuštění
 
Česnek 2 stroužek
Mletá paprika
mletá
 
Kmín
celý
 
Sůl  
Pepř mletý  
Voda  
na knedlíky
Rohlík 5 ks
Polohrubá mouka  
Vejce 2 ks
Cibule 1 ks
Mléko 1 dl
Olej  
Pažitka
svazek
 
Bazalka
čerstvá 1 větvička
 
Oregáno  
Sůl  
Pepř mletý  
Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme solí, pepřem, kmínem a paprikou. Přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a podlijeme černým pivem. Dolejeme dle potřeby vodou. Dusíme do změknutí až rozpadání masa. Pro zahuštění zasypeme tmavou jíškou.

Knedlíky:
Do mísy nakrájíme rohlíky na kostičky, přidáme na oleji osmaženou cibulku, nadrobno nasekanou bazalku, oregáno a pažitku. Vše osolíme, opepříme a posypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše rukama prohněteme. Pokud těsto stále lepí, přidáváme mouku a případně si namáčíme ruce. Z těsta děláme knedlíky o průměru 6 cm (přibližně) a dáme vařit na 10 minut do osolené vody. (Dle vyzkoušení tohoto receptu jsem ale poznala, že jsou lepší kynuté knedlíky nebo jen samotné rohlíky. :-) )

Tento recept jsem nalezla na toprecepty.cz a je skutečně výborný! Já jen přidala i pálivou papriku, která v původním receptu nebyla a rozhodně se tam hodí a maso jsem zvolila právě kuřecí, jiné nejím. A opravdu mňam :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Komentáře

  1. Skarpa   09.02.2017 | 16:39 | reagovat |

    Neurazí, ale přesto zase moc neoslní. Jídlo klidně doporučím, ale ne jako jídlo, kterým chcete někoho oslnit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web